Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bez paniki. Nie będzie źle. Po prostu wracamy na tort pt tytułem, ujowo ale za to jak stabilnie 😉

Był ruch bo Był trzeba wykonać parę mykow I się skończyło .Ale tragedii tez nie będzie moim zdaniem 🤭

Opublikowano
7 godzin temu, HF86 napisał(a):

Bez paniki. Nie będzie źle. Po prostu wracamy na tort pt tytułem, ujowo ale za to jak stabilnie 😉

Był ruch bo Był trzeba wykonać parę mykow I się skończyło .Ale tragedii tez nie będzie moim zdaniem 🤭

Czyli takie 10zł netto powinno się utrzymać?

Opublikowano

Hej. Tak jak sobie poczytałem wasze wypowiedzi i chciałbym zacząć hodowlę (mam oborę 20x7) plus 10ha ziemi to widzę że zakup cieląt wychodzi słabo, tak sobie? Musiał bym mieć swoje mamki?

Opublikowano
10 minut temu, krzysiek277 napisał(a):

Panowie mam możliwość kupna jałówek mieszaniec hf z angusem, brać? Bardziej wygląda na angusna niż hf

małe gabarytowo to rosnie

Opublikowano
Godzinę temu, robkos napisał(a):

Za tą cenę  możesz brać ile to ma czasu

Dokładnie nie wiem, ale to facet co biorę od niego byczki, I byczki zazwyczaj sprzedaje od 2 do 4 tygodni to jałóweczke też pewnie tyle przytrzyma, i on przez ten okres podaje krowskie mleko, a nie jakieś zamienniki 

Opublikowano
45 minut temu, krzysiek277 napisał(a):

Dokładnie nie wiem, ale to facet co biorę od niego byczki, I byczki zazwyczaj sprzedaje od 2 do 4 tygodni to jałóweczke też pewnie tyle przytrzyma, i on przez ten okres podaje krowskie mleko, a nie jakieś zamienniki 

Takie sam bym kupił 

Opublikowano
3 godziny temu, krzysiek277 napisał(a):

Panowie mam możliwość kupna jałówek mieszaniec hf z angusem, brać? Bardziej wygląda na angusna niż hf

W mieszance z hf fajne sztuki rosną sam takie nie raz miałem. Wagę mają a że gabarytowo to nigdy SM nie będzie to w niczym nie przeszkadza.

Opublikowano
Godzinę temu, Michal014d napisał(a):

W mieszance z hf fajne sztuki rosną sam takie nie raz miałem. Wagę mają a że gabarytowo to nigdy SM nie będzie to w niczym nie przeszkadza.

I w takie +- 2 lata jaką wagę osiągasz ? 

Godzinę temu, krzychu121 napisał(a):

Ile płaciłeś za butelkę ? 

Tydzień temu 250ml 250zł

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Zależy od cielaka , jak ma długą nogę w typie hf to do 650 kg w porywach , średnia do 600 dla odmiany mieszaniec z charolezem , piemontem 700 kg , tak było u mnie i jaloszki 

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, krzysiek277 napisał(a):

I w takie +- 2 lata jaką wagę osiągasz ? 

Tydzień temu 250ml 250zł

Ja akurat miałem byki takie nie jałówki ale ale 700-820kg zawsze się mieściło. A najczęściej takie 750-780kg

• Like 1
Opublikowano
40 minut temu, krzychu121 napisał(a):

U mnie właśnie też 250 zł a kiedyś około 150 płaciłem jak dobrze pamiętam 

200 płaciłem w zeszłym miesiącu 

Raz 5 ml i za dwa tygodnie poprawka