Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, malaczarna napisał(a):

Zakończenie sezonu 

IMG_20251111_143959.jpg

No, a grzybki na następny sezon robią się tak:

IMG_440.jpg

Opublikowano
Godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

Co do stroju nie mam zastrzeżeń zawsze spodnie i bluzka i płaszcz jest eleganckim strojem na każdą okazję dla kobiety. Tylko mówię tutaj o kolorach biel i czerń. 

A butelkowa zieleń by pasowała 🤔

Opublikowano
19 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Jak dla mnie chłop powinien umieć gotowac, prac prasować a już nie wspomnę o wspieraniu kobiety wy codziennych czynnościach.

...a po co to?

Kobieta co by robiła....

Opublikowano
31 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Jak dla mnie chłop powinien umieć gotowac, prac prasować a już nie wspomnę o wspieraniu kobiety wy codziennych czynnościach.

ć🤣

Jak bym siebie widział 🤔

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Po tym jak wredna to istota, to....🤭

Nie chcę się kłócić ale śmiem twierdzić że wtedy by było przysłowie 

Gdzie Diablica pójść nie może tam chłopa pośle🤣

21 minut temu, Baks00 napisał(a):

A butelkowa zieleń by pasowała 🤔

Może być tylko by było trzeba zmienić wtedy kolor płaszcza i było by dobrze. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

Gdzie Diablica pójść nie może tam chłopa pośle

Nie chce mi się szukać, ale z tego co pamiętam, to anioły, to twory bezosobowe..., a diabeł, to anioł upadły...

...kurna...se uświadomiłem że gender, to nie wymysł naszych czasów....🤭

• Confused 1
Opublikowano
15 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

...a po co to?

Kobieta co by robiła....

Pafnucy nawet photo aby kobiety nie musiały być postrzegane tylko jako osoby które do jednego się nadają.

Proste mężczyzną by nie spadła korona jeśli by zaczęli więcej kobieta pomagać w ich codziennych obowiązkach. 

Przecież nikt nie mówi aby kobieta leżała na szelongu i drygowała mężem. 

Współpraca to powinno być podstawą w związku. 

9 minut temu, Baks00 napisał(a):

Jak bym siebie widział 🤔

Jak się z tym czujesz? 

• Confused 1
Opublikowano
23 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Kobieta co by robiła....

moja ex znajoma z roboty  leży i pachnie dla męża

5 minut temu, Bezduszna napisał(a):

kobiety nie musiały być postrzegane tylko jako osoby które do jednego się nadają.

ja tak postrzegam tylko te kobiety które do tego się nadają  i z którymi bym chciał ,także ciebie to nie dotyczy 

Opublikowano
6 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Pafnucy nawet photo aby kobiety nie musiały być postrzegane tylko jako osoby które do jednego się nadają.

Proste mężczyzną by nie spadła korona jeśli by zaczęli więcej kobieta pomagać w ich codziennych obowiązkach. 

Przecież nikt nie mówi aby kobieta leżała na szelongu i drygowała mężem. 

Współpraca to powinno być podstawą w związku. 

Jak się z tym czujesz? 

Zależy kto pyta?

Opublikowano
1 godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

Jak już zaczynasz na ten temat to jakie miesiecznik czytasz. 

Od razu zaznacze że nie pytam się o te które tylko przez mężczyzn czytane. 

Zgłębiałaś również temat systemu bezorkowego. I jaki byś poleciła? Bezorka chyba lepsza? Unika się ryzyka samozaorania.

Opublikowano
5 minut temu, Desperado napisał(a):

Malować to on maluje, jej broszkę na swojej ręce swoim c****m.

Dziadek od orzechów (co nie pogryzie) się odezwał i jeszcze nic nie pokazał poza swoją elokwencją która i może działała na stare panny ale 10 lat temu😂

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Trzeba to trzeba, taki zawód, ale w Boże ciało kartofle redlić 🤦

A ja nie redle w Boże Ciało tylko zbieram plony ... A jeżeli jakiemuś katolikowi to przeszkadza to mnie to nie obchodzi, jego zdanie mam tam gdzie światło nie dochodzi ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
54 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

A kobieta orać siać, spawać, naprawiać maszyny, leczyć zwierzęta i uj wie co jeszcze.

W mieście są inne realia i na wsi inne. 

Opublikowano
1 minutę temu, Ajeto napisał(a):

Dziadek od orzechów (co nie pogryzie) się odezwał i jeszcze nic nie pokazał poza swoją elokwencją która i może działała na stare panny ale 10 lat temu😂

Twoja elokwencja nie działała ani 10 lat temu, ani teraz, no może na owce.

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

A ja nie redle w Boże Ciało tylko zbieram plony ... A jeżeli jakiemuś katolikowi to przeszkadza to mnie to nie obchodzi, jego zdanie mam tam gdzie światło nie dochodzi ...

Ja nawet siana nie zbieram w to święto ,i  nie obchodzi co robisz byle byś szanował że większość w tym kraju to katolicy i mamy prawo świętować 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ja nawet siana nie zbieram w to święto ,i  nie obchodzi co robisz byle byś szanował że większość w tym kraju to katolicy i mamy prawo świętować 

A sobie rób co chcesz, to wy katole macie jakiś problem z tym że ktoś pracuje w te wasze święta ...

Jak truskawki zbierać to wielki bezbożnik, ale niedzielę i święta iść do krów do obory to nie problem ...

Edytowane przez Tomasz0611
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v