Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2026 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Michał18 napisał(a):

No i na co to tak ciągle przerabiać nie lepiej zwykły tynk 🤔  ach te głupie mody . 

Jak mi się to nie będzie sprawdzać to jedno popołudnie i się to zaciągnie tynkiem i tyle 🤷

-5 

Trza iść mećki doić.

@slawek74 wczoraj rano 17l wieczorem 21l, tydzien po ocieleniu

Opublikowano
8 godzin temu, Uziu92 napisał(a):

Jak zapytałem czy zna pH i zasobności że tyle chce i jaka klasa to cisza, pole przecież doprawione, ja już widzę te pole doprawione, poprzedni dzierżawca wydoił ile się da  i rzucił bo tak robią, biorą na 2-3 lata, zero nawozu, słomę zabrać, wydoić i nara. Później kolejne 2 lata nic rosnąć nie chce. 

2000 zł to dziś ponad tona rzepaku i właściwie 3 pszenicy. Na jałowej ziemi robisz za darmo, chyba że jakis czarnoziem co jest 8+ do 10 pszenicy i 5 rzepaku, to tam parę zł zostanie z tego a tak to nie uja. Każdy przyzna rację kto w tym siedzi, chyba że pojebany Oporowiec, bo są i tacy, nabierze piachu i jałowca i aby więcej i więcej. 

Ja biorę pod miastem, tam 3-4 klasa, dużo więcej opadów i automatycznie lepsze zbiory z tego powodu. Parę kg n , dowali deszczu więcej i jakoś urośnie. 

👍

Pytanie było do Sławka, on tutaj najbardziej rozwojowy

Opublikowano
1 minutę temu, Michał18 napisał(a):

Przy jakim żywieniu oprócz kiszonek 🤔

0.0 kg otrąb 

Trochę śrutu z żyta i jęczmienia

Trochę koncentratu

troche witamin 

Siano 

Sianokiszonka z lucerny też trochę 

I trochę kiszonki z kukurydzy 

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał(a):

No żadnego nie było 

Ale efekt mógł by być podobny... jakby Pani chciała zrobić okłady...no i @12Pafnucy jak byś ujrzał jak idzie ci robić okłady 🤣🤣🤣

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Zimniej niż cicho słońce i 20 mróz

Się ubieraj cieplej...jak idziesz bramę otworzyć...

8 minut temu, Wiesio80 napisał(a):

Ale efekt mógł by być podobny... jakby Pani chciała zrobić okłady...no i @12Pafnucy jak byś ujrzał jak idzie ci robić okłady 🤣🤣🤣

No weśś...🤦

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Haha 1
Opublikowano
44 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

skąd Ty bierzesz te bzdury ? publikujesz jakiś stek bzdur z internetu często wygenerowany przez sztuczna inteligencję wrzuc ten projekt ustawy ciekawe czy potrafisz znaleźć takie informacje w necie

Z rządowej reżimowej TVP tuska

Opublikowano
Teraz, witejus napisał(a):

To codzienne otwieranie bramy rano to jakiś odwieczny uświęcony rytuał?

Ja otwieram jak potrzeba.

Ryśka pytaj.

Kiedyś pisał że zawsze otwiera..nawet jak nikt nigdzie...

Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał(a):

Dzień dobry...-6°, trochę wieje, trochę śnieg popsuje...wczoraj żem popatrzał na owies ozimy, nie ma na nim śniegu...słabawo to wygląda 

Dwa albo trzy lata temu tydzień mrozu po -10 bez śniegu i wszystkie ozime owsy w okolicy chłopaki przesiewali 

Opublikowano
9 godzin temu, Wełpa napisał(a):

Nie to że się czepiam, ale farba olejna bardziej by wam się podobała na tej ścianie? Czy goła baba? Te cegiełki były robione tam ze 6 lat temu wtedy była taka młoda. Głównym motywem tego postu był film który miałem zamiar obejrzeć a nie komentowanie ściany. Z całym szacunkiem ale wasze gusta, guściki mało mnie obchodzą.

Nie chodzi o gust. Tylko mnie wkurza wycieranie kurzu z tych cegielek

Opublikowano

Zobaczymy. Może też będzie trzeba 

4 minuty temu, Buszmen11 napisał(a):

Dwa albo trzy lata temu tydzień mrozu po -10 bez śniegu i wszystkie ozime owsy w okolicy chłopaki przesiewali 

Opublikowano
11 godzin temu, Wełpa napisał(a):

Cegiełki można zawsze skuć... 

Jak na ostatnie dzieła polskiej kinomatografii to ten film wcale nie jest taki zły... Dla mnie się podobał na 4+

Ten film nic tak naprawdę nie wniósł do tego o czym wszyscy doskonale sobie zdają sprawę.

Myślałam że ten film choć trochę będzie odbiegał od rzeczywistości i ukarze walkę z pazurem kobiety która da motywację i chęć walki o lepsze jutro dla wszystkich kobiet i mężczyzn w podobnej sytuacji i przestroga dla innych których może spotkać w przyszłości to samo. 

Opublikowano
Godzinę temu, szymon09875 napisał(a):

Jak mi się to nie będzie sprawdzać to jedno popołudnie i się to zaciągnie tynkiem i tyle 🤷

-5 

Trza iść mećki doić.

@slawek74 wczoraj rano 17l wieczorem 21l, tydzien po ocieleniu

Uważaj by się nie wykoleiła 🙋‍♂️ dbaj jak o kobietę w połogu 🤭

Opublikowano
Teraz, slawek74 napisał(a):

Uważaj by się nie wykoleiła 🙋‍♂️ dbaj jak o kobietę w połogu 🤭

Muszę ją wyhamować trochę bo się boje ze sobie z nią nie poradzę. Na wydajności mi nie zależy 

Opublikowano
44 minuty temu, witejus napisał(a):

To codzienne otwieranie bramy rano to jakiś odwieczny uświęcony rytuał?

Ja otwieram jak potrzeba.

U mnie może raz albo 2 w roku tylko nie otwieram... 

5 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Muszę ją wyhamować trochę bo się boje ze sobie z nią nie poradzę. Na wydajności mi nie zależy 

Bolus wapniowy i za dwa dni energetyczny by nie zaszkodził...

Godzinę temu, Buszmen11 napisał(a):

👍

Pytanie było do Sławka, on tutaj najbardziej rozwojowy

🤔🤔🤔🤪

12 godzin temu, Buszmen11 napisał(a):

Bierzesz?

Ja 🤔 co🤔 gdzie 🤔🤦

12 godzin temu, konteno napisał(a):

chiba jednak wole kobiece pomimo że to ja za to płace a nie zarabiam na tym jak ty

Samo wole ci zostało 🤭