Skocz do zawartości

Czy da się przerobić Tur 1 na 3A z siłownikiem od cyklopa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ja zapytaniem czy da się przerobić Tur 1 na 3A z siłownikiem od cyklopa.

Tur ten będzie pracował przy Ursusie c330. chcę już zlikwidować linkę z tego tura na rzecz właśnie tego siłownika 

i też mam tutaj drugie zapytanie jaki by był najlepszy rozdzielacz dwusekcyjny do tego 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez MałyRolas
      Mam problem z szybkim zakresem biegów w fadrome. A konkretnie to z jego brakiem. Chodzi o te biegi przy fotelu nie te przy kierownicy. Kojarzy ktoś co może być tego przyczyną? I czy da się coś zrobić bez wyjmowania skrzyni?
    • Przez panmino
      Hej, czy myślicie że da radę pracować łyżką na takiej ramce na przednim tuzie? Chciałbym tym robić jakieś roboty ziemne, korytowanie przesuwanie skarpy itp,  dla których trochę szkoda ładowacza bo delikatny mam. Ma ktoś doświadczenie z pracy z taką ramką?
      Ramka: adapter euro ramka przejściówka TUZ  z siłownikiem.

• Przez Rider
      Jak w temacie, co sądzicie o ładowaczach Agromasz z Mrągowa, planuje zakup nowego ładowacza do MF3070 i za Agromasz (1600kg udźwigu, joystick)dealer ceni 14000, pierwotnie miał być Hydramet, ale on wyjdzie około 17000. Tak więc co by było lepszym wyborem
    • Przez IZIOWLMAN
      Czy w ramce MX wystarczy odciąć tylko uszy i będzie jak EURO ramka czy trzeba przerabiać coś więcej? (tur mailleux 120)
    • Przez torq1906
      Witam, planuję zakupić ładowacz czołowy, żeby trochę ulżyć kręgosłupowi 😁, i tutaj rodzi się pytanie  na jaki traktor go zamontować, mam do wyboru C-360 i Zetora 7211. Nie mam produkcji zwierzęcej także nie będzie pracował codziennie, bardziej będzie potrzebny żeby przewieźć trochę palet z ziemniakami (700-800kg), big bagi z nawozami czy raz do roku 
      rozładowanie/przewiezienie palet z pelletem (najcięższe około 1100kg) i teraz tak plusy i minusy obydwu opcji według mnie:
      C-360 
      plusy:
      - nie jest używany w żadnych pracach polowych gdzie potrzebny jest prześwit więc można by zamontować wersję z "sankami" (widziałem bodajże firma Art-Tur ma taką opcję) żeby gdzieś się nie złamał
      - czeka go generalny remont, więc łatwo o wszelkiego rodzaju potrzebne przeróbki
      - 7211 to główny koń pociągowy i to on będzie ciągał przyczepę np. ze skrzynio-paletami czy zbożem jeżeli tur będzie na c-360 to będzie mniej zabawy z przepinaniem. 
      minusy:
      - musiałbym dorobić wspomaganie i wrzucić szersze opony
      - jeżeli tur nie będzie na sankach to jest potencjalnie większe zagrożenie pęknięciem
      Zetor 7211
      plusy:
      - posiada wspomaganie
      - ma bardzo dobry skręt
      - jest cięższy 
      minusy:
      - jest to mój główny traktor w gospodarstwie więc i tak już ma co robić
      - trudniej do niego dobrać szersze koła
      - mimo wieku jest w zasadzie jak nowy (poprzedni właściciel pod kocem trzymał i tylko do kościoła jeździł 😁) i trochę by było szkoda gdyby coś się urwało 
      Na moje niewprawione oko tak to wygląda i pytanie co byście mi doradzili, może z doświadczenia macie jakieś inne wady i zalety obydwu sprzętów?
      Bardzo bym prosił też o radę jakiego tura warto kupić czy to do zetora czy ursusa (zakładam budżet na tura 10-12k, ale jak w tym segmencie nie będzie nic ciekawego to może jeszcze coś wysupłam 😄).
  • Dodaj nową pozycję...
v