Gnojowica
-
Podobna zawartość
-
Przez jarekvip99
Dojdzie mi działka po sasiedzku i pasuje mi tam na wiosne zasiac burak cukrowym zebym wraz ze swoja dzialka mial go w jednym kawalku. Wiem ze ph tam słabe i troche wypalenisk stad pytanie jakie wapno po zniwach by było najlepsze zeby odrazu zadzialalo i podniosło ph i pewnie tez magnez? -
Przez yacenty
Jaką macie strategie ochrony herbicydowej plantacji buraka cukrowego? Jakich używacie środków i ile razy wykonujecie zabiegi w burakach? Macie też sposoby, aby ograniczyć spadek plonu korzeni buraków cukrowych i jego jakości przez nasilające się suszę?
Zapraszamy do dyskusji o uprawie buraków cukrowych w sezonie 2022
Kontynuacja tematu: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/279648-uprawa-burakow-cukrowych-2020/
-
Przez jarekvip99
Mam pytanie ile najwiecej dawaliscie Safari w mieszaninie z Goltix i Powertwin a ile solo? Mam zawsze problem z samosiewami rzepaku w buraku i tak sie zastanawiam ile dac najwiecej mozna w mieszaninie na wieksze rzepaki bo nieraz dawalem 17g i 1.5l goltix i rzepak przypalilo a potem potrafił odbić. a moze lepiej samo safari zastosowac jako osobny zabieg w dawce 25-30g z adiuwantem i bedzie lepiej? -
Przez maciek111122
Witam, jak wygląda u was nawożenie NPK buraków cukrowych i w jakich tereminach stosujecie te nawozy? Część potasu i fosforu dajecie na jesień a część na wiosnę, czy może wszystko na jesień lub wszystko na wiosne?
-
Przez jarekvip99
Musze zasiac poplon ozimy pod buraki do 15 pazdziernika i teraz mam pytanie czy zaorac i zasiac a jak bedzie mozna mulczowac to przejechac gruberem i niech lezy do wiosny a wiosna agregat i siew czy moze lepiej zasiac w sciernisko a orac wiosna?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Skrzynia do ciągnika Massey Ferguson
Claas Arion 610c + fortschritt