Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2026 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
51 minut temu, tytanowyJanusz napisał(a):

Jak mnie mają niedługo zacząć wk***iać butelki na wymianę to będzie tak 

360zł 

IMG_20260103_115800_HDR~2.jpg

Jest Polska firmą Dafi to kupiłeś państwa leżącego w Palestynie. jak w tym kraju ma być dobrze?

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

A daj spokój, kupiłem skrzynkę, okazało się że nie taka, druga dopiero wiedziałem na co patrzeć. No i o ile tam gdzie nowe ściany stawiane i jest kat prosty to pyk pyk i zrobione, to na starych już tak fajnie nie jest 🫣, ale fugę paluszkiem i nawet wygląda 🤭

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ja tam tzw wykończeniówki w domu się nie dotykam ... W garażu jakieś płytki czy tynki się zrobi, ale jakoś ręki do tego nie mam i nie chciałbym mieć tak zrobione w domu ;)

O kurła cud cud

Jednak nie jesteś idealny we wszystkim. 

No to dobrze

Bo myślałem że wszystkich pokonujesz. 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał(a):

O kurła cud cud

Jednak nie jesteś idealny we wszystkim. 

Już dawno mówiłem że wykończeniówka to nie moje klimaty ... W garażu gdzie to ma być funkcjonalne ale nie do końca wygląda to nie problem, ale w domu to wolę zapłacić znajomemu i niech to wygląda ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

Marcin bierz się☝️☝️.😂😂😂

Teraz, Mateusz1q napisał(a):

o kur

ładny masz światopogląd

Tam zamiast mózgu są trociny albo pellet.

I to nisko kaloryczny pelet

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Świetnie ci wyszło nawet na łączeniach listew. Prawie nie widać z daleka 

Łączeń jeszcze nie robiłem jak to zdjęcie robiłem. Jak wyfugowałem to nie widać wogole. Ciekawe jak pomalowane będzie wyglądać bo tu ma być sufit i ściany w jednym kolorze dlatego też listwy kleje żeby odciąć to trochę. 

Opublikowano
3 minuty temu, Mateusz1q napisał(a):

Jest Polska firmą Dafi to kupiłeś państwa leżącego w Palestynie. jak w tym kraju ma być dobrze?

Czy ty masz Dafi że ja tak reklsmujesz? 

Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ja tam tzw wykończeniówki w domu się nie dotykam ... W garażu jakieś płytki czy tynki się zrobi, ale jakoś ręki do tego nie mam i nie chciałbym mieć tak zrobione w domu ;)

Ja już sporo rzeczy robiłem, gładzie, panele. Teraz będę się na płytkach uczył 🫣

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

A daj spokój, kupiłem skrzynkę, okazało się że nie taka, druga dopiero wiedziałem na co patrzeć. No i o ile tam gdzie nowe ściany stawiane i jest kat prosty to pyk pyk i zrobione, to na starych już tak fajnie nie jest 🫣, ale fugę paluszkiem i nawet wygląda 🤭

To jest mały pikuś, najgorzej jak ma ktoś otynkowane na butelkę a później sobie zażyczy na kąt prosty wiesz ile to jest kucia. A ile to jest szpachlowania żeby to wyprowadzić 🤦 zawsze wklejam taśmę amerykańską i po niej jako tako te rogi wyglądają.

• Like 1
Opublikowano
Teraz, szymon09875 napisał(a):

Ja już sporo rzeczy robiłem, gładzie, panele. Teraz będę się na płytkach uczył 🫣

Panele to się kladło, bo to akurat żadna filozofia, ale gładzie, płytki to mi nie idzie i tego się nie dotykam, za drogi jest materiał żeby go marnować ;)

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Łączeń jeszcze nie robiłem jak to zdjęcie robiłem. Jak wyfugowałem to nie widać wogole. Ciekawe jak pomalowane będzie wyglądać bo tu ma być sufit i ściany w jednym kolorze dlatego też listwy kleje żeby odciąć to trochę. 

Nie chcę się czepiać ponieważ i tak mi się podoba dlatego że sam robisz i tego się nie boisz. 

A co Rocco jak nie łączenie listwy z listwą  👇

Screenshot_20260103-130337_Opera (1).png

Opublikowano

Poza tym ta po prawej była pierwsza xdziesiat razy docinana i jest brudna 🤣 dlatego tak to widać. Farba przykryje 

7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Panele to się kladło, bo to akurat żadna filozofia, ale gładzie, płytki to mi nie idzie i tego się nie dotykam, za drogi jest materiał żeby go marnować ;)

Wolę zmarnować karton płytek niż się użerać i czekać w nieskończoność. Tym bardziej że już też cuda widziałem jak robią 🤦

Opublikowano
7 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Nie chcę się czepiać ponieważ i tak mi się podoba dlatego że sam robisz i tego się nie boisz. 

A co Rocco jak nie łączenie listwy z listwą  👇

Screenshot_20260103-130337_Opera (1).png

A pokaż na te płytki i tą wylewkę...🤭🥺

Opublikowano
2 minuty temu, Mateusz1q napisał(a):

jak reklamuje? 1 post merytoryczny napisałem, gdzie tu reklama?

Każdy w tej chwili kupuje Sodę Stream ponieważ ona już jest sprawdzona i wiadomo że w razie czego jest możliwość większej dostępności naboi na wymianę w supermarketach lub zakupu nabijanych butli. 

A Dafi to dla mnie taka słaba podróbka która weszła na rynek prawie niezauważona. 

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Wolę zmarnować karton płytek niż się użerać i czekać w nieskończoność. Tym bardziej że już też cuda widziałem jak robią 🤦

Gdybym nie miał kogoś pewnego, co już nie jedną robotę mi robił, to też może bym próbował ...

Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

29 minut temu, tytanowyJanusz napisał(a):

Jak mnie mają niedługo zacząć wk***iać butelki na wymianę to będzie tak 

360zł 

Dobra rzecz, mam już ze 2 lata. Teraz bym kupił Dafi bo polskie a nie żymskie.

Musiałem tylko uszczelke wymienić.

a dajecie do tego kranówkę czy filtrujecie przez dzbanki czy filtr takie co są w kuchni zakładane?

Opublikowano
33 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Bo kleje to dziadostwo i się zastanawiam czy Pioterowe życie nie byłoby lepsze 🤣

IMG_20260103_120706.jpg

Też mam i nie żałuję ;)

Teraz już za późno na Pioterowe życie. Musisz jakoś ciągnąć dalej

31 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

22 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Może weź Bezduszna do pomocy 🫣

21 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

za drogi jest materiał żeby go marnować ;)

A Bezduszna na to nie patrzy 😣

14 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Nie dość że zmarnujesz materiał to będziesz się całe życie patrzył na to że krzywo jak hvj 

11 minut temu, Wełpa napisał(a):

A pokaż na te płytki i tą wylewkę...🤭🥺

Lepiej nie 🫣

Opublikowano
20 godzin temu, jacus napisał(a):

Na co tyle lat czekasz ??

Tyle lat? Jeszcze młoda jestem haha 😂 

Dzień dobry wszystkim w ten piękny zimowy dzień 

Opublikowano
21 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Poza tym ta po prawej była pierwsza xdziesiat razy docinana i jest brudna 🤣 dlatego tak to widać. Farba przykryje 

To jak tam się nauczysz u siebie to zapraszam do mnie na generalkę łazienki

Do @Buszmen11 bym zadzwonił ale pewno grafik na 3 lata zajety