Skocz do zawartości

opinia uzytkownika na temat pluga

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam interesuje mnie kupno pługa obrotowego i mam takiego na oku u handlarza oto link : http://moto.allegro.pl/kuhn-4-skiby-obrotka-i1245524700.html

Co o nim sadzicie? Jakia on ma szerokosc robocza i czy ma przestawianie szerokosci a jak tak to jak? warto kupowac taki plóg czy lepiej rozejzec sie za kvernelandem? Napiszcie prosze wszystko co o nim wiecie. plóg chodzil by z ciagnikiem ursus 1634 na ciezkich glebach II, III klasa nieraz na glinie. z góry dziekuje za pomoc. pozdrawiam

Opublikowano

Znajomy ma nowego KUHN-a i miałem okazje troszkę u niego poorać muszę powiedzieć ze orze dość ładnie jest lekki i zetor 120KM chodził z nim bez problemu na ziemni III , IV klasy:) Jedynym mankamentem jest cena części zamiennych które są najdroższe ze wszystkich marek dostępnych na rynku opieram tu się na gazecie top technika bodajże tam kiedyś było wszystko wypisane o kilku modelach wraz z kosztami "remontu". Bylem dziś u pobliskiego dilera UNII i muszę powiedzieć ze nasze pługi aż tak tragicznie nie odstają od zachodnich niby o niebo lepszych... widziałem jak orzą i różnicy wielkiej nie ma a nowy IBIS LS kosztował 31tyś brutto a IBIS XLS chyba 36tyś brutto.... nowy KUHN odpowiednik IBISA LS mojego znajomego kosztował niecałe 60 tyś zł z tym ze mial siłownik wspomagający obrót chyba 3-4 tys się dopłaca za taki... i to chyba tyle:)

Opublikowano

u mnie u dilera nowy kuhn na zabezpieczeniach srubowcyh, sruby rozrywane kosztuje 31tys netto 4 obrotka a tu u tego handlarza jest na hydraulice a zawsze troche by sie utargowalo. mógl by ktos cos powiedziec o szerokosci orki