Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, GRZES1545 napisał(a):

Dużo starszych też jeździ, motocykl nie jest bezpieczniejszy czy hulajnoga a na głowę nie leci🤷‍♂️

Tylko na motocyklu jak jadę, to wiem, że to niebezpieczne. A takie pudełko daje pozory bezpieczeństwa a wbrew pozorom może być bardziej niebezpieczne niż motocykl ...

Opublikowano
29 minut temu, Baks00 napisał(a):

To jest nauczka na przyszłość.Mnie mało UJ nie trafił,dlatego że tego feralnego dnia był drugi kupiec co chciał by oddać zaliczkę i On weźmie 

Ale człowiek chciał być porządny....

I ja miałem innych klientów ale powiedziałem że zadatkowany już.  

• Sad 1
Opublikowano
4 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

Moj pierwszy NH 1545 do Baranowa pojechał,  na kołach właściciel śmigał z tyłu wózek i heder. Ciekawe czy jeszcze pracuje nim chłopak 🤔

To nie aż tak daleko.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

No nikt mi pieniędzy z konta nie zwinął xD A jak klikam to patrzę w co klikam, nikt ode mnie kodów blik nie chce, bo wszyscy znajomi/rodzina którym ewentualnie bym pożyczył wiedzą że ode mnie tylko gotówka więc nie mam takich problemów. 

Ale robisz z tego aferę stulecia.

Zdarzyło się i już koniec tematu.

Najważniejsze jest to że wyszłam z tego cało.

Ty już nie możesz powiedzieć tak jak ja  jeśli dostaniesz mandat 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
3 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

Moj pierwszy NH 1545 do Baranowa pojechał,  na kołach właściciel śmigał z tyłu wózek i heder. Ciekawe czy jeszcze pracuje nim chłopak 🤔

Na kołach to tak różnie, zepsuje się po drodze i tylko problem.

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Tylko na motocyklu jak jadę, to wiem, że to niebezpieczne

Jak to niebezpieczne?

Jeździć nie potrafisz, czy hamulce nie działają?

...tak samo niebezpieczne jak na przykład przechodzenie przez jezdnię...

Opublikowano
1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

Ale robisz z tego aferę stulecia.

Zdarzyło się i już koniec tematu.

Najważniejsze jest to że wyszłam z tego cało.

Ty już nie możesz powiedzieć tak jak ja  jeśli dostaniesz mandat 

Co tam za głupoty gadasz?? Jaki mandat bezmózga ??

Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Jak to niebezpieczne?

Jeździć nie potrafisz, czy hamulce nie działają?

Wszystko działa, tylko możesz trafić taką roztrzepaną bezrozumną wyjeżdżającą z podporządkowanej i najlepsze hamulce nie pomogą ...

Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał(a):

Nie. Masz rację. Pies z psa nie wychodzi. I prawdziwy pies się nie obrazi, jak zostanie psem nazwany. Też już to kiedyś tłumaczyłem 

O i od takiego psa to i guma na plecach słodka🤦🤷🤭

• Haha 6
Opublikowano
5 minut temu, Desperado napisał(a):

Ludzie w większości sami są winni że im kasa znika.

Nie ludzie są winni tylko systemy bankowe które na takie a nie inne praktyki pozwalają. Jeśli system bankowy widziałby np. że jest to konto np. na Cyprze podejrzana firma czy coś w tym stylu powinien z automatu blokować taka transakcje. 

Nie oszukujmy system rozpoznaje konta więc z tym problemu by nie było. 

• Haha 1
Opublikowano

Wszystko działa, tylko możesz trafić taką roztrzepaną bezrozumną wyjeżdżającą z podporządkowanej i najlepsze hamulce nie pomogą ...

To każdym pojazdem...

...bo tak to robisz z jazdy motocyklem jakiś..  ekstremalny Sport...

Opublikowano
Godzinę temu, Karol6130 napisał(a):

I jak Ci się sprawdza?

Kukurydza i soja

Na tym nie mam żadnych zacieleń, wszystko niecielne

A jak jadły samorobke to praktycznie wszystkie łapały

Jeszcze trzeba zaprosić parę firm z ofertami 

Może jaki silos sprzedadzą 

Staśka brat?

Tak samo😒 wydajność ok... myślałem że u mnie problem.... tylko ja mam małe stado (obecnie 12 dojnych)

• Sad 1
Opublikowano

Nie ludzie są winni tylko systemy bankowe które na takie a nie inne praktyki pozwalają. Jeśli system bankowy widziałby np. że jest to konto np. na Cyprze podejrzana firma czy coś w tym stylu powinien z automatu blokować taka transakcje. 

Przecież to trzeba potwierdzić płatność w aplikacji bankowej, albo podać dane z karty, tylko ktoś bezrozumny to poda oszustowi ...

To każdym pojazdem...

...bo tak to robisz z jazdy motocyklem jakiś..  ekstremalny Sport...

Znaczy skutki takiego czegoś mogą być gorsze dla kierownika ...

Opublikowano

Co tam za głupoty gadasz?? Jaki mandat bezmózga ??

Czyli nigdy nie dostałeś mandatu. 

Widać że jesteś porządnym obywatelem. 

Tylko ja w twoje bajki nie wierzę .

Dostajesz mandat musisz go zapłaci . Jak nie zapłacisz no to Skarbówka czy konto ci blokują 

Ty musisz zapłacić ja zapłaciłam ale odzyskałam. 

A ty dalej mandat zapłacisz i nie możesz odzyskać pieniędzy choć byś chciał. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Czyli nigdy nie dostałeś mandatu. 

Widać że jesteś porządnym obywatelem. 

Tylko ja w twoje bajki nie wierzę .

Z kilka ładnych lat temu za pasy dostałem, ale nawet CEPiK go nie pamięta ;) I na 50-tce raz mi fotkę zrobiło przy 65km/h w zabudowanym. Ale to czasy gdy za takie sprawy się 100 czy 200 zł płaciło ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
8 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Tiaaaa, a kobiety winne że są gwałcone..

...mądrosci z d*py kuźwa...

Tutaj ci nie przyznam racji. 

W minimalnym procencie kobiety same prowokują a później Olla Boga napadł na mnie zgwałcil a ja taka niewinna jestem zachowywałam się jak Pan Bóg przykazał. 

• Like 1
Opublikowano

ja zapłaciłam ale odzyskałam

Zapłaciłaś mandat którego nie dostałaś?

Kuzwaxjuz nic nie rozumiem z tego co napisałaś....

Może ktoś mi wytłumaczy o czym Ty....🤷

• Haha 2
Opublikowano

Zapłaciłaś mandat którego nie dostałaś?

Kuzwaxjuz nic nie rozumiem z tego co napisałaś....

Może ktoś mi wytłumaczy o czym Ty....🤷

Gada swoje głupoty jak zwykle xD 

• Haha 2
Opublikowano
6 minut temu, Wpaw napisał(a):

O i od takiego psa to i guma na plecach słodka🤦🤷🤭

Nigdy nikt nie dostał ode mnie gumy na plecy, jeśli swoim zachowaniem na to nie zapracował. Policjant nie jest od wymierzania kary. To zadanie sądu. Oczywiście nie mam tutaj na myśli postępowania mandatowego, bo tutaj faktycznie policjant jest organem uprawnionym do nałożenia kary grzywny. Mówię o poważniejszych rzeczach, bo z reguły tam gdzie środki przymusu bezpośredniego tam przestępstwo. A pałka, kajdanki, gaz czy broń służą do egzekwowania wydanych poleceń. Jeżeli obywatel się do nich stosuje, to jakim prawem sięgać po śpb? Nie ma takiego prawa. Podobnie jest z zatrzymaniem człowieka. Nie mylić z doprowadzeniem do wytrzeźwienia, bo to są dwie różne rzeczy. Do wszystkich czynności muszą być spełnione przesłanki, żeby one mogły zostać wykonane. Tylko przesłanką legitymowania jest bardzo szeroka i praktycznie zawsze policjant może ta czynność wykonać 

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Bezduszna napisał(a):

Tutaj ci nie przyznam racji. 

W minimalnym procencie kobiety same prowokują a później Olla Boga napadł na mnie zgwałcil a ja taka niewinna jestem zachowywałam się jak Pan Bóg przykazał. 

Czytaj kontekst wypowiedzi...

...matko....sama tworzysz jakieś ...historie...🙆

2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Policjant nie jest od wymierzania kary. To zadanie sądu.

...i nie kusiło nigdy , by tak....🤨

• Haha 3
Opublikowano

Nie oszukujmy system rozpoznaje konta więc z tym problemu by nie było. 

No i wtedy byś się wkurzała że ci bank blokuje albo nakłada dodatkowe zabezpieczenia, udają mądrych, na wszystkim się znają, wszystko wiedzą, w d*pie byli i gówno widzieli, a są aplikacje, gzie można sobie wszystko ustawić, małe kwoty, potrzebujesz większej, cyk i przestawiasz, najmniejszy ruch na koncie, czy karcie i zaraz powiadomienie jest w tel. ale nie, łby za tępe. wysyłają jakieś bliki gdzie popadnie, bo ktoś tam na fb chce, a idź pani z taką pierdolo*ą hołotą. Dla niektórych to tylko trzymać kasę w cyckonoszu a nie w banku. Ps. to nie pod twoim adresem, tylko ogólnie. 

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

i nie kusiło nigdy , by tak....🤨

Nie. Szanuję człowieka, którego mam przed sobą, bez względu na to czy to np wójt, czy zapijaczony lump leżący za sklepem. I ten i ten jest człowiekiem. Jednak, jeśli podejmowałem wobec niego czynności i w toku tych czynności wydałem mu polecenie, które on ma obowiązek wykonać, a nie wykonał, to tak jednego, jak drugiego jednakowo do wykonania tych poleceń przymusiłem, używając wyposażenia fizycznego oraz uprawnień, w jakie mnie ojczyzna wyposażyła 🤷...

Zawsze starałem się znać swoje miejsce w szyku i przed szereg nie wyłazić. Jak mi kiedyś oficer dyżurny polecił zatrzymać człowieka, a ja, będąc na miejscu, nie widziałem do tego przesłanek określonych w 247kpk, to mu zaproponowałem, że pan dobrowolnie że mną pojedzie do komendy i se go pan oficer dyżurny zatrzyma, skoro takie przesłanki widzi. Przecież też jest policjantem i ma takie same uprawnienia jak ja🤷

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał(a):

Nigdy nikt nie dostał ode mnie gumy na plecy, jeśli swoim zachowaniem na to nie zapracował. Policjant nie jest od wymierzania kary. To zadanie sądu. Oczywiście nie mam tutaj na myśli postępowania mandatowego, bo tutaj faktycznie policjant jest organem uprawnionym do nałożenia kary grzywny. Mówię o poważniejszych rzeczach, bo z reguły tam gdzie środki przymusu bezpośredniego tam przestępstwo. A pałka, kajdanki, gaz czy broń służą do egzekwowania wydanych poleceń. Jeżeli obywatel się do nich stosuje, to jakim prawem sięgać po śpb? Nie ma takiego prawa. Podobnie jest z zatrzymaniem człowieka. Nie mylić z doprowadzeniem do wytrzeźwienia, bo to są dwie różne rzeczy. Do wszystkich czynności muszą być spełnione przesłanki, żeby one mogły zostać wykonane. Tylko przesłanką legitymowania jest bardzo szeroka i praktycznie zawsze policjant może ta czynność wykonać 

Milicja trochę przesadzała, ale dzisiaj taka guma na plecy przydałaby się nie jednemu, wie że nie dostanie gumy to kozaczy jaki to on ważny, a dziewczynka z patrolu tańczy koło niego, bo słaba, a ma go obezwładnić, nie wiem po jaką cholerę teraz te małe policjantki w patrolach mieszanych, co ona tam pomoże temu drugiemu.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Desperado napisał(a):

Milicja trochę przesadzała, ale dzisiaj taka guma na plecy przydałaby się nie jednemu, wie że nie dostanie gumy to kozaczy jaki to on ważny, a dziewczynka z patrolu tańczy koło niego, bo słaba, a ma go obezwładnić, nie wiem po jaką cholerę teraz te małe policjantki w patrolach mieszanych, co ona tam pomoże temu drugiemu.

Gazem po oczach jak takiego jednego Hubercika od nas, i z kozaka ze wsi robi się potulny baranek chcący wrócić do mamy xD I żeby nie było, to nie jest reżyserka, bo kto z moich okolic to wie co to za typ ...

https://www.youtube.com/watch?v=Rwd2eBEjVYc

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1