Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Co to znaczy znacznie młodsza? Ja nie mówię że wybiera w wieku swojego ojca 

Miałem na myśli 10-15 lat.

@Michał18 dobrze to napisałeś: " jakoś żyją". 

Edytowane przez bergman31
Opublikowano
1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Co to znaczy znacznie młodsza? Ja nie mówię że wybiera w wieku swojego ojca 

Tak sobie usprawiedliwiasz bo wiek już masz . Dla mnie to bierz i o połowę młodszą aby tylko cię chciała w czym problem. 🙋

• Like 1
Opublikowano

To masz okazję zmienić te tradycje rodzinne 

9 minut temu, Michał18 napisał(a):

Tak sobie usprawiedliwiasz bo wiek już masz . Dla mnie to bierz i o połowę młodszą aby tylko cię chciała w czym problem. 🙋

Niczego nie usprawiedliwiam, od zawsze lepiej dogaduję się z młodszymi 

Opublikowano
21 minut temu, Michał18 napisał(a):

No i co z tego że nie było. Kiedyś były lepsze czasy. Teraz to ile rozwodów,jakie wymagania, najlepiej żeby wszystko mieć

Dokładnie teraz to wymagania są że hej. Nie wystarczy że będziesz zarabiał, dbał o dom, pilnował roboty, będziesz ugodowy nie wymagający. To wszystko musisz jeszcze z zaangażowaniem od serca robić. Jak by dosłownie wszystko musiało Ci sprawiać największą radość w życiu. A wiadomo codzienność wygląda tak że na każdym kroku robisz to co musisz a nie chcesz.

• Like 2
Opublikowano

Samotni kawalerowie, przeważnie byli w jakiś związkach. Czasami nawet w kilkuletnich i coś o tym wiedzą. Jak taki kawaler spotykał się z różnymi kobietami, to wie więcej o życiu, niż żonaty facet, który żyje 30 lat z pierwszą i jedyną kobietą, którą poznał jeszcze w szkole.

Opublikowano
bergman31 napisał:

Samotni kawalerowie, przeważnie byli w jakiś związkach. Czasami nawet w kilkuletnich i coś o tym wiedzą. Jak taki kawaler spotykał się z różnymi kobietami, to wie więcej o życiu, niż żonaty facet, który żyje 30 lat z pierwszą i jedyną kobietą, którą poznał jeszcze w szkole.

a który żonaty facet żeni się z pierwsza dziewczyna 🤦 trzeba pobrobowac żeby trafić na odpowiednią ale nie zawsze się to udaje

• Like 1
Opublikowano

Ja że swoją starą do jednej szkoły chodziłem i to w podobnym czasie a jej nie znałem..

Ponad 30 lat razem, że 2 razy na krótko się rozstawaliśmy..

4 godziny temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Tylko pot w ciepłe dni pod takim cycem, nic przyjemnego 

Slazaczka tak miala?🤣

Po związku z tobą zraziła się do chłopów na całe życie czy ma kogoś.

Opublikowano

@jacus u mnie we wsi jest małżeństwo z ponad 20 letnim stażem. W podstawówce chodzili do jednej klasy i już wtedy było wiadomo, że za kilka lat wezmą ślub. 

7 minut temu, wojtal24 napisał(a):

a który żonaty facet żeni się z pierwsza dziewczyna 🤦 trzeba pobrobowac żeby trafić na odpowiednią ale nie zawsze się to udaje

Niejeden próbował a i tak źle wybrał. Potem się męcz do końca życia albo rozwód.

• Like 1
Opublikowano

nigdy nie wie się do końca co w drugim człowieku siedzi i co się wydarzy za ileś lat do przodu. nie wiem co mają na myśli samotni z tym "męczyć się do końca życia" dziś rozwody są bardzo popularne więc raczej nikt z nikim się nie meczy

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Teraz po prostu ciężkie czasy. Teraz mało kto chce mieszkać z rodzicami. A stawiać gdzieś drugi dom obok lub mieszkać w mieście to też koszty. I zapędzamy się w wiek by się dorobić a potem już ciężej bo co "lepsze" przebrane

I dojeżdżać co dzień do gospodarstwa 

Edytowane przez Michał18
Opublikowano

Mój kolega się ożenił z dziewczyną od 1 klasy liceum z sąsiedniej wsi.

Po 15 latach zniknęła..odnalazła się w USA..

Ich córka była chora na białaczkę.nie przyleciała nawet do niej..

• Sad 1
Opublikowano

Jeśli to co mówisz jest prawdą to naprawdę miała fantazję niezła. Może za amerykańskim żołnierzem pojechała. 

Kobiety zdecydowanie częściej potrafią rzucić wszystko, zmienić całe dotychczasowe życie dla wybranka. I tu jest największa różnica w stosunku do chłopów. Gdzie gruntowne zmiany w życiu czy to decyzje przychodzą z trudem. Bo tej romantycznej fantazji nie ma. 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Michał18 napisał(a):

Teraz po prostu ciężkie czasy. Teraz mało kto chce mieszkać z rodzicami. A stawiać gdzieś drugi dom obok lub mieszkać w mieście to też koszty. I zapędzamy się w wiek by się dorobić a potem już ciężej bo co "lepsze" przebrane

I dojeżdżać co dzień do gospodarstwa 

Jak ktoś pochodzi z dużego gospodarstwa, to jeszcze ma z czego budować obok nowy dom. W znacznie gorszej sytuacji są młodzi z małych gospodarstwo. Tych nie stać na większe inwestycje w gospodarstwie a co dopiero na budowę domu. 

Jak ktoś ma hodowlę zwierząt i przyjdą żniwa, to nawet nie warto mu dojeżdżać co wieczór do mieszkania w mieście.

Godzinę temu, Szymon94 napisał(a):

Kobiety zdecydowanie częściej potrafią rzucić wszystko, zmienić całe dotychczasowe życie dla wybranka. I tu jest największa różnica w stosunku do chłopów. Gdzie gruntowne zmiany w życiu czy to decyzje przychodzą z trudem. Bo tej romantycznej fantazji nie ma. 

To co napisałeś, może mieć związek z kulturą i tradycją głęboko zakorzenioną? Przez wieki, to kobieta opuszczała rodzinny dom i przenosiła się do domu męża i jego rodziców. Miało to miejsce i u biednych chłopów jak i w rodzinach królewskich.

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, jacus napisał(a):

Mój kolega się ożenił z dziewczyną od 1 klasy liceum z sąsiedniej wsi.

Po 15 latach zniknęła..odnalazła się w USA..

Ich córka była chora na białaczkę.nie przyleciała nawet do niej..

Taka jedna wyszła po mleko do płatków i już nie wróciła 

• Confused 1