Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z prasa variant 280 rc noże wysuwają sie gdy podbieracz jest podnoszony i samoczynnie się chowają gdy opuszczam podbieracz mimo że są załączone i tu pytanie od czego zacząć.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez karol12317
      Witam. Kupiłem prasę Variant 360 z 2015r. i mam dwa problemy. Pierwszy to to, że nie zbija mi końcówki beli. Środek jest ubity, a ostatnie 15cm miękkie. Ciśnienie ustawione nawet na 190 bar a 95konny ciągnik nie odczuwa. Kolejny problem to to, że co któraś belą jest nie owiniętą siatką. Siatka zamiast na bele trafia między pasy na górny wałek. Czy ktoś miał taki problem? 
    • Przez Ssyfjfjd
      Witam prasa pasowa variant 280 nie ma ciśnienia na pasach, pasy stoją, nie można dobić ciśnienia 
    • Przez KrzysiekGbicki
      Witam, mam problem z claasem variantem a ko konkretnie pasy przestają sie kręcić,  otwiera sie zapadka, to sprzęgło ze sprężynkami. Prasa ma 15k bel i używam ja do słomy i siana, możliwe ze to juz wyciągnięte pasy mają winę? Moze ma ktoś pomysl co sprawdzić? 
    • Przez Ssyfjfjd
      Claas variant 280 
      Witam po włączeniu wałka WOM pasy stoją w miejscu po dociśnięciu klapy hydrauliką ciągnika, pasy zaczynają powolutku ruszać gdy zabierze się materiał (słoma siano) pasy normalnie pracują ale na sucho pasy stoją w miejscu, ślizgają się 
    • Przez rabit500
      Witam
      Po dłuższej przerwie na forum znów zwracam się o pomoc. Jako że mój przewód od sterownika prasy variant 280 miał bliskie spotkanie z wałkiem wom i wtrwało mi go z obu stron (z sterownika i z gniazda 13pin zamontowanego na prasie). Potrzebowałbym rozpiski połączeń żebym mógł go naprawić. Więc jeśli ktoś ma jakiś schemat albo byłby tak miły i zerknol na połączenia w swojej maszynie byłbym wdzięczny za pomoc.

• Dodaj nową pozycję...
v