Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,  jaką odmianę ziemniaka w typie A- A/B polecacie do uprawy na cięższą ziemie. 

Do tej pory uprawiałem gale i vinete ale myślę nad  denarem lub stokrotką.  Jakie macie opinie o tych dwóch odmianach lub jakie inne polecacie na  średnio wczesny zbiór?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez treker99
      Witam, czy ktoś na forum uprawia ziemniaka odmianę stokrotka z pmhz? 
      Jak plonuje ta odmiana? Jak wygląda?  Czy jest podatna na choroby? W internecie mało jest informacji na jej temat. 
    • Przez pasio
      Witam!!

Jeśli to nie tajemnica, to chciałby się dowiedzieć jakie stosujecie nawozy przed sadzeniem ziemniaków? jakie dawki? Ja stosuję Fosforan oraz sól potasową.
    • Przez GrimmePomoc
      Witam, pilnie poszukuję taśmy odsiewacza do kombajnu grimme europa super. Szerokość taśmy to katalogowo 68cm, długość ok. 5,40- 5,50m, podziałka 35mm. Znam już ceny i oferty producentów typu KIJ lub GUMSTAL, niestety przewyższają znacznie wartość kombajnu. Czy ma ktoś może taką taśmę na sprzedaż lub zajmuje się dorabianiem?
    • Przez janmarkiewicz
      Wykopki ziemniaka 2025.

• Przez arty
      Mam taki dylemat - gdzie posadzic ziemniaki w przyszlym roku - zalozenie ze ma to byc dla siebie bez nawozow i opryskow....
      Mam 2 kawalki ziemi do dyspozycji - podobna klasa w tej samej lokalizacji
      1. pierwsze mejsce to miejsce gdzie w tym roku byly ziemniaki - wczesniej ugor z 20 lat.... w tym roku byly nawet niezle ziemniaki, niezachwaszczone - ale strasznie duzo stonki - rok po roku ziemniaki by byly....
      2. Opcja - miejsce gdzie przez kilka lat byl slonecznik ozdobny - rok w rok - pole mocno zachwaszczone - perz itp....

Co bedzie lepsze  -2 lata  rok po roku to samo miejsce, czy zmiana ale zachwaszczone???
  • Dodaj nową pozycję...
v