Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, ansu napisał:

600kg saletry i 150kg mocznika?

jak będzie taka potrzeba to ten mocznik pójdzie ale to zależeć będzie od pogody i stanu uprawy

Opublikowano (edytowane)

Chyba nie dał 500 kg Polifoski 6 na jesieni? Chociaż jak daję wiosną tyle azotu to kto wie.

W glebie to też chyba jest trochę azotu.

Edytowane przez Kobek
Opublikowano
1 minutę temu, Kobek napisał:

Chyba nie dał 500 kg Polifoski 6 na jesieni? Chociaż jak daję wiosną tyle azotu to kto wie.

400-450 w zależności od kawałka

Opublikowano

I później przez takich cudaków są plany azotowe i inne niespodzianki...

Opublikowano

czy wy nie liczycie straty to nie są żadne cuda, dawka jaka powinna być dana przy plonie 4,5 tony roślina jest zdrowa dożywiona to i coś extra dorzuci w wydajności

Opublikowano

4.8 przy 300 N to szczerze nie są fajerwerki bo przy 200N jest 5 do osiągnięcia przy dobrych warunkach. Mocno przesadzone, bo nawet przy średnim roku czasem może nawet na 0 nie wyjść. 

Opublikowano (edytowane)

liczymy, ale podając taką ilość w krótkim czasie bo musisz w takim podać, to nadzwyczajnie  rzepak nie jest w stanie pobrać takiej ilości, zwłaszcza, że w ziemi też są jakieś zasoby 

ba, przy 200 N zbierałem nawet 6t na jednym kawałku 

Edytowane przez XTRO
Opublikowano

dziwią mnie te komentarze i głupie insynuacje każdy sypie tyle ile uważa ja sypie tyle ile powinienem nie stać mnie na partactwo i nie muszę chwalić sie nikomu jaką mam wydajność bo to żałosne, jeżdżę dużo po usługach a później pod kościołem słyszę co to się nie nasypał i na śmiech mnie zbiera jak bym nie miał pomiaru powierzchni i wagi i to samo pisze się tutaj . 600 kg saletry to optymalna dawka przycieżkiej ziemi i warunkach pogodowych i nikt mi nie wmówi że tak nie jest 

3 minuty temu, XTRO napisał:

liczymy, ale podając taką ilość w krótkim czasie bo musisz w takim podać, to nadzwyczajnie  rzepak nie jest w stanie pobrać takiej ilości, zwłaszcza, że w ziemi też są jakieś zasoby 

ba, przy 200 N zbierałem nawet 6t na jednym kawałku 

zgadza się razem ze słomą

Opublikowano (edytowane)

możesz się śmiać ale mam świadków bo kosilo u mnie dwóch kolegów bo nie miałem jeszcze kombajnu. Rzepak wyglądał tak :

możesz sobie nie wierzyć ale my wiemy i tak jak było

Edytowane przez XTRO
Opublikowano
2 minuty temu, Audi213 napisał:

Tak jak ja z tobą że co roku sypiesz 300 i zawsze jesteś na +

ja dalej nie wiem jakim sposobem wychodzi wam 300 czystego N

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Domek96
      Cześć.Chciałbym się dowiedzieć jakie najlepiej zastosować nawóz np.wapno na wiosnę lub po żniwach,klasy gleby IV-VI.Już kilka lat nie było wapnowane.Pozdrawiam
    • Przez mieczownik
      Cześć Na samym początku proszę bardzo Was bez głupich komentarzy 😘 Czy ktos z Was stosował nawóz Prosam FAC z firmy Procam 🙄😏 Jesli tak piszcie w kom 🙄 Czy ktos z obecnych dawal na zboza nawoz w plynie taki jak ;😉😉😉 ENERGY MIX 1 dawka MI ZBOŻE 2 dawka Prosze o pomoc tych ktorzy to stosowali ,ponieważ chciałbym to zastosować i porozmawiać z tymi którzy to stosują
    • Przez MafiaRuszkowo
      Witam co lepiej posiać na żyto:saletre , saletrosan 26 czy polifoske 21 ? Jesienią był dawany obornik.
    • Przez Szukająca_rzepaku
      Jestem studentką kierunku Odnawialnych źródeł energii na Uniwersytecie Rzeszowskim i poszukuję pomocy w zrealizowaniu pracy inżynierskiej. Jedyne czego mi potrzeba, to pole uprawne zasiane rzepakiem ozimym do którego mogłabym dojeżdżać co drugi weekend od kwietnia do lipca. Wszystko po to, by przeprowadzić badanie populacji żuków na plantacji, które polega na łapaniu owadów i późniejszym ich przeliczaniu. Pułapka w którą zamierzam łapać zwierzątka jest niewidoczna i obojętna dla roślin. Jeśli przypadkiem jest tutaj ktoś z okolic Tarnowa i nie miałby nic przeciwko badaniom, to byłabym ogromnie wdzięczna za pomoc  :) 
    • Przez Harnas16
      Cześć. Będę siał pszenicę jarą czy 200 kg saletrzaku i 200 kg polifoski na 1ha,wystarczy?
  • Dodaj nową pozycję...
v