Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Ja WSK-ę jak pcham to z powodu braku paliwa. Nie ma żeby mi się popsuła, tylko ostatnio tryb poszedł al już zrobione.....

Gość Profil usunięty
Opublikowano

A robiliście w zimę kulig motorem?

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Dobre opony z korkiem i nie ma bata, żeby ściągneło....

Opublikowano

MZ 250 Trophy, od spodu opony powkręcane wkręty, nałóżona na każdy kawałek dentki aby nie drapało dentki i poszedł. Tak ciągałem właśnie kiedyś kulig dzieci to nawet 90 km/h da się lecieć <_< hehe... tylko słabo jest ze sterowaniem ale to można nogi wystawić, które będą służyć za kierownicę. 4 sanki ciągałem i na każdym po 1 dziecku <_<

Opublikowano
co ty na te wsk sie tak uparliście przecisz kazdy wie ze to najwieksze szroty

Czey w ogule kiedy kolwiek jeździłeś WSK-ą? Jak ktoś sie nie zna na tych motorkach i nie dba to jasne że będzie szrot.

Gdyby to byłszrot to by wujek nie miał 2 WSK-ek tera jedną mi dał, mi sie podobają przynajmniej maja kopa ;] ale MZ-tki to dopieo mają kopa wujek mi gadał, że jak miał ja to 140km/h to sobie płyną po asfalcie ;]

Wujek ma 2 WSK 125cm tera już jedna moja ;] I jak ma czas to nawet rozłoży motor i spowrotem go złoży tak jak i Simsony wszyscy do niego przyprowadzają do naprawy ;]

Opublikowano
bez obrazy ale jak pojedziłem mz, to teraz wsk wstydzil bym sie wyjechac

Oj człowieku, nie chce się wdawać z tobą w kłótnie i robić OT, ale ci napisze co sądzę o Mz i wsk. Kiedyś, kiedy mnie i ciebie na świecie nie było ludzie kupowali wsk i mz, z tym że mz (drogie) kupowali "bogacze" z miasta a wsk (tanie) ludzie ze wsi. Wiadomo, co tanie to się nie szanuje (wiem z autopsji) i po prostu zajeżdżali biedne wski. Zaś MZ stały przeważnie wypucowane na pokaz...

Dlatego dziś większość uważa, że wsk to szrot. Porównaj sobie wsk175 i mz150 (różnica w pojemności 25cm3). Dawniej na testach mz zostawała daleko w tyle za wsk, a dziś żadko się zdarza, żeby wsk dogoniła mz. Tak to jest i nie ma co się oszukiwać, że mimo lat nadal wsk jest tania a mz droga i wsk a nie mz dostaje sie w łapy dzieciaków, które trochę poszaleją i wsk to "muł".

Trochę się rozpisałem, ale myślę, że warto było...

Opublikowano
Oj człowieku, nie chce się wdawać z tobą w kłótnie i robić OT, ale ci napisze co sądzę o Mz i wsk. Kiedyś, kiedy mnie i ciebie na świecie nie było ludzie kupowali wsk i mz, z tym że mz (drogie) kupowali "bogacze" z miasta a wsk (tanie) ludzie ze wsi. Wiadomo, co tanie to się nie szanuje (wiem z autopsji) i po prostu zajeżdżali biedne wski. Zaś MZ stały przeważnie wypucowane na pokaz...

Dlatego dziś większość uważa, że wsk to szrot. Porównaj sobie wsk175 i mz150 (różnica w pojemności 25cm3). Dawniej na testach mz zostawała daleko w tyle za wsk, a dziś żadko się zdarza, żeby wsk dogoniła mz. Tak to jest i nie ma co się oszukiwać, że mimo lat nadal wsk jest tania a mz droga i wsk a nie mz dostaje sie w łapy dzieciaków, które trochę poszaleją i wsk to "muł".

Trochę się rozpisałem, ale myślę, że warto było...

mówisz ze wska jest lepsza bo sam ja masz, a kazdy wie ze droższe to lepsze wiec o czym my wogóle mówimy

a przecież normalne ze motor z większym silnikiem będzie jedził szybciej

Opublikowano

30 lat temu jak mój starszy kupował nówkę wsk 173 to dał 12tys na dzisiejsze pieniadzę

to można powiedzieć ze teraz za tyle pieniedzy tez sie kupi jakos nowy motorek o podobnej pojemnosci

Opublikowano
mówisz ze wska jest lepsza bo sam ja masz, a kazdy wie ze droższe to lepsze wiec o czym my wogóle mówimy

a przecież normalne ze motor z większym silnikiem będzie jedził szybciej

Tu jesteś w błędzie co droższe nie musi być zawsze lepsze.