Kury zagroda
-
Podobna zawartość
-
Przez WojtekiAnia
Witam! Mam problem z dwoma kurkami. Kurki ma około 6 miesięcy. Jeden to kogut rasy szabo u którego zauważyłem na początku problem z utrzymaniem równowagi (ptak po prostu wywracał się na ogon) potem niestety z dnia na dzień przestał chodzić. Nogi ma niby sprawne ale nie może na nich ustać. Czasami łapy bardzo mu się trzesą. Poza tym je i pije normalnie. Druga to kurka mieszaniec. U kurki na początku pojawiło się kulawienie na jedną łapę a potem na drugą i też już nie ustanie na nogach. Je i pije normalnie. Weterynarz już wymiękła. Wzbogaciłem im pasze dałem zastrzyki Wit B a teraz daje im duże dawki w wodzie ale to nie pomaga. Nie wydaje mi się żeby to była choroba "mareka". Proszę poradźcie coś. -
Przez kkamaz
wszystko o hodowli brojlerów mnie interesuje chodzi mi tutaj o żywieniu itp.
Opłacalność hodowli na obecny czas.
Jeśli istnieje taki sam temat to proszę mnie przekierować.
-
Przez kalwas9710
Witam, nie wiem czy pisze w dobrym dziale, jeśli nie to proszę przenieść temat. Mam pytanie odnośnie wagi obornika kurzego w m³.
-
Przez Sokolik
Zamówiłem kurki nioski w wieku 24 tygodni które powinny w tym wieku nieść jajka. Po dostarczeniu niezbyt zwracałem uwagę na wygląd chowam je 4 tygodnie i dalej nie niosą jajek chociaż karmione są odpowiednią paszą. Gdy zadzwoniłem do fermy to mi powiedziano że widziałem co brałem i po czterech tygodniach nie uznają reklamacji. co dla mnie jest dziwne. Uważajcie na fermę drobiu o nr tel 666116423 . Ogłaszają się na OLX
-
Przez danielooo25
Panowie mam budynek gospodarczy murowany starego typu wymiary około 4.5 × 14 jest światło nowe okna, służył wcześniej dla bydła ale teraz jest nie używany i chciałbym zacząć nową hodowle tylko zastanawiam się co jest bardziej opłacalne może gęsi białe czy mięsne kury brojlery mam swoje zboże, wybieg na około 30 arów woda też jest, mam możliwość powiększenia i dostawienia budynku, a może macie inne pomysły na hodowle, dziękuję za podpowiedzi
-
Rekomendowane odpowiedzi
Hodowla gęsi czy brojlery mięsne
Czytaj dalej »