jaką odmiane wybrać?
-
Podobna zawartość
-
Przez treker99
Witam, czy ktoś na forum uprawia ziemniaka odmianę stokrotka z pmhz?
Jak plonuje ta odmiana? Jak wygląda? Czy jest podatna na choroby? W internecie mało jest informacji na jej temat.
-
Przez pasio
Witam!!
Jeśli to nie tajemnica, to chciałby się dowiedzieć jakie stosujecie nawozy przed sadzeniem ziemniaków? jakie dawki? Ja stosuję Fosforan oraz sól potasową.
-
Przez GrimmePomoc
Witam, pilnie poszukuję taśmy odsiewacza do kombajnu grimme europa super. Szerokość taśmy to katalogowo 68cm, długość ok. 5,40- 5,50m, podziałka 35mm. Znam już ceny i oferty producentów typu KIJ lub GUMSTAL, niestety przewyższają znacznie wartość kombajnu. Czy ma ktoś może taką taśmę na sprzedaż lub zajmuje się dorabianiem? -
Przez arty
Mam taki dylemat - gdzie posadzic ziemniaki w przyszlym roku - zalozenie ze ma to byc dla siebie bez nawozow i opryskow....
Mam 2 kawalki ziemi do dyspozycji - podobna klasa w tej samej lokalizacji
1. pierwsze mejsce to miejsce gdzie w tym roku byly ziemniaki - wczesniej ugor z 20 lat.... w tym roku byly nawet niezle ziemniaki, niezachwaszczone - ale strasznie duzo stonki - rok po roku ziemniaki by byly....
2. Opcja - miejsce gdzie przez kilka lat byl slonecznik ozdobny - rok w rok - pole mocno zachwaszczone - perz itp....
Co bedzie lepsze -2 lata rok po roku to samo miejsce, czy zmiana ale zachwaszczone???
-

Rekomendowane odpowiedzi
Jakie poidła dla tuczników wybrać?
Dostawa Rsm 32