Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam panowie dzis pojechały po 5,7+ vat kujwasko pomorskie powiat wabrzeski Klaudia110ha swiete słowa koszta produkcji tak zwrosły ze szok soja 2520 za tone

Edytowane przez jan2130
Opublikowano

Opiszcie jak można trochę plusy i minusy grupy?? trudno jest założyć, ile członków trzeba i sztuk trzody zeby grupę założyć?? płacicie składki na utrzymanie grupy??

Opublikowano

ja jak dolaczylem do grupyn to musialem wplacic pieniadze, wytlumaczyli mi ze to tak jakbym wykupil udzialy. u mnie w grupie jest 5 czlonkow. hmm kozysci takie ze drozej sprzedajesz swinki :) a minusy to masz wymagania, np ja na poczatku mialem same kontrole i musialem z bratem umowe podpisac na gnojowice na jego pola bo sa wymogi ze z danej ilosci swin na iles tam ha. mozesz wywozic. po drugie musimy min 500 tucznikow rocznie odstawic ale nie wiem czy wszyscy tak maja. i powiem w skrucie jak oddasz jednorazowo calego tira to mozesz negocjowac a jak 20 to ch**a mozemy.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

To jest temat o cenach a nie o grupach, następne posty nie na temat i będą ostrzeżenia !!!!!!!!!!

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Wielkopolska 5,50+vat cena rośnie :rolleyes:

Opublikowano

z chęcią bym przyjechał, zrobił bym jakiś punkt skupu, jednak ciężko wejść na nowy teren rolnicy boją się sprzedawać, sam im się nie dziwie bo też zanim komuś nowemu zawiozę 10 razy się zastanowię i posprawdzam wszystko. z rolnikiem ryczałtowym jest ten problem ze przy płatności gotowką nie mozna dać vatu, warunkiem odliczenia vatu jest przelew. jeśli rolnik jest na Vacie wystawia FV, dostaje gotówkę i sprawa jest rozwiązana.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Coś kręcisz,my jesteśmy na ryczałcie i dostajemy kasę z vatem od ręki.

Opublikowano

z chęcią bym przyjechał, zrobił bym jakiś punkt skupu, jednak ciężko wejść na nowy teren rolnicy boją się sprzedawać, sam im się nie dziwie bo też zanim komuś nowemu zawiozę 10 razy się zastanowię i posprawdzam wszystko. z rolnikiem ryczałtowym jest ten problem ze przy płatności gotowką nie mozna dać vatu, warunkiem odliczenia vatu jest przelew. jeśli rolnik jest na Vacie wystawia FV, dostaje gotówkę i sprawa jest rozwiązana.

to jak wystawiasz fakture bez vatu? :o
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v