Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czas na zmiany głównego ciągnika w gospodarstwie na coś nowszego w grę wchodzą Claas Arion serii 600, lub Massey Ferguson serii 7600, akurat te marki gdyż na gospodarstwie jest Massey Ferguson 1 oraz klas arion 420 z ładowaczem jako pomocnik, jeden mechanik 1 oleje i tak dalej..., z góry dziękuję za podpowiedź, szczególnie osobom które posiadają te maszyny pozdrawiam serdecznie

Opublikowano

mam 7616, sprowadzony z germanii w zeszłym roku z przebiegiem niby 9k. po trudnych początkach ( od razu pierwszego dnia zatarła się pompa wody, niedługo potem sprężarka klimatyzacji, potem padł jakiś czujnik w skrzyni biegów i straciłem trójkę) Teraz jest zajebiście. W tym roku dostawał ostro w palnik bo zrobiłem mu chipa na 200 koni z małym haczykiem, a nie było dosłownie żadnej awarii ( a przerobil dobre 500h). I mam nadzieję że na dłużej tak bezawaryjnie zostanie. Robi się nim przyjemniej niz steyrem, skrzynia dyna 6 jest o niebo przyjemniejsza w użytkowaniu niż elektrocommand z CNH. Silnik sisu też bardzo przyjemna charakterystykę mam

Przypominam sobie że kosztował mnie 165 netto i z plusów wszystkie opony w bardzo dobrym stanie i świeżym roczniku.

Opublikowano (edytowane)

A no właśnie. Adblue też się pieprzylo z początku ( jak się okazało kostka do czujników w tłumiku jest w takim miejscu że pada na nią deszcz i wszystkie piny zzielenialy. Ale zanim to odkryłem to trochę irytacji bylo

A potem przy okazji chipa wyrzuciłem całą tę ekologię w pizdu i spokojna głowa.

Z czym robi?

Bezorkowiec 3m ( ale tu nawet i to 200 koni mało, żeby się przyjemnie robiło to z 240 by musiało być, więc ma niezłe męki.

Talerzówka hydraulicznie składana 4.5.

Pług obrotowy 4x50

Siewnik ciągany terrasem 3m.

Edytowane przez nunu85
Opublikowano (edytowane)

7619 z powerboostem + exclusive baja. Co do awarii to padł zawór od jedenego fingertipa, po prostu nie podnosił ładnie tylko scinało go, a poza tym nic więcej. 

I zgodze się z przedmówcą CNH to moze się uczyć od AGCO

Edytowane przez ZenekBezSpodenek
Opublikowano

Po mojemu co znajdziesz zdrowszego i w lepszym stanie to bierz.

Uzywki to nie nowe, ze sobie mozesz przebierac i zamawiac w kompletacji dokładnie jakbyś chciał, tylko bierzesz co sie trafi w fajnym stanie i niezmeczone życiem.

Najważniejsze to trafic zdrowego/ zadbanego/ serwisowanego w miare uczciwie, a czy to bedzie mf czy claas to juz mniej istotne.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez juras390
      John Deere 7600
      Czy ktoś jest posiadaczem bo ja jestem i będę potrzebował porady
      Proszę 
    • Przez raffik4
      Witam zwracam się z prosbą o doradzemie mi jaki mam wybrać ciagnik do 60km na co prawda małà działke 2h na ktorej uprawiam warzywa,jest sad ciagnik miałby słuzyc do ogolnych zastosowań ziemia jest ciezka duzo pracy nie bedzie orka,glebogryzarka,kultywator,czasem koszenie trawy,zalezy mi na prostocie ,trwałosci i dobrego dostepu do czesci dodam iz mam na mysli ciagnik uzywany.
    • Przez lukaszgg
      Witam. Stoję przed wyborem ciągnika na gospodarstwo, wolę kupić coś nowego. I tutaj moje pytanie skierowane do was, co aktualnie polecacie? Coś co by mnie interesowało to przedział w granicach 80 - 110 KM  cena 200 netto 
  • Dodaj nową pozycję...
v