Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
10 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Wiem, że niektóre dają instruktaż jak to się robi, ale ogólnie jesr zasada, że większość udaje albo kłamie że jest bez tapety. Do tego teraz jakieś filtry elektroniczne itp.itd

Generalnie na jakieś imprezie alkohol, słabe światło plus tapeta i wygląda pieknie. Na drugi dzień jest dramat, załamanie nerwowe.

Dlatego na pierwszą randkę zabiera się na basen 😜

Opublikowano
3 minuty temu, PAN88 napisał(a):

Całą noc się skrada a rano ucieka?🤔😜

Całą noc się czai a nad ranem sp***dala 😁

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Ja od dojenie i liczenia $$ 🤭 dzisiaj rekord padł 🤭

Kur...na Ciebie to można liczyć...gdybyvCie po śmierć posłać 🤦

@Karol6130 cielna jest ..stówe przegrałem 🫣

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, jacus napisał(a):

piwniczakowi to sie kaza wypchac 😂

jak pada i sypie to na zasianym jest wieksze bagno niz na oranym ..

juz skleroza dopadla i nie pamietasz jak rolnictwo wyglada ??

No na pewno nie tak jak u ciebie, bo u ciebie to jakieś partactwo.  xD Widziałem, ty jesteś wypchany jak balon na podwórku.  xD

Edytowane przez Desperado
Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, PAN88 napisał(a):

Trajzegą nie ciełeś? Kurde wyciął się człowiek kiedyś nią drzewa. Przeważnie z bratem robiłem. 

Kiedyś się tym sporo cieło, piłą na większe kawałki a potem już trajzegą na 25-30cm.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
16 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Dobry rosól a raczej wywar mięsny gotuje się nawet kilkanaście godzin. Może gotuje się to złe słowo -pyrka się na wolnym ogniu.

To smaki z górnej półki,tu już zbyt przesadny profesjonalizm

Jak dla mnie rosół, wkład warzywny i kaczka -dalej aby makaron ciachac

• Like 1
Opublikowano
29 minut temu, Baks00 napisał(a):

Ja wziąłem samą konstrukcję wyspy.Pod nią wsadziłem szafki z szufladami i dobrałem i przykleiłem jaki wymiar  mi blatu pasował 

To ja jednak którzy patent obmyslilam kupiłam dwa korpusu z szufladami. Dociekań drewniany blat pod wymiar do tego kilka i stsneła wyspa kuchenna 

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał(a):

A może na żabe 🤭😁

Jak jest na żabe?🤔 No nie kumam🤭🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Kurna...

Się dowiedziałem że restauracja w mieście splajtowała...😢

Ech....dzie ja teraz....ech...😢

E tam restauracja, ludzie kilka godzin prądu i światła niemieli to jest porażające 😛😁

Opublikowano
2 minuty temu, Baks00 napisał(a):

Jak dla mnie to rosół mięso wołowe, skrzydło z indyka, trochę szpondru, i prega oczywiście jeszcze warzywa i makaron 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Działkę też sobie przy głównej alejce może wykupić żeby dzieci dziada pod płotem nie pochowały xD 

ty ćwoku już pewnie swoim rodzicom zaplanowałeś pod płotem, więcej w notesie się zostanie.   :P

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

To ja jednak którzy patent obmyslilam kupiłam dwa korpusu z szufladami. Dociekań drewniany blat pod wymiar do tego kilka i stsneła wyspa kuchenna 

Jeżeli się sprawdza,pasuje do wnętrza i jest praktyczna to pewnie tak

Opublikowano
Teraz, Desperado napisał(a):

ty ćwoku już pewnie swoim rodzicom zaplanowałeś pod płotem.   :P

Moi rodzice jeszcze w sile wieku, a miejsce już i tak jest blisko głównej alejki, duży grobowiec rodzinny, jeszcze 2 z 4 miejsc wolne ;) Ty się lepiej martw o siebie, bo takiego zrzędę to pod płotem zakopią jak nic ...

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Baks00 napisał(a):

To smaki z górnej półki,tu już zbyt przesadny profesjonalizm

Z perliczki jest pyszny🤤

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v