Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

koledzy napiszcie ile kosztuje wymiana wszystkich olejów i filtrów do jd z serii 5 r wiem że nie wszystkie oleje się zmienia co przegląd wiec napiszcie ile kosztuje np 1 2 3 4 5 przegląd na gwarancji przez serwisantów jd:) niech pisza wszyscy co mają jd i serwisowali je na gwarancji przez serwis a chyba kazdy to robił:)

Opublikowano (edytowane)

A ja chciałbym dowiedzieć się czy sa jakieś uwagi na temat serwisu w firmie Contractus w Białymstoku :D

To jak nikt z forum nie kupił JD w contractusie?

A tak poza tym takie moje spostrzeżenie :) Temat: serwis JD a tutaj tylko 2 strony...

Edytowane przez kalol
Opublikowano

Nie wiem jak w Białymstoku, ale "podobno" w Białej Podlasce Agrotechnika cieszy się niezłą opinią.

Kiedyś jadąc w kierunku na zambrów spotkałem ich samochód serwisowy- wywołałem go na CB pytając gdzie pomyka a ten rzekł, że na przegląd. Przy okazji spytalem jak to jest z tymi mostami w serii M z chin. Ten roześmiał się twierdząc, ż cała ta fama o zawodności pochodzi nie od uzytkowników, ale od konkurencji :)

Opublikowano

Pewnie konkurencja zakrada się nocą do fabryk jd i przyczepia na tych mostach te tabliczki. A co do serwisu oleje i filtry wymienią raczej w każdym może być róznica w cenie materiałów i robocizny. Prawdziwe schody zaczynają się gdy pojawiają się drobne trudne do zdjagnozowania awarje..

Opublikowano

No właśnie odbierałem R zapytałem dlaczego nie ma płynu w spryskiwaczu do szyb coś mi powiedział że włosi nie nalewają sam już nie wiem czy jest to made in germany czy italy

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Cena oryginalnych filtrów paliwa (wstępny i głowny)) oraz oleju do serii 5020 równo 410 zł. :)

• Root Admin
Opublikowano

a co wchodzi w skład takiej ceny?

dojazd, materiały, robocizna? ile tych materiałów?

mnie przegląd kosztował 3500 i uważam ze to była bardzo dobra cena skoro zużyliśmy około 100l oleju, cały bagażnik filtrów, ok 20l płynu do chłodzenia i bawiliśmy się z tym bite pół dnia

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Jakiej firmy zamienniki polecasz?

Robert możesz zajrzęc do tematu o JD 7530 P. <_<

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Robert chodzi Ci o filtr oleju silnikowego?

@jaro zależy u jakiego dilera, jeden taniej sprzeda, ale wyrówna na serwisie. tongue.gif

Opublikowano

Dokładnie już nie pamiętam ale u mnie w 5080r pierszy przegląd wyszedł ok. 1300zł. Wymieniane Filtry paliwa, filter oleju silnikowego olej w silniku w przednim moście, przednich zwolnicach + smarowanie ciągnika i czyszczenie filtrów powietrza.