Przez
dariusz86
Cześć,
Na wstępie zaznaczę, że niby z dokumentacji tej pompy wynika że nadaje się ona do opryskiwacza 15m ale pytanie jak jest w rzeczywistości. Opryskiwacz biardzki. Aktualnie mam belkę 12m i chcę ją wymienić na 15m. Niby 3m to nie wiele ale bardziej mi będzie pasowała taka szerokość no i ścieżek mniej a co za tym idzie, mniej gniecenia. Tylko obawiam się czy ta pompa da sobie radę z taką szerokością i czy np na ostatnie dysze nie będzie szła mniejsza dawka. Pryskam zawsze na 3 barach i więcej nigdy nie daje. Używa ktoś z Was tej pompy przy takiej szerokości opryskiwacza i może mi powiedzieć czy daje to radę? Pytam z tego względu że znajomemu pękł wiosną zbiornik w biardzkim i nie kupował nowego bo i tak chciał nowy, większy opryskiwacz i mam okazję do odkupienia od niego belki 15m która jest w fajnym stanie i fajnych pieniądzach bo chce za nią ode mnie tylko 600zł, za kompletną belkę z wężami i dyszami potrójnymi. Także chyba warto. Ale jak się okaże że jeszcze przyszło by mi pompę wymienić no to już słabo opłacalny interes. On swojej pompy już nie ma bo sprzedał.
Rekomendowane odpowiedzi
Deutz Fahr D7807 - katalog części
Ursus C-355 agregat uprawowy i Ursus C-360 amazone 2.25m