Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Nie przesadzasz. Jak często masz zaniki napięcia to takie coś jest dobre. Stycznik kosztuje 50-60zł, do tego dwa przyciski, jakieś 10zł/szt, i obudowa, około 15zł. A z tych 611, które masz żaden się nie nadaje. Akurat masz pecha, bo ten, którego potrzebujesz jest po środku między tymi, które masz. Najlepszym rozwiązaniem będzie zamontowanie stycznika z wyzwalaczem termicznym. Wyjdzie najtaniej.

Opublikowano

Nie musi być najtaniej ;)  Przyciski mam takie jak w tym MOLU 28 ze zdjęcia powyżej, obudowę sam zrobię,  Stycznik ile amper powinien mieć?  mogę jeszcze gdzieś wcisnąć wyłącznik bezpieczeństwa (grzyba) ?

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Stycznik tyle ile silnik, daj 10A i będzie dobrze. A grzyba możesz dać zamiast czerwonego przycisku, lub włączyć szeregowo z nim, ale nie widzę sensu dublowania.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Wtyczkę montuj taką jakie masz gniazda, żeby nie bawić się w przejściówki. Tak jak pisze kolega powyżej jak jest za duża to nie problem, gorzej byłoby odwrotnie.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez hhhhhhhhhh
      Witam wszystkich 
      Chce pomalować pomieszczenia w domu i dach chlorokauczukiem
      Jaki agregat do tych prac w miarę niskiej cenie?
    • Przez k1rum
      Dobry wieczór, polecacie jakieś dobre lampy ledowe przednie do bizona w rozsądnych pieniądzach?
    • Przez ŻakowskiSławomir
      Witam, znalazłem tylko jeden podobny temat więc zakładam nowy,poszukuję sprawdzonych modeli świateł roboczych led. Do ciągnika typu c330 czy też do sprzętu powyżej 180km. Sprzęty pracują bardzo dużo w nocy więc dobre oświetlenie mile widziane. Może ma ktoś jakieś sprawdzone rozwiązania? Coś z górnej półki czy tanie chińczyki? mile widziane zdjęcia. pozdrawiam
    • Przez Grzes5
      Potrzebuje schemat podłączenia elektrycznego myjki od dojarki przewodowej Westfalia Westfalia Circomat Autotherm
    • Przez marcin66764994
      Witam, ma ktoś z was jakąś sprawdzona spawarkę migomat do gospodarstwa? chodzi o pospawanie części do maszyn jakiegoś ogrodzenia itp. Znalazłem taką, ktoś może doradzić czy da rade? 
      https://spawalnicze24.pl/products/spawarka-migomat-spartus-easy-mig-210-s-synergia-z-uchwytem
  • Dodaj nową pozycję...
v