Nie wyświetla prędkości Proxima
-
Podobna zawartość
-
Przez mf390
Witam, po wymianie synchronizatorów w zetorze 8540 skrzynia 4 z rewersem ciągnik na zapalonym silniku i na luzie jedzie, biegi ciężko wchodzą. Podczas wciskania sprzęgła przy jeździe ciągnik od razu się zatrzymuje jakby coś go hamowało. Na luzie i na zgaszonym silniku ciężko go ruszyć z miejsca. Docisk, tarcza i łożysko oporowe nowe. Gdzie szukać przyczyny?
-
Przez emtecc
Witajcie
Jak w temacie, posiadam ciągnik zetor proxima 100. Ma on dodatkowo większą średnicę przy siłowniach wspomagających. O to, że podniesie nie ma problemu ale co ze statecznością.
Chcę połączyć siewnik z agregatem uprawowym. Siewnik ciężki bo AgroMasz sr300 (860kg na tabliczce). Zaciekawił mnie agregat Dexwal Lion z wałem grzebieniowym/płaskownikowym (520kg). Hydropak solidny.
Tylko co ze statecznością takiego zestawu z Proximą? Mogę składać siewnik na uwrociach. Nie byłby to jakiś duży problem.
Ciągnik ma z przodu komplet obciążenia
ktoś pracuje czymś podobnym z tym siewnikiem?
-
Przez PatrykWiniszewski
Witam czy miał może ktos podobny problem? przedni napęd nie załącza się pomimo ze słychać cykniecie powietrza, kontrolka napędu po załączeniu normalnie się świeci. jakies pomysły |?
-
Przez ROBERTINHO
witam. w mojej Proximie 8441 jest problem z hamulcami. gdy hamuje na oba koła to pedał wchodzi głeboko hamuje tylko lewy hamulec a prawego nie ma. jak hamuje osobno na każde koło to hamulec jest na lewe i na prawe koło odpowiednio jak wciskam prawy lub lewy hamulc. co zrobić jakieś porady?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Claas axion 810 cematik 2014r. - podwójne wskazania prędkości! (kal...
Zetor Proxima & Pronar