Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Na początku nie wiem czy dobry temat ale nigdzie mi sie więcej nie nadawało więc jak zrobić oświetlenie i jakie wy macie?

Jak ja np nam na chlewie i to oświetlenie idzie pod ziemia i da się zrobic zeby ten kabel jakoś rozłączyc i szedł np do silosa albo na hale i zrobic przełącznik włączania i wyłączania swiatła? a i znacie jakieś lampy oświetleniowe do gospodarstwa? jakiś link najlepiej

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Dokładnie. Widzę, że nie masz o tym pojęcia, podobnie jak piszący o jakichś rozetkach @damjan15. Podałeś za mało szczegółów, mianowicie jakiego przekroju jest przewód zasilający, jakie jest zabezpieczenie, ile punktów świetlnych planujesz zamontować. Jeżeli przekrój przewodu jest wystarczajcy i zabezpieczenie również, to można wstawić w tej chlewni rozdzielnicę nn i podłączyć dodatkowe punkty świetlne. Jeszcze raz napiszę: bez opowiednich kwalifikacji się za to nie zabieraj.

Opublikowano

Zgadzam się z kolegą @Elektrotechnik.

Jeśli ma to być wykonane tak jak należy to sprawdź jakie masz zabezpieczenie, czy wystarczy do planowanych odbiorników, sprawdź przekrój przewodu doprowadzającego prąd jeśli potrzeba zmień na większy i zamontuj rozdzielnice. Rozdzielnica pozwoli ci zachować ład i porządek w przewodach i będziesz miał rozdzielone wszystko na obwody w poszczególnych pomieszczeniach.

Ale najpierw napisz co chcesz podłączać w tym budynku do prądu jakie masz zabezpieczenia i dobierz się do tego przewodu.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Skoro się zna, to po co tutaj zadajesz pytania? Do tego potrzeba trochę wiedzy i doświadczenia, bo to nie jest jakaś niskonapięciowa instalacja. Chodzi tu o bezpieczeństwo.

Opublikowano (edytowane)

A mam jeszcze pytanie czy macie może zdjęcie takiej rozetki?

Kolego, nie ma czegoś takiego w elektrotechnice jak rozetka. We wczesniejszych postach masz napisane jak to zrobić. Jeżeli nie wiesz, to dla włsnego dobra zleć to fachowcowi.

Edytowane przez Elektrotechnik
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez mateusz89aaaa
      witam pacjent to mf 5435 nie działa ehr i przyciski na błotnikach,nic nie świeci. Dodam że w tym samym czasie obrotomierz przestał działać, być może jest jakaś korelacja. co by to mogło być?
    • Przez pawelol111
      Panowie nie wiecie cóż ten błąd oznacza i co z tym fantem zrobić? Objawy są takie że jedzie do przodu do tyłu nie chce.... blokuje pedał sprzęgła po przełączeniu na jazdę do tyłu i wyświetla ikonkę drążka zmiany biegów ze strzałkami przód tył.
    • Przez TadekNiejadek
      Witam wszystkich , posiadam od niedawna traktor case mx 135 z 1999r z amortyzowaną osią carraro . Od momentu kupna przednia oś raz się podnosiła a raz nie , chciałem ją skalibrować lecz kalibracja się nie udała . Oś w tej chwili nie chce nawet drgnąć i z odczytu przycisku jest kod błędu nr 21 ,czyli błąd lewego potencjometru osi .Sprawdziłem przewody idące do potencjometrów oraz kostki ,włączniki i są okay. Nie mam pojęcia co mam dalej sprawdzać i co może być przyczyną awarii ,proszę o pomoc ,być może ktoś miała podobny problem .
    • Przez Rafal1983
      Panowie potrzebuję informacji czy ktoś z użytkowników spotkał się z błędem I 37 w ciągniku deutz fahr agrofarm 100 2007 rok nie odpala ilość motogodzin 2734 
    • Gość Profil usunięty
      Przez Gość Profil usunięty
      Witam,

Panowie powiedzcie mi ile placiliscie lub ile bierzecie za wymiane instalacji elektrycznej do np C360 i Bizon i ile wam to zajmuje? Mowimy oczywiscie o polozeniu nowej instalacji zrobionej z linek a nie o gotowym szmelcu. Cena oczywiscie robocizny bo mam do zrobienia troche sprzetu bo sam sie nie wyrobie a musze wykalkulowac ile szykowac $$$

Pozdrawiam
  • Dodaj nową pozycję...
v