Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, Uziu92 napisał(a):

Którego krowiarza herb ? Przyznać się. 

IMG_20251110_182100.jpg

To jak nic będzie...Wieśka...ino łon jest w stanie utrzymać była za kółko bez linki💪...o ile pozwolenie uzyska...łod żony🤭...no i łon herbowy🤷

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, radekz200 napisał(a):

Karol stawiaj taką hale namiotową jako obora, ktoś tu wstawiał w tamtym tygodniu 

Nie mam pieniędzy 

Ja nie zarabiam tak jak Bezduszna 

Teraz dobrze będzie jak wyjdę na zero

Odrobaczenie, śruta sojowa, rzepakowa, witaminy, dodatki, energetyk, zwykły granulat 

To pewnie koło 20 tys się zakręci 

Opublikowano
13 minut temu, Desperado napisał(a):

Łeeeee, to taka z tobą gadka jak seks z puszystą kobitą na wąskim tapczanie.

Jeśli chodzi czy ja starą panną czy mężatka to nigdy się nie dowiesz. 

1 minutę temu, Karol6130 napisał(a):

Nie mam pieniędzy 

Ja nie zarabiam tak jak Bezduszna 

Teraz dobrze będzie jak wyjdę na zero

Odrobaczenie, śruta sojowa, rzepakowa, witaminy, dodatki, energetyk, zwykły granulat 

To pewnie koło 20 tys się zakręci 

Czy ja powiedziałam że ja dużo zarabiam? 

Opublikowano
46 minut temu, Qwazi napisał(a):

Krowom obora nie jest wogóle potrzebna

To gdzie w takim razie? 

10 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Do roboty się weźcie a nie tylko bzdury pisać jak to się nie opłaca 

IMG_20251112_210816.jpg

Ja cały czas pracuje nic innego nie robię🤣

Opublikowano
2 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Pogadaj takie bajki tym co nie widzieli...pustych półek i kilometrowych kolejek przed sklepami.

Słuszna koncepcja....🤭

Jakie u Was ceny siana i słomy?

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, Desperado napisał(a):

Na wsi się to mało praktykuje intercyza.

To w takim razie jak zabezpieczanie swój dobytek przed małżonkami?

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
2 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

To w takim razie jak zabezpieczanie swój dobytek przed małżonkami?

No jak, dopisujemy małżonkę do gospodarstwa i konta   :P  w mieście tak się zabezpieczacie jedno przed drugim, że aż strach blika już teraz będzie wysłać żonie czy mężowi, bo fiskus podatek dopierniczy   xD

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Desperado napisał(a):

No jak, dopisujemy małżonkę do gospodarstwa i konta   :P  w mieście tak się zabezpieczacie jedno przed drugim, że aż strach blika już teraz będzie wysłać żonie czy mężowi, bo fiskus podatek dopierniczy   xD

Czyli co jak by doszło niedajborze do rozwodu czy do bankructwa wszystko na pół idzie lub zostaje kobieta z tym co przyszła? 

Śmiem twierdzić że jest bardziej rozsądniejsze w tym żeby nie ufać drugiej połowce.

Jak to mówią wychodzisz za mąż/ zenisz się  za obcego człowieka nigdy nie wiadomo co mu odbije lub jej odbije. 

Trzeba mieć wszystko pod kontrolą lepiej uważać niż później płakać nad rozlanym mlekiem. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
52 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Jeśli chodzi czy ja starą panną czy mężatka to nigdy się nie dowiesz. 

Czy ja powiedziałam że ja dużo zarabiam? 

No ja też nie 

Ale weźmy taki Radek, on to ma dużo 

Opublikowano

Na wsi rozwody się zdarzają też, ale to nie są częste przypadki tak jak w mieście, nas wiąże na całe życie ksiądz i duże kredyty na rozwój gospodarstw   :P a w mieście w dniu ślubu już macie opracowany rozwód. 

7 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Czyli co jak by doszło niedajborze do rozwodu czy do bankructwa wszystko na pół idzie lub zostaje kobieta z tym co przyszła? 

Opublikowano
52 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Ludzie jakoś sobie radzą.

Musiałbyś się ich zapytać jak to robią 

Widocznie tylko ja taka pierdoła 

No cóż 

Jest jeden bogaty 

Jeden mądry 

To i pierdoła też musi być 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v