Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lepiej bierz w cis lub cebis.W arionie C masz skrzynie tylko 4półbiegi w tamtych 6półbiegów,i

Słabsza hydraulika,Silnik 2 zaworowy z turbiną że stała geometrią który według 4 zaworowego jest mniej oszczędny w paliwie(według testów dlg).w"C"masz przestarzały  podłokietnik a Aresa jeszcze.Ariony jak są serwisowane sumienne to raczej nie ma z nimi problemów .Sam jestem użytkownikiem.

Opublikowano

Mam ariona 610 CIS bardzo fajny ciągnik ale kabinę mam tą nowszą nie polecam tych co w aresach są. Jeśli uszczelka pod głowicą nie była wymieniana to raczej cię to czeka. Mojego kupiłem 2 lata temu mth 6100 teraz ma 6600 po zakupie zaślepiłem egr bo ta chłodnica od egr czy jak to tam sie nazywa puszczała i dostawał sie płyn do układu spalania ale i tak polecam zaślepić moc podkręciłem na 150km i chodzi w ładowaczu z przyczepami, agregacie uprawowym 4,2m. Podsumowując spoko ciągnik ale czasami wymaga uwagi ale warto. 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez artur04c
      Witam, gdzie dobrej jakości kupić osłonę eroklopilota do Ariona ? Bo mój już skończył żywot, a szkoda żeby kurz dam dochodził. Dokładnie chodzi mi o tej Joystick.

• Przez Michaln360
      Witam problem Claas Celtis 456 nie działa EHR po uruchomieniu ciągnika miga kontrolka książki 1 długi i 4 krótkie  tak jak na filmie Co może być przyczyną spotkał się ktoś z takim czymś. Z góry dziękuję za odpowiedź 😊
      VID_20251213162524.mp4
    • Przez Tula0911
      Witam czy w class xerion 3300 podczas rozruchu powinien gasnąć monitor 
    • Przez kamil2021
      Dobry wieczór mam problem z ciągnikiem Claas Arion 610 (2018)  ciągnik wyświetlił błąd IDa4a9h miał ktoś z takim błędem doczynienia ?
    • Przez Kamil798
      Witam 
      Posiadam następujący problem chciałem podłączyć kamerę cofania odkręciłem panel włączyłem stacyjkę a tu wszystkie diody od czujnika strat ziarna świecą. Proszę o pomoc 

• Dodaj nową pozycję...
v