Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, Karol6130 napisał(a):

Zdrowie siadło parę lat temu, za rok emerytura

Gospodarstwo doinwestowane, dzieci odeszły w świat 

Teraz będzie tylko produkcja roślinna

Jeden się w tym roku rzucił w rolnictwo wszystko na krechę w maxie, łącznie z dzierżawami 

Nabrał maszyn, nowych, używanych, plus  zakup gruntów i mega trudne dzierżawy 

Zobaczymy, co będzie

Ograńcz % 🤭🤦

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Atak to jedyne co potraficie 

Chłopie, pierwszy zacząłeś jakimś filmem o ministrantach, piszesz per Tomuś, nie umiesz napisać Tomek, a jak co do czego i ktoś Ci odpowie to płaczesz jak mały bobas bo mu zabawkę zabrali ... 

I gdzie tam atak widzisz ?? Ja się pytam czy kupiłeś Dacie po plebanie ... 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
26 minut temu, Wpaw napisał(a):

Może być cegła obojętne, nie raz nie dwa poprawiałem u ludzi. Na to była żywica pociągnięta odłaziło płatami... Ale jakby dał jakiś grunt szczepny, betokontakt to może by się trzymało. Można i tym gipsowym narzucić ściągnąć łatą drugi raz cienką szlichtę i na wodę wygładzić.

Zgadzam się, z niezagruntowanego to i gipsowy odparzy. Mp-ka jak położy drugą warstwę na mokry spód też się rozwarstwi.

Opublikowano
4 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

U spowiedzi byłeś 🤔

Atak to jedyne co potraficie 

Na rekolekcjach 🤣🤦🤭

3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Sławek...no wisz co 😱🫣🙆

🤭

🙋‍♂️co 🤔 nie wim 🤔 ale zaraz wychodzę 🤭

• Haha 1
Opublikowano
23 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Trzeba trochę poczekać niech  ,zjeżdzi,, ....🤭

Pokaż 🤣🤣🤣🤣🤦

Córce też bym nie pokazał 

19 minut temu, slawek74 napisał(a):

Ograńcz % 🤭🤦

Sam nie pij tyle 

Daj młodemu żyć a nie go ciągle ograniczasz 

By się chłopak rozwijał, bo ma łeb na karku, to nie, bo stery przeszkadza

Jak ktoś chce się dorobić na gruncie co rodzi jak żwir bo każdy tylko ciągnął to droga wolna 

Ale przyszłości nie wróżę 

Pole bez socjali z dużym czynszem i krętaczem właścicielem  jest nic nie warte 

• Haha 1
Opublikowano

23 minuty temu, Buszmen11 napisał(a):

Zgadzam się, z niezagruntowanego to i gipsowy odparzy. Mp-ka jak położy drugą warstwę na mokry spód też się rozwarstwi.

Nigdy mi nie odparzyło empka 75. Często w tych postkomunistycznych chlewkach równam ściany, czasami wklejam siatkę jak bardzo spękane. Ale ostatnio wolę robić goldbandem ma mniejszy kamyk to podczas docierania gładzi nie rysuję mi tak ściany... 

A kolega jakby nie zrobił to w garażu i tak będzie, zresztą za szafkami...

Opublikowano
2 godziny temu, jacor73 napisał(a):

Ty nie, ale ktoś zweryfikował i pisał, żeś miła i sympatyczna", a jemu mus wierzyć

Czyli ktoś z nich musi kłamać tylko ciekawe kto 🤔

Opublikowano
13 minut temu, slawek74 napisał(a):

A wiesz kto to Sobieski ale nie o % chodzi ...

Ten co Turków spod Wiednia przegnał 

Opublikowano
Godzinę temu, Qwazi napisał(a):

O co pytałaś i nie dostałaś odpowiedzi 🤔, bo chyba nie zauważyłem 

Sama już sobie odpowiedziałam na pytanie. Dziękuję za zainteresowanie.

• Like 1
Opublikowano
49 minut temu, Kallina86 napisał(a):

Ładnie. Jak ktoś tak lubi. U mnie to musi być jeden kolor. A innego to mogą być dodatki. Przez jakiś czas była moda, że dwa paznokcie na jeden kolor trzy na inny. No tak mnie to drażniło, że oatrzeć nie mogłam jak ktoś tak miał. Sama dwa razy w życiu wzorki miałam i nigdy więcej. Nie wiem czy to jakaś nerwica natręctw czy po prostu tak nie lubię.

No nie wiem czy masz nerwicę, ale mogę cię wziąć na obserwację? 🤔😜

Tutaj to tak się to odbywa, dostajesz wzornik z płytami, blatem wybierasz kolory, mówisz co i jak ma być. Jest pytanie jakie okucia czy bluma czy jakieś gorsze, Czasami jak ktoś chce jakiś projekt na komputerze, tyle w temacie. 

A jak sobie ktoś wybierze czy tak, czy tak, to jego sprawa. Nie wnika się bardzo w gusta a broń boże krytykować 🤭

Opublikowano
6 minut temu, Wpaw napisał(a):

A jak sobie ktoś wybierze czy tak, czy tak, to jego sprawa.

Dlatego napisałam, że ładnie jeżeli ktoś tak lubi. 

6 minut temu, Wpaw napisał(a):

No nie wiem czy masz nerwicę, ale mogę cię wziąć na obserwację? 🤔😜

Lepiej sama się poobserwuje ;) 

Opublikowano
Teraz, Michał18 napisał(a):

sam co drugi dzień na wolne w robocie to tylko obrządzi króliki i kury i leży.

Tylko on nie narzeka, że mu Tusk nie daje socjalu. Sam sobie zarabia i nie narzeka że mu źle ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v