Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Panie Grzesiu trzeba zacząć od liderów tam też te same prezesy od nastu lat póki jest dobrze to dobrze ale przyjedzie jakiś inwestor zuci kasę dla prezesów ten radę ma w garści i popłynęli. Tu liderem i wzorem znów jest Piątnica odkąd pamiętam to już chyba jest trzeci czy czwarty prezes i to rada nim rządzi nie odwrotnie 

Edytowane przez Matmen
Opublikowano

A czy to możliwe żeby Łowicz dokładał nowym dostawcom 10 groszy do cennika. Dostałam propozycję od nich, że mi dołożą jak do nich przejdę ale nie chce mi się w to wierzyć

Opublikowano
10 minut temu, Matmen napisał(a):

Panie Grzesiu trzeba zacząć od liderów tam też te same prezesy od nastu lat póki jest dobrze to dobrze ale przyjedzie jakiś inwestor zuci kasę dla prezesów ten radę ma w garści i popłynęli. Tu liderem i wzorem znów jest Piątnica odkąd pamiętam to już chyba jest trzeci czy czwarty prezes i to rada nim rządzi nie odwrotnie 

Nie wiem których liderów masz na myśli ale w ostatnich latach w większości członowych spółdzielni nastąpiła zmiana pokoleniowa w zarządach. 

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, grzesiu napisał(a):

Nie wiem których liderów masz na myśli ale w ostatnich latach w większości członowych spółdzielni nastąpiła zmiana pokoleniowa w zarządach. 

Oprócz Lyder'a. Póki są przejęcia idzie do góry. Gorzej jak przyjdzie kiedyś spadek i trzeba będzie udziały po wypłacać.

Co do wymiany niektórzy podobno dalej są doradcami, pewnie nie za darmo.

2 godziny temu, Mateusz1q napisał(a):

to powinien być jakiś organ pomagający zarządzać chłopom takimi firmami. krajowy związek spółdzielni co robi? ja bym nigdy do rady nie poszedł bo nie mam pojęcia a to odpowiedzialność a czasami jak się widzi kto tam jest to i tak dziw że to się kula 

Ustawowo związek rewizyjny spółdzielni przeprowadza co 3 lata lustrację w Spółdzielni (gospodarność, uchwały, zakupy. finanse). Taki raport po kontrolny trzeba przedstawić na walnym zgromadzeniu. Kiedyś ktoś Wam to pokazał? 

Edytowane przez Dream1990
Opublikowano (edytowane)

U mnie wręcz przeciwnie. Niskocielne stado. I słabe parametry.

Mlekpol

Tł 3.7 bi 3.15 ilość powyżej 30 tys 2.15 zł netto

Edytowane przez kat
Opublikowano
gonia_ napisał:

A czy to możliwe żeby Łowicz dokładał nowym dostawcom 10 groszy do cennika. Dostałam propozycję od nich, że mi dołożą jak do nich przejdę ale nie chce mi się w to wierzyć

Spomlek daje 20gr więcej przez rok

Opublikowano
9 godzin temu, grzesiu napisał(a):

Najgorsze jest to że taki dziadek zapewne na emeryturze i dobrej wypłacie zniszczył biznes chłopom i kłamie do końca . Wina jest też rady która się poukładała ze swym parobkiem a teraz mówią że im kłamał.  Już w listopadzie trzeba było pana odwołać wziąć audyt finansowy udowodnić Panu pewne rzeczy a mleko zbierać i sprzedawać w przerzucie aby nie generować kosztów i ewentualnie w tym czasie negocjować połączenie.  Dziś już nie ma mleka zostały tylko piętrzące się długi.  

Ten filmik wrzuciłem ku przestrodze bo takich kwiatków jest więcej choć nie wierzę że coś to zmieni.  Dobrze wiemy jakie podmioty obecnie płacą poniżej 2zl. Nie wierzę w to że rada doi za takie same stawki i utrzymuje nieudolnych prezesów na stołkach.  Dopiero jak odetną na zakładzie  prąd i gaz to wtedy wielka rozpacz i nerwowe szukanie ratunku. 

Jak ja dawałem mleko to obstawiam że rozstrzał cenowy był około 1zł między elitą a zwykłymi

• Confused 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Kamil20151 napisał(a):

ja zaczałem współprace z nimi ,bierzesz coś od nich?

Pełnoporcjiową startową drożdże vitaminy bufor tłuszcz białko bajpas39 i jeszcze pewnie kilka rzeczy niemal wszystko...

Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Pełnoporcjiową startową drożdże vitaminy bufor tłuszcz białko bajpas39 i jeszcze pewnie kilka rzeczy niemal wszystko...

ja wziąłem witaminy i rozpisali mi dobromilk gt 20 i ma niby mi mleko wzrosnąć na 20/21 l od sztuki srednio na zbiornik i dalej mamy działać.

Opublikowano
20 godzin temu, Matmen napisał(a):

Dobrze że nie piąty

• Thanks 2
Opublikowano
13 godzin temu, slawek74 napisał(a):

Jakie okolice? Około 30 doję już kilka lat i poprawę widać jeszcze trochę genetykę poprawić bo stado nieròwne

Okolice ciechanowa,ja pół stada hf pół mieszańcy i średnio na zbiornik doje 18 od sztuki i chcę to podnieść do 21 co najmniej a co dalej czas pokaże :P

Opublikowano
1 godzinę temu, grzesiu napisał(a):

Jak go nie popieram tak miał wiele racji. 

Tutaj samą rację ma odnośnie łap i następna będzie hajnówka jak się bauery ewakuowali do hajnówki co dają syf i wodę leją.

• Like 1