Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ja poluciłem Ciebie a nie wołałem byś serwis polecał😁

Opublikowano

Mi w K5 wysiadł włącznik. Robił mi elektryk ale ponownie to samo.

Mówi że jest strasznie tandetny delikatny i łatwo go przekręcić.

No i nie rozłancza się po puszczeniu  pistoletu

Opublikowano

@Agrest im nowsze to gorsze , ta ze złomu kiedyś taka była

d30330474aaab3063b82300893a4

a jest solidniejsza niż nowsze jej odpowiedniki serii HD6 

zmieniał tylko pstryczek z kablami czy coś w środku też ?

tam jest takie  zawór co posuwa pstryczek i oringi dobrze zmienić byłoby choć przy zużytym gnieździe w aluminiowej głowicy to wymiana oringów zaworu  niewiele to pomaga 

product.jpg

dziwne że się połasiłeś na zabawkę i popierdółke mając hajs na coś solidniejszego i mniej problematycznego co przy twoim parku maszynowym by się bardziej sprawdziło

też radzę do dobrego fachowca co polecałe z tym się udać , ma sklep , serwis oraz  sprzęt i zaplecze do profesjonalnych napraw 

Opublikowano

Ona ma ponad 10 lat.

I chyba nic nie wymieniał, coś mówił o przegięciu sprężynki czy czegoś. 

Ale ogólnie nie podoba się mi ten dprzęt. Nawet z dozownika pobiera środek kiedy chce i w jakich ilościach chce

Opublikowano

ja oddałem k5 na serwis , wymiana głowicy z uszczelniaczami 400 zł a nowa 800 , dobrze że zj***ł się silnik po naprawie i oddał kase , https://www.mediaexpert.pl/dom-i-ogrod/myjki-wysokocisnieniowe_i_akcesoria/myjki-wysokocisnieniowe/myjka-cisnieniowa-karcher-k5-universal-1-950-213-0?gad_source=1&gad_campaignid=19690304281&gbraid=0AAAAADoIO6_1sjojn9BfYO2B3MT26hmsO&gclid=CjwKCAjwiNXFBhBKEiwAPSaPCUACSYqpItcheNN_u7kRHE5a26tAN_E--mGcV6FkcZ_v-dbxbW1fBxoCE2kQAvD_BwE

12 godzin temu, konteno napisał(a):

@Agrest im nowsze to gorsze , ta ze złomu kiedyś taka była

d30330474aaab3063b82300893a4

a jest solidniejsza niż nowsze jej odpowiedniki serii HD6 

zmieniał tylko pstryczek z kablami czy coś w środku też ?

tam jest takie  zawór co posuwa pstryczek i oringi dobrze zmienić byłoby choć przy zużytym gnieździe w aluminiowej głowicy to wymiana oringów zaworu  niewiele to pomaga 

product.jpg

dziwne że się połasiłeś na zabawkę i popierdółke mając hajs na coś solidniejszego i mniej problematycznego co przy twoim parku maszynowym by się bardziej sprawdziło

też radzę do dobrego fachowca co polecałe z tym się udać , ma sklep , serwis oraz  sprzęt i zaplecze do profesjonalnych napraw 

a co bedzie lepsze , kranzle 1050 czy kercher hd 5,15 ? obie podobna cena 

Opublikowano
10 godzin temu, jarecki napisał(a):

, kranzle 1050 czy kercher hd 5,15 ? obie podobna cena 

Pewnie że kranzle 

Jakościowo przerasta karchera ale parametrami wody i mocą sporo brakuje więc jak jest kasa to lepiej dołożyć do mocniejszej i jeszcze solidniejszej np 1152 itp bo przy długotrwałej robocie też można ją szybko zamęczyć. Jeśli i tak większość użytkowników oddaje na serwis i sama niewiele potrafi zdziałać przy urządzeniu nawet niezbędnego minimum to może i ten karcher lepszy , jak masz trochę maszyn to szybciej nim pójdzie robota bo kranzle to na auto , rower motocykl czy domowy użytek.

Co do k5 to ile ją miałeś? ogólnie wszystko co jest zrobione na aluminium jest nietrwałe i szybko się zajeździ jeszcze jak chemia przez pompe w niektórych leci

23 godziny temu, Agrest napisał(a):

Ona ma ponad 10 lat.

I chyba nic nie wymieniał, coś mówił o przegięciu sprężynki czy czegoś. 

Ale ogólnie nie podoba się mi ten dprzęt. Nawet z dozownika pobiera środek kiedy chce i w jakich ilościach chce

Znajomego k6.80 ma jakieś 15 lat i tam też podobny problem ,praktycznie każdą trzeba odpowietrzyć żeby lepiej działała tzn wode odkręcic i wcisnąć pistolet bez włączania myjki żeby zleciało powietrze z węży 

Głowicę też ma zajechaną trochę , nowe grubsze oringi doraźnie pomogły , tlenki wyczyścić drucianką można i dołożyć smaru/wazeliny by natłuścić powierzchnię 

Ale ogólnie to wina użytkowników i ich świadomości. Wiedzą że przy sprzyjających warunkach i okolicznościach w tym biznesie będą siedzieć latami albo i do emerytury a biorą sprzęt który tyle nie wytrzyma jeśli chodzi o elementy konstrukcyjne. 

Opublikowano
8 godzin temu, konteno napisał(a):

Co do k5 to ile ją miałeś?

pewnie pod około 10-15 lat minimum a dokładnie do było k4,85 z pompą aluminiową miała sporo roboty , staciła cisnienie i miałem naprawić odkreciłem głowice i poleciał olej więc wymiekłem odwiozłem na serwis do Słupno pod warszawą i cos zj***ł bo od razu słychac bylo jak ciężko chodzi pochodziła ze 2 minuty i poleciał dym złożyłem reklamacje kase oddał a myjke mu zostawiłem na czesci 

Opublikowano
W dniu 2.09.2025 o 07:28, jarecki napisał(a):

staciła cisnienie i miałem naprawić odkreciłem głowice i poleciał olej więc wymiekłem

ten olej to do wymiany raz na pare lat 

ta 4.85 to jeszcze silnik zwykły czy już szczotkowy ?