Skocz do zawartości

Case International 633

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Podbiję temat.

Nosze się z zamiarem zakupu jakiegoś małego ciągnika w miejsce C360.

Rozważam zakup właśnie starego international do mocy około 60KM i z napędem tylko na tył. Chyba że są 4x4 o długości max 360cm.

Dlaczego odradzacie stare internationale jeszcze przed CASE?

Jeśli to zły pomysł to co innego można kupić do mocy 60-65KM max? (żaden ursus nie wchodzi w grę)

Kwota max 15kzł. Rocznik w zasadzie nie gra roli, ale nie starsze niż 1978.

Czym się różnią International od Case International? Niektóre modele były w dwóch wariantach...

Dla przykładu 485XL, był International i Case IH. Oba mają silnik D-179, ta sama skrzynia, te same parametry, jedyna różnica to data produkcji, IH kilka lat młodszy.

Edytowane przez Levis
Opublikowano

dlaczego nie stare ? Otóż znajomy miał IH744 a potem Case IH 745XL i mówił że tym 1. to nie robota. Dopiero tym 2. to robota szła. Kuzyn ma IH574 i bez przerwy ma jakieś awarie. Chociaż też wiele dobrego słyszałem o starych IH. Nawet sam miałem kupować IH574 ale z facetem nie mogliśmy dojść do zgody. Być może to zależy jaki egzemplarz sie trafi. Tu na forum @soltys48 czy jakoś tak ma starego IH i bardzo go sobie chwali

Opublikowano

Mam IHC 644 z 78r już od ok 6 lat i według mnie jest to bardzo mocna i mało awaryjna maszyna jedynie co w nim wymieniałem to tarcze i docisk sprzęgła bo swego czasu dużo pracował z turem a i ostatnio wymieniałem sprężynkę na wodziku bo biegi wyskakiwały. 4 cylindrowe IHC to są bardzo mocne silniki a ten metaliczny głos silnika po prostu brzmi super. IHC seria ?44 polecam.

Opublikowano

Zastanawiam się nad 633 z 1977r bo takiego mam w swojej niedalekiej okolicy dostępnego. Wiadomo że wiele zależy od tego w jakim stanie jest dany egzemplarz. Takie awarie jak wymiana sprzęgła po kilkunastu latach eksploatacji to żadna awaria. Gorzej jak te modele mają jakieś wrodzone wady typu pękające wały, bloki, padające pompy wytryskowe/hydrauliczne po kilkuset godzinach pracy.

Opublikowano

Jeżeli w dobrym stanie ten 633 to na pewno jeszcze sporo pochodzi. Miałem trochę do czynienia z 3 cylindrowcami tylko ze modelu nie pamiętam ale wiem że te małe są bardzo skrętne a i hydraulika jest mocna.

Opublikowano

Ja mam 1055xl z81roku i jedynie co miałem z nim problem to hydraulika.Tuchola wzieła kasę za regenerację pompy i orbitrolu a po miesiącu i tak musiałem kupić nowe i ponad rok już mam spokój.

Opublikowano

Koledzy nabyłem case international 633 i nigdzie nie mogę znaleźć korka kontrolnego oleju od skrzyni??

I drugi mój problem to nie wiem czy skrzynia i hydraulika zewnętrzna jest na jednym oleju czy osobnym??

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez karola44
      Witam.
      Od dłuższego czasu zbieram informacje na temat starych serii traktorów international harvester x23 i x74.
      Przymierzam się do zakupu własnego traktora do okazjonalnego użytku domowego. Gospodarstwa rolnego nie posiadam, jakiś ogródek, który ewentualnie mógłbym w przyszłości powiększyć. Jednak często potrzebuje zapiąć trolla na tył i nim coś pogrzebać. Przyciągnąć kilka ton piachu, czy ziemi i później to zagospodarować. Przy tych wszystkich robótkach jest potrzeba wykonania kilku przelotów po około 15 km. 
      W domu jest dostępna siuntka, która jest własnością brata. Siuntka jaka jest wszyscy doskonale wiemy. Daje radę, ale jest bez kabiny i ogólnie nienawidzę tej konstrukcji.
      Ograniczeniem jest budżet. Wiadomo im taniej tym lepiej, ale okolice 20000 zł to taka realna kwota.
      Biorąc pod uwagę parametry techniczne c360, czyli moc około 50KM, wagę około 2,5T, udźwig podnośnika, rozmiary i zwrotność, prędkość jazdy naturalnym zamiennikiem dla siuntki jest IH 523, 553, 533, 633, 454. Lub czterocylindrowe 624,574,674. 
      Czy znajdą się tutaj użytkownicy tych traktorów i mogliby się wypowiedzieć na ich temat? Może właśnie mają porównanie z siuntką? 
      Jestem bardzo dużym fanem silników d179, czyli trzycylindrowego ih montowanego w tych ciągnikach. 

• Przez kurzyn198
      Witam wszystkich
      Posiada ktoś z was schemat elektryczny do Case Mx 135. Padły mi kierunkowskazy, bezpiecznik jest ok, przerywacz jest sprawny (podmieniałem ze sprawnego ciągnika), awaryjne działają, a kierunków brak.
    • Przez roxor
      Witam panowie mam do was taka prośbę chce kupić case mx 135 to mój pierwszy case i nie wiem na co trzeba zwrócić uwagę w tym ciągniku jeżeli ktoś wie coś na temat tego ciągnika to proszę o wasze rady dzięki i pzdr.
    • Przez Winner
      Witam, niedawno kupiłem Case MX100C z drugim kompletem kół do miedzyrzędzi, sprzedający twierdził że kiedyś gdy kupował ten komplet to szukał i dobrał prawidłowo rozmiary żeby przód zgrywał się z tyłem ale ja mam wątpliwości ponieważ przód jest w tym zestawie prawie łysy a tył z 85% jeszcze ma, może ktoś pomorze i sprawdzi czy dobrze dobrane wymiary czy trzeba inną kombinację. Chcę wymienić te łyse z przodu i nie chciałbym kupić opon które nie będą pasowały rozmiarem. Obecnie jest tak jak widać na zdjęciach.

• Przez marek_99
      Witam Mógłby mi ktoś powiedzieć Jak wejść w menu kalibracji skrzyni powershift Case Puma 140 z 2021r. Wiem że w NH trzeba wcisnąć dwa guziki na raz ale tu nie ma takiej możliwości. Z góry dziękuję za odpowiedź.
  • Dodaj nową pozycję...
v