Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał(a):

A co to za szopa?

U takiego mlecznego magnata takie coś 

Ja to spać bym nie mógł jak bym miał tyle piniędzy a na placu coś takiego widok by psuło 

Karol idź się jebnij w łeb 🔨 i wróć pokorny 👌

Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Bycki?

Handlujemy?

Zbyszek siałeś już trząskę ? 😂

• Thanks 1
Opublikowano
Karol6130 napisał:

6 godzin temu, Qwazi napisał(a):

No to już se nie musisz wyobrażać 🤷😁

No tak się dziwiłem trochę 

Są dwie zgrabiarki dwukaruzelowe, jeden by pewnie kupił też ale narazie miał inne wydatki, ale on kupuje nowe 

Drugi może by kupił, ale nową bo tam jest kredyt, na używkę nie ma pieniędzy 

u mnie we wsi 6 jedno i 6 dwu...

Opublikowano
Baks00 napisał:

1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

No to już se nie musisz wyobrażać 🤷😁

I to mówię całkiem poważnie 🙆

jaką furą 🤔😁

radekz200 napisał:

putinowska rozsiana 😛

IMG_6411.jpeg

saletra 🤔 ja polską siałem...

Opublikowano

Jak jakaś pani chętna na pazurki to w dzisiejszym dniu zasponsoruje 

20250308_090017~2.jpg

33 minuty temu, radekz200 napisał(a):

Karol idź się jebnij w łeb 🔨 i wróć pokorny 👌

Zbyszek siałeś już trząskę ? 😂

Ja milionera nie zgrywam

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

9 godzin temu, konteno napisał(a):

ale ziemia elegancko wyrobiona po kopaczce elewatorowej , nic nie jest tak odsiane i rozdrobnione jak po niej 

ustępuje tylko bronie aktywnej 

Nie mam elewatorowej. Jak to widzę to mam palpitacje serca. Więcej brył wyrzuconych niż ziemniaków i grzebać trzeba.

Słonecznie, lekki przymrozek.

weź nie pier...l 🤦

szymon09875 napisał:

@12Pafnucyalbo chodź se złap 🫣

IMG_20250308_074159.jpg

szybko biegają 🤔

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Mi mieszanki się nie podobają.

Bywa ze jedno zboże do zbioru, a drugie zielone.

Owies tera, później łubin i słonecznik.

Słonecznik już siłeś wcześniej czy pierwszy raz? 

Nie boisz się ptaków że ci wydziobią wszystko?

I najważniejsze pytanie od Sławka czy to się opłaca? 😁

Edytowane przez marulekk
  • Haha 1
Opublikowano
29 minut temu, radekz200 napisał(a):

stare ludzie u nas gadali tak na mieszankę zbożową 😂

U nas też. Sam byłem zdziwiony jak to kiedyś usłyszałem. ;)  

Opublikowano
2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nie mam elewatorowej. Jak to widzę to mam palpitacje serca. Więcej brył wyrzuconych niż ziemniaków i grzebać trzeba.

Słonecznie, lekki przymrozek.

na ciężkiej ziemi tak jest , miałem tak na kawałku u siebie ale tylko temu że beczkowozem wcześniej na jesieni zjeździł 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v