Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, 6465 napisał(a):

Qwazi zapomniał dopisać że jeszcze trzeba ją głaskać tam gdzie lubi. 

Tomek ja tam nie wiem, gdzie Magda lubi, ale Marek...może wiedzieć 🤭

Opublikowano
29 minut temu, 6465 napisał(a):

A skąd on może wiedzieć? @Łolek to porządny chłopak jest czyjegoś nie rusza.

Dobra. Cza na grzędę się drzemnąć do 2:30. I za***rdalać. 

A ja tam nie wiem...gdzie on na kolarzówce podróżuje🤭

8 minut temu, wojtal24 napisał(a):

a możesz na tyle składać bo u nas jest ograniczona ilość mam 3 działki przy drogach powiatowych i chciałem złożyć na wszystkie a w urzędzie mi powiedzieli ze wyliczają jakieś tam wskaźniki czy wpolczynniki i jest tylko ograniczona ilość tych działek pod zabudowe

Narazie nic nie wiadomo. Złożę na wszystkie, co się po tym zadzieje zobaczymy 

Opublikowano

podobno idze zima .dobrze ze wiosny jeszcze nie bylo..

Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

A bardzo nie politykujemy w gronie rodzinnym.

Mamy bardziej ciekawe tematy....

O np właśnie wnukom samoloty robię...trochę już poturbowany...🤭

IMG_20250203_181619.jpg

Dil🤝

takie same robilem dawno temu..

raczej sie nie doczekasz ..

Godzinę temu, Desperado napisał(a):

@jacus  zaczynam Ciebie lubić.   :P

a ja bac 😂

39 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

A na jaką chorobę?

licznik pradowy go kopnal a ze prl-owski to do dzisiaj odczuwa..

5 minut temu, wojtal24 napisał(a):

a możesz na tyle składać bo u nas jest ograniczona ilość mam 3 działki przy drogach powiatowych i chciałem złożyć na wszystkie a w urzędzie mi powiedzieli ze wyliczają jakieś tam wskaźniki czy wpolczynniki i jest tylko ograniczona ilość tych działek pod zabudowe

nie macie planu zagospodarowania ??

nie ma obowiazu uchwalenia  ??

Opublikowano
17 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Nic nie mów, mieszkałem 70m od remizy. Płot mieliśmy ze sztachet kiedyś 🙆‍♂️

Odkąd wokół remizy z płotu zostały tylko żerdzie i słupki przytupówy się we wsi skończyły. Potłukli wtedy cztery auta, a jeden dostał sztachetą z gwoździem w głowę. Chłop ze wsi do dziś mu rentę płaci

Opublikowano
9 minut temu, Qwazi napisał(a):

A ja tam nie wiem...gdzie on na kolarzówce podróżuje🤭

Narazie nic nie wiadomo. Złożę na wszystkie, co się po tym zadzieje zobaczymy 

Też jestem ciekaw co uwzględnią a co pozostanie gruntem rolnym na amen

• Like 1
Opublikowano
33 minuty temu, 6465 napisał(a):

Jak przyznają rentę na to schorzenie to odbierają uprawnienia na kierowanie wszystkimi pojazdami. 

Na wzrok? Ciekawe jak to kiedyś było. Ojciec mój ma rentę bo mu nerwy uszkodzili podczas operacji, i na jedno nie widzi. Uprawnienia ma wszystkie jakie miał. 

Opublikowano
24 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Poważnie takie?

Nie znam nikogo kto takie robił oprócz osoby która mnie nauczyła.

....poka...

to chyba nie bylo cos wyjatkowego-nawet zawody robilismy wrzucaniu..

a pieko-niebo robiles ?

miales olowane zolnierzyki ?? te sie nadawaly swietnie  na spadochroniarzy-ze sznurkow i chusteczki do nosa spadochron sie robilo i rzucalo. plastykiowe  za lekkie byly.

• Like 1
Opublikowano
28 minut temu, Leszy napisał(a):

Na wzrok? Ciekawe jak to kiedyś było. Ojciec mój ma rentę bo mu nerwy uszkodzili podczas operacji, i na jedno nie widzi. Uprawnienia ma wszystkie jakie miał. 

W 2006 jak robiłem prawko na osobówkę, chodził ze mną na kurs chłopak co nie widział na jedno oko. Prawko uzyskał.

Opublikowano
45 minut temu, Qwazi napisał(a):

No i młoda mamusia, jak ma porządną przystało nie bardzo daje się...za cycka pociągnąć...trochę trza było powojować...rano będzie gorzej 😲

A głaskałeś gdzie trzeba 🤔🤭

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał(a):

A głaskałeś gdzie trzeba 🤔🤭

Nie wim gdzie lubi🤷...może by zapytać...Marka🤭

2 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Krowa sm 3 laktacja 50l+ ph 5

Co i jak zrobić żeby było ok

Kwasica 🤔 wincy białka 🤷

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v