Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, Leszy napisał(a):

Myślisz, że już trzeba? 🤔

Się nie chwaliłem, ale jak się ludzie chwalą. 😁😍

IMG_20250205_172435.jpg

Tak tradycyjnie. 

No to gratulacje i niech zdrowo rośnie. 😃

Opublikowano
4 minuty temu, Leszy napisał(a):

Ciekawe. Może jakaś dobra aura była. 😁

Znam temat...mieliśmy w rodzinie tę aurę...trzy dziewuchy w 2 miesiące 🙆...moja mama wtedy dogoniła tatę w rywalizacji na wnuczki i wnuków 🤭

Opublikowano
Godzinę temu, wojtal24 napisał(a):

doczytałem że miała cesarkę to nie było takiej opcji żeby być

ciężki ale dobry

Widziałem się w weekend że znajomymi i opowiadali mi historie co sie im przydarzyło. ten znajomy robi dach więc go złożyło jakieś przeziębienie i leżał w domy mieszka że swoimi teściami mieszkają na totalnym zadupiu z 700m od drogi asfaltowej leży przeziębiony w łóżku ok 21. I słyszy jak docierają psy jak by ktoś szedł do nich ale wyjrzał prze okno coś mu mignęło jak by ktoś się chował pod tarasem zapaliła światło jego teściowa wyjrzała mówi nikogo nie ma psy przestały szczekać no ale on tak patrzy w okno i widzi że się coś tam wychyla za tego taras ubrał się wyszedł porozswiecal światła te małe psy poszczekuja pod tarasem siedzi jakiś gościu zawołał teścia świecą jakiś gość nie znajomy wyjść z pod tarasu nie chce no ale jakoś go tam wyciągnęli młody chłopa 25-30lat i nic nie mówi tylko się tan z nimi zaczął szarpać pytają siw go vos nic nie odpowiada wyjść z podwórka nie chce . żona kumpla zaczęła krzyczeć i zadzwoniła na policję teściowa wypuściła dużego psa ten pies do tego gościa gościu kopa sprzedał psu ten pies go szarpie za noge wypchnąć go z podwórka nie mogą kolega zadzwonił po sąsiadów no to Ukrainiec zaczął gdzieś tam uciekać zgubił taki duży nóż komandirski czy wyrzuci no w końcu sąsiedzi przybiegli no dawaj w kupię siła wpierdzieli Ukraińcowi ale on się za bardzo nie dawal i zaczął im się od grazac między czasie przyjechała policja która wezwą żona mojego kolegi a Ukrainiec do policjanow że go Ci Polacy napadli i pobili że on szedł sobie droga jak to była ślepa polna droga do 3 gospodarst w końcu zawinęli go policjanci na posterunek Ukrainiec się odgrażał że wróci do tych gospodarst w kolegami. Na komisariacie on nie ma żadnych dokumentów przy sobie miał bilet z pociągu z Warszawy do Sochaczewa 10zl i nóż tapeciek a cała akcja działa się gdzieś z 35km od Sochaczewa na totalnym zadupiu nie wiadomo jak się tam znalazł i co chciał przy policji tłumaczył że to on jest ofiarą. i prosił policjantów żeby odwieźli go do Warszawy no się trochę policja zainteresowała sprawdzili niby mu odciski palców że karany i poszukiwany nie jest przejrzeli monitoring z wiwjskiego sklepu przy ulicy i jakiegoś prywatnego domy wyglądało na to że jak by go ktoś podwiózł autem i później odjechał. Kumpel wystraszony bo w domu 2 małych dzieci w wieku przedszkolnym i dwoje emerytów. I pewnie tak będzie coraz częściej się zdarzać

Jakby do mnie przyszli to odrazu po igorka

Ruski zaraz zrobił by porządek, jeścio flacha by przywiózł 

Opublikowano
8 godzin temu, dejmian90 napisał(a):

Przechodził ktoś z was taką sytuację że jako własciciel gospodarstwa odchodził z ubezpieczenia w KRUS? Można bez problemu odejść czy mogą być jakieś komplikacje?

wiecej problemow gdy z powrotem trzeba isc..

4 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

No coś chyba mówiłeś że któras z kolei kradzież....no to chyba nie taki żłobek...

u nas gs-y kiedys okradali..przypadkowo po zalozeniu alarmow...przypadkowo..

monter mial dobrych kolegow..nawet nie wlasciciel firmy.

Opublikowano
27 minut temu, Leszy napisał(a):

IMG_20250205_172435.jpg

Ja również gratuluję 👏🤝 Niech zdrowo rośnie 💪

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jacus napisał(a):

nas gs-y kiedys okradali..przypadkowo po zalozeniu alarmow...przypadkowo

U nas na szczęście nie kradną....

Może kiedyś i u was tak będzie....

Kiedyś i u was tam będą bogaci...

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Haha 2
Opublikowano
Leszy napisał:

2 godziny temu, Qwazi napisał(a):

A wiesz, że, ktoś już zbiera na...posag🤔🤭

IMG_20250205_172435.jpg

gratuluje

• Like 1
Opublikowano
33 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Co to to żółte?

Kuskus

34 minuty temu, Leszy napisał(a):

IMG_20250205_172435.jpg

Gratulacje. On czy ona?

Opublikowano
4 minuty temu, malaczarna napisał(a):

Kuskus

Gratulacje. On czy ona?

Ona. Więc trzeba jak mówił @Qwazite posagi zbierać i szukać kawalera z hektarami 😅😉🤪

Żart jakby ktoś nie wypalał 🙃🙃

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, malaczarna napisał(a):

Miejski chłop nie chce jeść 

IMG_20250205_165000.jpg

Teraz wnuk mojej siostry się urodził to wypisany na 4 dobe po cesarce. Nie miał na szczęście dużej żółtaczki.

U nas podobnie ma być,

Chcieli jutro, ale pytalismy czy jeszcze dzień może być bo w nocy gorączkowała i raczej w piątek wyjdą. A urodziła o 22 w poniedziałek 

Ja bym to zjadł 🤤

52 minuty temu, Leszy napisał(a):

IMG_20250205_172435.jpg

O panie, gratuluję ;)

Widzę że nie tylko u mnie majówka była udana 🤭 

Też na posag zbierasz ?? Czy szukasz posagu?

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
28 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

U nas na szczęście nie kradną....

Może kiedyś i u was tak będzie....

Kiedyś i u was tam będą bogaci...

u was nie ma czego krasc i nie ma kto ??
eee nie ma ta zle

https://lubartow.policja.gov.pl/llb/informacje/aktualnosci/49979,Kock-Wlamywacze-zatrzymani-na-goracym-uczynku.html

https://lubartow.policja.gov.pl/llb/informacje/aktualnosci/49979,Kock-Wlamywacze-zatrzymani-na-goracym-uczynku.html

najdrozsze opryski ukradli ...fachowcy..jakis rolnik doswiadczony nimi kierowal .

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał(a):

was nie ma czego krasc i nie ma kto ??
eee nie ma ta zle

Nie nie...

Mamy wszystkiego pod dostatkiem, to po co przywłaszczać coś jeszcze🤷

Opublikowano

Dobranoc 🕢 🙋 do jutra jeśli Bóg da 

Opublikowano
7 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Niedaleko kolegi z pracy się chłopak w domu powiesił, 21 lat... Dziewczyna go zostawiła. 

Telewizor ze ściany zdjął i się na uchwycie powiesił o.O

Powód żeby się targać za***isty... Dla mnie to niepojęte wieszać się z powodu jakieś cipki 🙆

Po maturze jeden z kolegów z liceum się powiesił. Panienka go zostawiła, pił i ćpał przez tydzień, potem w piwnicy się powiesił... Jego brat go znalazł, odciął, niestety zmarł w szpitalu. 

Opublikowano

Dla mnie też, ale psychika ludzka jest różna. 

Nieraz już różne myśli w głowie miałem ale na taki krok to bym się chyba nie zdecydował nigdy 

Najgorzej jak nie ma z kim albo się nie umie rozmawiać. Wtedy potrafi się we łbie kotłować 

Opublikowano
28 minut temu, Michal2399 napisał(a):

Dobranoc 🕢 🙋 do jutra jeśli Bóg da 

Kurna....moje kury jeszcze nawet nie śpią...

Ja we wielkim mieście, a tu już spać...toż ile można spać...

Opublikowano
Godzinę temu, Leszy napisał(a):

Ona. Więc trzeba jak mówił @Qwazite posagi zbierać i szukać kawalera z hektarami 😅😉🤪

Żart jakby ktoś nie wypalał 🙃🙃

Będę z małym po cielęta przyjeżdżał 🤣🤣

• Haha 1
Opublikowano
6 godzin temu, Qwazi napisał(a):

Taki polski film o tematyce kryminalnej z podtekstem żydowskim z Więckiewiczem i Trelą. Dobry, bo mnie zaskoczył...

Z więckiewiczem oglądałem tylko świadek koronny chociaż serial był o wiele lepszy odwróceni, to o tematyce mafijnej lat 90

Opublikowano
7 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Kurna....moje kury jeszcze nawet nie śpią...

Ja we wielkim mieście, a tu już spać...toż ile można spać...

kury beda smotne ,gdy ci sie tam spodoba i tam zostaniesz..

Opublikowano
2 godziny temu, Leszy napisał(a):

IMG_20250205_172435.jpg

Gratulacje 

Niech zdrowo i mądrze rośnie 

6 minut temu, Buszmen11 napisał(a):

@malaczarna podpadłaś🤭 nie będzie romantycznej kolacji na walentynki

No i dobrze 

W końcu przyjdzie koza do woza i krowy doić będzie 😉

28 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Będę z małym po cielęta przyjeżdżał 🤣🤣

Za darmo na poczet posagu bierz😉🤣

57 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Niedaleko kolegi z pracy się chłopak w domu powiesił, 21 lat... Dziewczyna go zostawiła. 

Telewizor ze ściany zdjął i się na uchwycie powiesił o.O

I teraz telewizor muszą przewiesić 

Będzie przypominał 

• Like 2