Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój sąsiad robił sam suszarnię,kształt ma silosu lejowego, rama jest z profilu zamkniętego obudowana jest bardzo drobną siatką o oczkach podłużnych (prostokątnych), suszy nawet rzepak zasyp ok 17-18 ton.W srodku jest poprowadzona rura z otworkami aby gorące powietrze wychodziło, dodatkowo przy wejściu rury do suszarni są zamontowane chyba 6 wtryskiwacze i pompa wtryskowa o zwiększonym ciśnieniu wtrysku napędzana silnikiem elektrycznym do podwyższenia temp syszenia.Teraz już jej prawie nie używa bo zakupił daszkową o zasypie 20 ton z piecem na miał.

Opublikowano

Żarówkę?? A może podpalić?? Na pewno się ogrzeje.

Nie rozumiem. Myślisz jak ma montowane wtryski to QQ może się spalić, otóż nie, wtryskiwacze miał zamontowane na początku rury. Cała ma długość ok 2 m.Z poczaku dawało to rezultat.Teraz jest o wiele lepsze suszenie w daszkowej

Opublikowano

ja miałem podłogową kiedyś z piecem na miał, węgiel czy flot ale to trzeba było się przy tym narobić, mieszanie ręcznie łopatą i potem na przyczepę tez żmijka...

teraz mam daszkową 10t to to już kultura, automat miesza, piec duży - pale miałem i flotem pięknie jest

prawdopodobnie będzie ona do sprzedania za nie duże pieniądze

Opublikowano

witam proszę o doradę kogoś doświadczonego w suszeniu, otóż chcę kupić suszarnię na usługi,oraz koszenie kukurydzy, wiec czy suszrnia daszkowa stacjonarna jest lepsza od takiej z siatki i wsrodku rura z nawiewm? i jaką wielkość zasypu powinna mieć? czy suszarnia daszkowa wystarczy zasym 15m sześciennych??

z góry dziękuję