Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam mam problem z podnośnikiem w moim Ursusie 1634 problem polega na tym że jak podepne maszynę to podnośnik po podniesieniu opada jak zakręcę ten zawór pod siedzeniem to wtedy trzyma i nie opadnie wie może ktoś co trzeba wymienić uszczelniacze w siłownikach wymieniłem i trochę się polepszyło ale jeszcze nie do końca 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Rafał2222
      Dzień dobry. Mam problem z podnoszeniem ramion w traktorze Zetor 5011. Gdy chce podnieść to zero reakcji nic nie reaguję. Na wolnych obrotach jak włącze kiper to obrotu spadają to znaczy że pompa sprawna i trzebaby przyjrzeć się rozdzielaczowi? 
    • Przez mateunia19
      założyłem ten temat kiedyś ale nie mogę go znaleźć więc powtórzę. Ciągnik gdy jest zimny podniesie wszystko idealnie gdy natomiast pochodził z godzinkę przy agregacie czy talerzówce i często używało sie podnośnika następowały problemy, gdyż znacznie wolniej podnosił lub wo gule nie chciał wtedy musiałem zgasić silnik na sekundkę to znowu zaczął podnosić ale bardzo powoli. czym to jest spowodowane? jak to naprawić. Pompka ta co jest w szkrzyni pośredniej jest po regeneracji. Z góry dziękuję za pomoc
    • Przez piotrk1113
      Witam. Mam problem tego typu że przestaje mi działać układ hydrauliczny w c385 wtedy muszę go zgasić i ponownie zapalić i pewną chwile dalej podnosi oraz kipruje co może się dziać dodam    że 2 zawory w plecaku są wymienione i nie pomogło, zachowuje się tak jakby tracił ciśnienie między pompą hydrauliczną a podnośnikiem proszę o pomoc w diagnostyce usterki. Pozdrawiam
    • Przez marekbuli
      Witam. Historia taka.  Opadał podnośnik i poszarpywał przy podnoszeniu. Hydraulika zewnętrzna tez szarpała. Uszkodzeniu uległa jedna sekcja pompy oraz zawór. Wymieniliśmy pompę( nowy zawór) zmontowane i wszystko niby było dobrze bo też traktor jest u nas pojazdem dyżurnym. To kamienie pozbierać, to przyczepkę wysypać. Jedyna robota dla  podnośnika to czeska kosiarka. Okazało się że w trakcie pracy kosiarką podnośnik przestaje reagować na dźwignię podnoszenia i opuszczania. Dopiero gdy przestawię dźwignię o hydrauliki siłowej w pozycję głębiej  i wrócę do pierwotnego położenia sterowanie odżywa i już mogę podnieść maszynę bez wysiłku. Przy wywrocie nigdy nic takiego się nie dzieje. Plecak był zdejmowany i wymieniliśmy przy okazji uszczelnienie.
      Rozumiem że impuls do sterowania bierze się z łącznika. Czyli tu  jest gdzieś problem w niewłaściwej regulacji. W sumie mam podręcznik napraw ale jest to słabo lub dla mnie nie wystarczająco opisane. Wiem tyle, że jak się źle poskłada to podnośnik może żyć własnym życiem. Nie znalem filmu z  regulacją po zdjęciu tej klapki z prawej strony,bo rozumiem , że tam się reguluje
    • Przez rolnikgospodarny95
      Ursus 1014 Chcę zmniejszyć ciśnienie na hydraulice ponieważ ścina mi oringi u siłownika 
      Mam pytanie gdzie znajduje się regulacja ciśnienia oleju pompy hydraulicznej? 
  • Dodaj nową pozycję...
v