Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Jako, że skladamy wniosek o dofinansowanie ze środkó unijnych chce zapytać was o maszyny marki Grano mianowicie chodzi mi o Grano Shark 3,0 talerzowy i siewnik Grano Tempera. Prosiłbym o jakiekolwiek info o tych maszynach powieważ chciałbym zainwestować w nie a nie wiem dokładnie jak się przedstawia sprawa z wytrzymałością.

Opublikowano

Co do siewnika to nie wiem, ale mam agregat shark 2.7 z wałem packera;) Jestem z niego bardzo zadowolony, wszystko jest wykonane solidnie i nie ma do czego się przyczepić. Idealnie równa od razu po orce, 2 rodzaje talerzy, jeden rząd z mniejszymi zębami a drugi z większymi. Ściernie też bardzo ładnie przykrywa, naprawde można polecić;)

Opublikowano

Sam agregat waży 1300 kg. Kupiłem go na jesień z myślą że pociągnę go Ursusem 914 ( 80km) i zaczepiliśmy siewnik i w pole jednak do tego agregatu o tej szerokości to tak około 100 km bo jak było mokro miejscami to ursus po prostu nie dawał rady. Po suchym to by na pewno szedł ale teoretycznie teraz to dawno nie było suchego siewu bo ciągle coś ;)

Opublikowano

Sam agregat waży 1300 kg. Kupiłem go na jesień z myślą że pociągnę go Ursusem 914 ( 80km) i zaczepiliśmy siewnik i w pole jednak do tego agregatu o tej szerokości to tak około 100 km bo jak było mokro miejscami to ursus po prostu nie dawał rady. Po suchym to by na pewno szedł ale teoretycznie teraz to dawno nie było suchego siewu bo ciągle coś ;)

kolego a jak sobie Ursus dawał rade z podnoszeniem? bo ja dzisiaj kupiłem też podobny agregat tylko na sprężynie i 3m i do tego siewnik meprozet i mam zamiar to do Ursusa 1224 zaczepić. Jak myślisz jak będzie sobie mój ursus dawał rade z tym?

Opublikowano (edytowane)

Dziś mi przywieźli ten agregat http://allegro.pl/agregat-3m-uprawowo-siewny-vento-grano-system-i1445668071.html i muszę przyznać że jest na prawdę solidnie wykonany, stal jest gruba i powzmacniana. Także jak masz do czego go zaczepić to bierz śmiało. podobny jest do aresa Unii ale o wiele tańszy choć ten co podałeś linka to jakiś drogi bo ja za swojego dałem 10300zł cool.gif

Nie cytuj poprzedniego posta

Edytowane przez danielhaker
Opublikowano

Ja mam od nich sharka 2.7 i wykonanie naprawdę jest znacznie lepsze niż innych firm, naprawę nie ma się do czego przyczepić że coś pęknie czy coś bo naprawdę wszystko bardzo dobrze wykonane;) Jak macie packera to te klapeczki od zgarniania ziemi opuśćcie jak najniżej, bo jak wam się oblebi ziemią to naprawdę nie bedzie do śmiechu, ja w tym roku tak u siebie się z tym namęczyłem że masakra;)

Opublikowano

witam,

posiada moze ktos informacje na temat zapotrzebowania mocy do sharka 2,7 z wałem pakera? Zastanawiam sie czy proxima 115 da sobie rade z tym agregatem oraz z poznaniakiem 2,7na talerzach...

Opublikowano

Dzisiaj byłem zamówić agregat vento w firmie grano system. Nie jet to duży zakład ale agregaty im wychodzą nie złe. Mam nadzieje, że będzie się sprawował dobrze. Chciałem też zamówić siewnik TEMPERA 3003, ale niestety wstrzymali produkcje, dopiero od wiosny będą je produkować.

Taka ciekawostka właściciel grano system jest szwagrem właściciela AGROMASZU i STALTECHU.

Opublikowano (edytowane)

up. nie 

Edytowane przez Gość