Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

sam właśnie jesteś tym co piszesz i chyba nie zauważyłeś że inni tyz to widzą że jesteś leniwym smrodem na forum bez jakiekolwiek wiedzy 

Osmiele się zauważyć, że więcej osób czekało na mój powrót jak bana miałem, niż na twój...🤭

Teraz, Bogdan_ja napisał(a):

ty jak bierzesz to jest ok ale jak inni korzystają to byś nie dał ....przyczepę oddaj leniu co dostales  ja darmo a potem praw mądrości że nie powinni dawać 🤣

Miłego wieczoru...🙋

Opublikowano

ktos -procz orawiaka czekal na ogarka ???

3 minuty temu, piotrp88 napisał(a):

Przepraszam, że przeszkadzam i nie na temat:

Czy do podniesienia kabiny w zetorze 7211 czy tam podobnym trzeba wszystko rwać wewnątrz, tak jak w instrukcji napraw opisane? Przydałoby mi się dostać do górnej pokrywy skrzyni i ósemki.

co to jest osemka ?? do pokrywy wystarczy tunel odkrecic.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, piotrp88 napisał(a):

Czy do podniesienia kabiny w zetorze 7211 czy tam podobnym trzeba wszystko rwać wewnątrz, tak jak w instrukcji napraw opisane? Przydałoby mi się dostać do górnej pokrywy skrzyni i ósemki.

Można sama podłogę podnieść.

Do skrzyni też da się dostać.

Jednak dostęp dość słaby.

...jak ... ósemka?

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 1
Opublikowano
piotrp88 napisał:

I czy luz wałków sprzęgłowych jest dopuszczalny?

podłogi nie idzie wyjąć ?

Bogdan_ja napisał:

a mnie Patrycja 3 miesiące wypatrywała dzień dnia czekała aż się pojawię 🤣🤣🤣🤣🤣

Może patrycjusz 🤭🤣

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Ósemka czyli przednia pokrywa skrzyni. Aby ją odkręcić trzeba pozbyć się rury trzymającej kabinę, czyli podnieść kabinę o min. 10cm. 

A czy luz wałków sprzęgłowych jest dopuszczalny? Pomiędzy dwoma wałkami luzów nie ma, tylko latają w tej rurze ósemki. Chciałem odkręcić tą przednią pokrywę, żeby sprawdzić jak zachowują się wałki bez podparcia tej rury.

Edytowane przez piotrp88
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, jacus napisał(a):

ktos -procz orawiaka czekal na ogarka ???

co to jest osemka ?? do pokrywy wystarczy tunel odkrecic.

powiem ci w tajemnicy że kilka osób pisało do mnie na PW ...między innymi pytania o dopłaty itp....jednej sam udzieliłem porady z własnej inicjatywy  na PW bo w temacie mając moderację to sam wiesz jaki sens jak puszczają po tygodniu 🤣..kilka osób tyz pytało po prostu  czy mam bana 😜..więc dla mnie jest to bardziej wartościowe niż jakieś płaczki lonucego 😜

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
12 minut temu, piotrp88 napisał(a):

Ósemka czyli przednia pokrywa skrzyni. Aby ją odkręcić trzeba pozbyć się rury trzymającej kabinę, czyli podnieść kabinę o min. 10cm. 

A czy luz wałków sprzęgłowych jest dopuszczalny? Pomiędzy dwoma wałkami luzów nie ma, tylko latają w tej rurze ósemki. Chciałem odkręcić tą przednią pokrywę, żeby sprawdzić jak zachowują się wałki bez podparcia tej rury.

Do 8 to trzeba go rozjechać, kabiny nie trzeba podnosić, znaczy delikatnie to pójdzie do góry bez rozpinania przewodów itd

10 cm pójdzie bez problemu 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Strongman napisał(a):

Juz kilka lat bana nikt nie dostał a kiedyś co raz ale wiadomo oco chodzi.

ale o czym ty ...wiele osób dostaje bany ...tylko teraz nikt nie pisze tego na czerwono 😜 lonucy jak dostał kiedyś to się popłakał i konto zlikwidował ...cyrk na całe af robił 🤣😜😜

Opublikowano
4 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

ale o czym ty ...wiele osób dostaje bany ...tylko teraz nikt nie pisze tego na czerwono 😜 lonucy jak dostał kiedyś to się popłakał i konto zlikwidował ...cyrk na całe af robił 🤣😜😜

Ryszard też dostał ale to byli inne czasy teraz te forum się zmieniło.

• Like 1
Opublikowano

wiem o czym piszesz i nie tęsknię za tym co było ,bo był system dla podpierdalaczy i kapusiów co sobie punkty odejmowali za kablowanie 

1 minutę temu, Strongman napisał(a):

Ryszard też dostał ale to byli inne czasy teraz te forum się zmieniło.

Opublikowano (edytowane)

Kiedyś tutaj dużo więcej fachowców było od rozmaitych napraw jak na elektrodzie a teraz tylko zostali tacy aby sobie pogadać ale też rolnicy się zmienili charaktery i jak co wiedzą  nie powiedzą

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)

kiedyś taka klika wzajemnej adoracji jak teraz co  tylko zaśmieca forum pierdu ,pierdu o swoich sprawach bez sensu i składu nie miała racji bytu i czegoś takiego nie było ...

trzeba było pisać na temat i podawać argumenty i wykazać się wiedzą ...Bo za wprowadzanie w błąd i pisanie głupot był z atomatu ban i tyle 

no i nikt nie politykował tyle w każdym temacie bez sensu  bo tyz walili bany 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v