Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,  jaką odmianę ziemniaka w typie A- A/B polecacie do uprawy na cięższą ziemie. 

Do tej pory uprawiałem gale i vinete ale myślę nad  denarem lub stokrotką.  Jakie macie opinie o tych dwóch odmianach lub jakie inne polecacie na  średnio wczesny zbiór?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez panRys87
      Witam, mam pytanie czy jest jeszcze możliwość, poza ręcznym usuwaniem, pozbycia się komosy w ziemniaku. Aktualnie zaczynają się pomału pokazywać miejscami kwiaty. Odbiła mi ta Lebioda i trochę jej jest. Czy można jeszcze zrobić zabieg rimsulfuronem? Na mistral to chyba za późno już.
    • Gość
      Przez Gość
      Dzień dobry.  Czy posiada ktoś z Państwa sadzarke hassia kompakt lub wie jak ja ustawić? A może ma instrukcje? Niemiec od którego ją kupiłem pomógł ustawić to co na zdjeciu. Jednak przy sadzeniu raz ziemniaki są posadzone bliżej, dalej lub jest kilka na raz.

• Przez treker99
      Witam, czy ktoś na forum uprawia ziemniaka odmianę stokrotka z pmhz? 
      Jak plonuje ta odmiana? Jak wygląda?  Czy jest podatna na choroby? W internecie mało jest informacji na jej temat. 
    • Przez pasio
      Witam!!

Jeśli to nie tajemnica, to chciałby się dowiedzieć jakie stosujecie nawozy przed sadzeniem ziemniaków? jakie dawki? Ja stosuję Fosforan oraz sól potasową.
    • Gość
  • Dodaj nową pozycję...
v