Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jestem szczesliwym posieadaczem zetora 9540 tri star i mam pytanie odnosnie licznika(obrotomierza)

gdzy kupilem ciagnik obrotomierz dzialal, przywiazlem go do domu pochodzil z tydzien i zdarzyl sie pech :( ,mianowicie obrotomierz nie dziala ale na nastepny dzien znowy dzial i tak raz dzialal a raz nie na koniec juz praktycznie wogole nie dzialal. Wiec kupilem nowy w kaliszu (serwisie zetora) nowa pradniczke, zalozylem i odpalilem nie dzila podnioslem obroty na okolo 1800 to wskazowka pokazala 900 wiec zlozylem reklamacje i przyslali mi inny a tu to samo.

Mam wiec pytanie jak sprawdzis czy pradniczka jest w pelni sprawna i czy licznik jest tez sprawny ???

Tamta pradzniczka z kalisza byla nie orginalna :( i mam pytanie bo mam okazje zeby kupi orginalna wegierska pradniczka ale jest na 3 styki a ja mam na 2 (M,31) czy da rady to jakos przerobic??? zebym mogl zalozyc ta na 3 styki ???

ZETOR 9540

Rok produkcji :1998/1999 :)

Bardzo prosze o szybka i skuteczna pomoc :)

Z gory dziekuje.

Opublikowano

ale tu nie ma odpowiedzi na glowne pytanie:

Czy mozna zalozyc do tego ciagnika pradniczke na 3 styki a jak to to co trzeba zrobic ??

J mam reszce w porzadku swiatla mi nie gasna ani nic takiego tylko to sie dzieje :(

Opublikowano

Juz wszystko jasne :)

Zle byly podlaczone kabelki :/

kabelek M (jasno zolty) powinien isc do licznika,a kabelek 31 z pradniczki przykrecony powinien byc pod srobke do przykrecenia pradniczki (masa) :)

A zolty kabelek powinien byc zaslepiony i luzem polozony.

Ale to tylko jak jest 2 wyjscia z pradniczki :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez cmichal27
      Mam problem w sektorze 8540 skrzynia 3, 3 półbiegi
      Mikropompka daje 9 bar i było sprawdzane na 2 nowych pompkach i przez rozdzielacz na wałek też tyle jest na rurce od półbiegi jest 6
      Na wolnych obrotach na 2 i 3 najwolniejszym zakresie przy wciśnięciu sprzęgła ciągnik się zatrzymuje a jak włączę wałek to jest dobrze. Gdzie szukać problemu może rozdzielacz?
    • Przez krzysiekwm90
      opinie na temat ciągnika

piście

• Przez jeziosky
      Witam! Mam taki temat do dyskusji;  Oringi na tulejach w Zetorach. Wiadomo że dość często padają w Zetorach uszczelnienia tulei silnikowych.  Jak myślicie dlaczego tak jest? Z mojego doświadczenia, dość skromnego bo dotyczącego tylko dwóch Zetorów wydaję mi się  że oringi są dość luźno pasowane. Tuleje z nowymi uszczelniaczami wpadają w blok właściwie pod swoim ciężarem. Co ciekawe nowe oringi powinny mieć wymiar katalogowy 104x4,2  a mierząc je  mają max 4,0 mm.  Czy ma ktoś doświadczenie z zastosowaniem  innych  uszczelniaczy silikonowych ale grubszych np. 4,4?
    • Przez matixtex
      Witam, posiadam Zetora 9540. Przeciekał mi siłownik pomocniczy, wymieniłem uszczelniacze, ale dalej cieknie. Chcę go wymienić na nowy ale pan w sklepie powiedział mi że są 2 rodzaje jedne o skoku 300 drugi o skoku 280.  mówił że zakładają teraz te krótsze bo są lepsze . Wymieniał ktoś u siebie? Jak założę 280( bo mój miał 300)wszystko będzie grało czy coś się upierniczy?
    • Przez wesley
      Witam, mam problem z mocowaniem dźwigni rewersu. Tulejka w której osadzona jest dźwignia była trzykrotnie spawana i znów się urwała. Myślę żeby wymieniać całe obramowanie na nowe bo ciężko będzie to pospawać ale nie wiem czy można to kupić nie znam numeru w katalogu. Może ktoś miał z tym do czynienia i mógł mi pomóc byłbym wdzięczny. 

• Dodaj nową pozycję...
v