zetor 9540 pradniczka licznika
-
Podobna zawartość
-
Przez cmichal27
Mam problem w sektorze 8540 skrzynia 3, 3 półbiegi
Mikropompka daje 9 bar i było sprawdzane na 2 nowych pompkach i przez rozdzielacz na wałek też tyle jest na rurce od półbiegi jest 6
Na wolnych obrotach na 2 i 3 najwolniejszym zakresie przy wciśnięciu sprzęgła ciągnik się zatrzymuje a jak włączę wałek to jest dobrze. Gdzie szukać problemu może rozdzielacz?
-
Przez jeziosky
Witam! Mam taki temat do dyskusji; Oringi na tulejach w Zetorach. Wiadomo że dość często padają w Zetorach uszczelnienia tulei silnikowych. Jak myślicie dlaczego tak jest? Z mojego doświadczenia, dość skromnego bo dotyczącego tylko dwóch Zetorów wydaję mi się że oringi są dość luźno pasowane. Tuleje z nowymi uszczelniaczami wpadają w blok właściwie pod swoim ciężarem. Co ciekawe nowe oringi powinny mieć wymiar katalogowy 104x4,2 a mierząc je mają max 4,0 mm. Czy ma ktoś doświadczenie z zastosowaniem innych uszczelniaczy silikonowych ale grubszych np. 4,4?
-
Przez matixtex
Witam, posiadam Zetora 9540. Przeciekał mi siłownik pomocniczy, wymieniłem uszczelniacze, ale dalej cieknie. Chcę go wymienić na nowy ale pan w sklepie powiedział mi że są 2 rodzaje jedne o skoku 300 drugi o skoku 280. mówił że zakładają teraz te krótsze bo są lepsze . Wymieniał ktoś u siebie? Jak założę 280( bo mój miał 300)wszystko będzie grało czy coś się upierniczy?
-
Przez wesley
Witam, mam problem z mocowaniem dźwigni rewersu. Tulejka w której osadzona jest dźwignia była trzykrotnie spawana i znów się urwała. Myślę żeby wymieniać całe obramowanie na nowe bo ciężko będzie to pospawać ale nie wiem czy można to kupić nie znam numeru w katalogu. Może ktoś miał z tym do czynienia i mógł mi pomóc byłbym wdzięczny.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Czujnik poziomu paliwa Ursus/Zetor
Zetor 12145 wóz i k-162