Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

uszczelka wymieniona plecak założony, tylko pojawił mi sie teraz problem dzwigni poziomu opadania, mianowicie nie zatrzymuje sie podnosnik w wyznaczonym poziomie tylko albo spada calkiem lub nie spada wgl. ma może ktos jakis dokladny schemat tego mechanizmu ktory tym steruje, bo zdejmujac plecak mechanizm na ktorym znajduje sie rolka zeskoczyl i nie znam jego dokladnego połozenia mianowicie czy ta rolka ma pracowac z dwiema blaszkami zamykajacymi rozdzielacz i z takim plastikiem ktory polaczony jest z tłokiem?

Opublikowano

Witam posiadam RENAULT 7712 ts i mam pytanie w kabinie  po prawej stronie za waichami od podnośnika przy podłodze jest cięgło linki, która prowadzi do podnośnika od czego jest ta linka .?

Opublikowano

Jest to cięgno od regulowania szybkości opuszczania podnośnika jak wyciągniesz to powinno wolniej opadać oczywiście jak masz sprawne.

Opublikowano (edytowane)

dzięki wielkie za zilustrowanie tematu, ręczny podciągnięty troszkę a łapie na 3 ząbek hamulce brzytwa ,ogólnie mam założone nowe tarcze i klocki .

Edytowane przez krzeniek
Opublikowano

W renault 7712  na  desce z kontrolkami jest kontrolka stop takie czerwone P czy to jest kontrolka od ręcznego hamulca  czy oznacza coś innego, u mnie ona nie działa a jeśli od ręcznego, to gdzie jest czujnik ręcznego hamulca .

Opublikowano

Tak wiem że należało by najpierw sprawdzić żarówkę ,ale śrubki od klosza kontrolek są tak skorodowane ,że nie ma szans ich odkręcić ,trzeba będzie je rozwiercać ,poza tym wszystkie kontrolki są sprawne ,wajchę  od ręcznego oglądałem od spodu i nie widzę  żadnego czujnika, klocki maja przewody i wygląda że wszystko jest podłączone, przynajmniej od spodu.

Opublikowano

Czujnik ok jest z lewej strony pod kabiną nad zaciskiem  hamulca ,  kontrolka ręcznego działa  , to żarówka była spalona, rozwierciłem śruby rozebrałem zegary i po kłopocie ,dzięki za rady .

Opublikowano

Witajcie pany ;) mam takie pytanko odnośnie tego ciagnika przymieżam sie do kupna i zastanawiam sie jaki ma udźwig ta renówka ?ponieważ posiadam zawieszany opryskiwacz Pilmet 1018 ( 1000l wody,18 m szer. belki) Czy podniesie ? sam opryskiwacz wazy 600 Kg + 1000 l wody to wychodzi gdzieś 1600-1700 kg 

Opublikowano

Czy podpowie ktoś gdzie powinien być podłączony "luźny" przewód? Druga wsuwka podłączona do czujnika w układzie chłodzenia, pod górnym zbiornikiem paliwa. 

post-207571-0-49410000-1489530311_thumb.jpg

post-207571-0-43288500-1489530315_thumb.jpg

post-207571-0-56958900-1489530319_thumb.jpg

Opublikowano

Sprawa dotyczy rewersu, otóż jak silnik zimny, dzwignia chodzi wręcz wzorcowo, jak się rozgrzeje trzeba użyć znacznie większej siły aby ja przełączyć. Nic nie zgrzyta, nie wyskakuje tylko chodzi znacznie ciężej. Da radę coś poprawić?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez pawelski
      Witam, pacjent renault ares 630, wymieniłem pompkę sprzęgła gdyż ciekła i po założeniu nowej w ogóle nie mogę odpowietrzyć sprzęgła chyba że źle to robię.... przy wysprzegliku wciskam szybko złącze i leci z niego olej, odpowietrznik odkręcam to najpierw przy pompowaniu pedałem wypychało powietrze a potem już sam olej leciał powoli, czy ta nowa pompka jest zła? czy jakoś inaczej się to odpowietrza? bardzo proszę o radę.
    • Przez misiu1123
      Cześć wszystkim.
      Jak wiadomo, żeliwo to stop żelaza z węglem o dużej zawartości węgla. W związku z tym żeliwo jest trudnym materiałem do spawania w warunkach domowych, przynajmniej u mnie. Dodając do tego mój brak doświadczenia w spawaniu żeliwa i element, który chcę naprawić, mam pytanie do was, czy zamiast spawania jest sens stosowania klejów, takich niby specjalistycznych? Pacjentem do reanimacji są widełki rewersu w renówce,  są podjechane, a kupno dobrych graniczy z cudem, a drugie są horrendalnie drogie. Czy ktoś ma doświadczenie w tym zakresie? Nie mam komu dac do spawania, bo żeliwo trzeba umieć i gdzie pospawac, a boblic elektroda, które też są drogie, to umiem, ale to ma działać, a nie zrobić brzdek przy stygnieciu.
      Poniżej fotki tych widelek.

• Przez Kaszlak79
      Witam drogich forumowiczów. 
      Ciągnik jak w temacie, silnik MWM D226-4. Po zimowym postoju normalnie odpalił i pojechał w pole (talerzówka). Po 2-3 godzinach pracy zgasł nagle, chwilę grzebania przy pompie paliwowej zapalił i dalej praca. Potem jeszcze tak dwa razy zgasł, grzebanie (odpowietrzanie ręczną pompką, zdejmowanie górnej obudowy pompy) zapalił, 1-2 godziny pracy i zgasł. 
      Po trzech razach już nie odpalił, do końca miał moc, nie schodził z obrotów, silnik nie "kulał". Zdejmowanie pompy paliwowej, serwis diesla, diagnoza - pompa sprawna, wymienione tylko uszczelnienia i regulacja. 
      Po ponownym założeniu pompy dalej nie odpala, przewody i filtry drożne (nowe), nowa pompka zasilająca. Wszystko ustawione zgodnie ze znakami, sprawdzone parę razy. Wszystko wskazuje na to że nie podaje paliwa na wtryskiwacze, gaz ustawiony na max obroty, wszystko poprawnie odpowietrzone a z rurek wtryskiwaczy ledwie co ledwie kapie lub trochę pryska. Nie wiem czy tak powinno być, z tego typu pompą mam pierwszy raz do czynienia. 
      Jakieś pomysły?? Ciągnik stoi w polu, robota czeka.

• Przez MarcinKa
      Od czego jest widoczna ta czarna dźwigienka w rozdzielaczu w plecaku podnośnika od renówki??
      To nieco poniżej żółtego korka. 
      Dopiero podczas naprawy ją zauważyłem jak umyłem przed demontażem plecak pod kabiną.

• Przez Adrian11111111
      Witam mam problem za polbiegami a mianowicie 1 i 2 działają gdy przełączam na 3 z powrotem jest 1 a na 4 jest 2. Na wyświetlaczu zmienia po kolei.
      Co mogło się stać? Z góry dziękuję za pomoc.
  • Dodaj nową pozycję...
v