Skocz do zawartości

Zetor 7211 wymiana wężyka od pompki hamulcowej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Remontuję Zetora 7211 i podczas odpowietrzania hamulca pękł wężyk gumowy od pompki hamulcowej lewy. Prosze o pomoc jak dostać się najlepiej do wężyka i pompki hamulcowej czy da się od środka z kabiny odkręcając z przodu pedały czy trzeba ściagać maskę i szukać dojścia od przodu ciagnika?

Znalazłem zdjęcia w internecie ale nie bardzo wiem czy trzeba wszystko rozbierać aż tak aby wymienić lewy wąż hamulcowy moze jest prostszy sposób?

Pompka hamulcowa zetor.jpg

Pompka hamulcowa zetor1.jpg

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Inch20
      Jak w tytule: W zetorze 7211 pedał hamulca hamuje sam ciągnik, za to ręczny już nie, w przyczepach na odwrót - wciśnięcie pedału nic im nie robi a ręczny działa jak należy
    • Przez center
      Witam Dzis chciałem przedymić mojego 7211 zapalił bez problemu jak gdyby nigdy nic, ale nie chciał ruszyć i gasłRazz no patrze co jest a tam mi hamulce zblokowało rózszałem pedałami ręcznym nic nie pomagało ciagnik stał jak przymarzniety do betonu hehe dopier wrzuciłem jedynke terenowa gazu i przewalczyło to i byo dobże u was tez tak jest czasami ?
    • Przez mf390
      Witam, czy z zetorze 8540 można odłączyć instalacje hamowania hydraulicznego do przyczepy? 
    • Przez kuba13x
      Jak zdemontować linki od hamulca ręcznego i linke od sprzęgła wom?

• Przez ReeV13
      Witam ostatnio od jakiegoś czasu w moim zetor 5341 wyczułem brak hamulców, jak jest zimny to hamuje potem gdy się rozgrzeje giną gdy czasami mocno wcisnę pedał hamulca mam takie wrażenie jakby zahamował i nie odbijał ciągnik wtwdy traci moc muszę wtedy stanąć i po jakiś kilku minutach jakby wracało do normy mogę jechać wtedy dalej przy tym również czuć bardzo jakby Olej hydrauliki się grzał. Co może być przyczyną czy to wina hamulców czy coś innego bo czasami podczas szybkiej jazdy jak nie wciskam hamulca traktor też nagle słabnie i czuć wtedy Olej
  • Dodaj nową pozycję...
v