News
-
Podobna zawartość
-
Przez grzybu1
Witam.
W tym roku mam zamiar posiać kukurydzę cukrową, tylko nie wiem jaką odmianę zakupić. Znalazłem takie :
COMANCHE F1
Tasty Sweet
Candle
Basin
Może mieliście do czynienia z tymi odmianami kukurydzy, lub innymi ?
Bardzo proszę o pomoc.
-
Przez grzybu19
Cześć, chciałbym zacząć uprawiać jarmuż od przyszłego roku. Czy ktoś ma doświadczenie z uprawą tej rośliny? Czy jest to opłacalne i czy jest na to zbyt? Jestem z województwa małopolskiego Pozdrawiam
-
Przez michal009
Zastanawiam się nad uprawą warzyw na sprzedaż detaliczną-lokalną. Mam trochę porzeczki, malin, sadu i zboża. Zastanawiam się, czy uprawa warzyw jest trudna. Na początek myślałem o 0,5 ha, a docelowo 1,5-2 ha. Asortyment raczej ograniczony do marchwi, pietruszki, buraczka, cebuli.
Najbardziej obawiam się utrzymania plantacji w czystości przed chwastami. Czy to duży problem? - Czytałem sporo i w "integrowanej produkcji..." nie za wiele piszą o środkach na odchwaszczanie.
Jakie jeszcze wyzwania czekają mnie przy produkcji warzyw? Czy uprawiacie na redlinach, czy normalnie?
-
Przez ROBERTINHO
Witam.
Ile rzędów bobu pod traktor mogę wsadzić. 2czy 3 rzędy pod traktor? Uprawa będzie prowadzona zetorem 5211 a bób będzie przeznaczony bezpośrednio na świeży rynek. Bardzo proszę o sugestie w tej sprawie. Z góry dzięki za odpowiedzi.
-
Przez zf11441
Witam serdecznie forumowicz. A mianowicie jak w tytule gdzie odstawiacie/ sprzedajecie pietruszke? Jakie przetwórnie/ firmy odbierają przemysł i jak płacą w chwili obecnej?
-