Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, jacor73 napisał(a):

Nie pochlebiaj sobie, nie wszyscy uwierzyli w weryfikację dzielnicowego

Ja sobie nie pochybiam  tylko cały czas rządam odpowiedzi.

Tym bardziej że ta odpowiedź na to pytanie nie jest zbyt złożona dla kogoś kto jest inteligentny i powinien zdawać sobie sprawę że nie wygra ze mną jeśli chodzi o zagrywkę taka jaka w tej chwili gra. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano

Oj michałek, michałek

5 minut temu, Michał18 napisał(a):

Niech pisze skoro Mariusz zweryfikował, chyba by nie kłamał.  A Jacor to i do Agresta się czepiał w cenach nawozów ąż w końcu ten opuścił forum. Chyba i teraz o to chodzi 

50 minut temu, jacor73 napisał(a):

image.png

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Michał18 napisał(a):

Niech pisze skoro Mariusz zweryfikował, chyba by nie kłamał.  A Jacor to i do Agresta się czepiał w cenach nawozów ąż w końcu ten opuścił forum. Chyba i teraz o to chodzi 

Do mnie też , nawet obserwacje prowadzi , ale niech mi tylko coś zginie to zaraz będę wiedział żeby szukać u scyzoryka 😛

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, Michał18 napisał(a):

Tylko że ja nie Agres tego nie przewidział ty tak samo. 

Pamiętaj na ciebie też można coś znaleźć aby udowodnić że nie jesteś tym kimś za kogo się podajesz. 

Przepraszam to już zostało udowodnione nie cały miesiąc temu. 🤣

Opublikowano
1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

Ja sobie nie pochyleniem tylko cały czas rządam odpowiedzi.

Tym bardziej że ta odpowiedź na to pytanie nie jest zbyt złożona dla kogoś kto jest inteligentny i powinien zdawać sobie sprawę że nie wygra ze mną jeśli chodzi o zagrywkę taka jaka w tej chwili gra. 

Kolejny raz napiszę, żądania możesz kierować ale do innych. A grać z tobą nie zamierzam, graj sobie z resztą.

Chyba, że poprawisz swoją interpunkcję🤭

• Haha 1
Opublikowano
28 minut temu, jarecki napisał(a):

a czytając posty poszukującego wydatek 5 tys za myjkę raczej nie wchodzi w grę

też tak myślę ale nawet z używkami myjkami to młodsze będą droższe niż starsze , z traktorami też tak było , każdy radził co innego a on i tak kupił co chciał 

1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

, dawaj tylko jakiś konkretny model żeby spełniła moje oczekiwania ,

tu pare dobrych profesjonalnych modeli na 230V w przyzwoitej cenie ale od osób prywatnych to może być wysłużony sprzęt 

https://www.olx.pl/d/oferta/kranzle-profi-160-tst-myjka-cisnieniowa-CID628-ID17diAc.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=0 

https://www.olx.pl/d/oferta/myjka-kranzle-2160-tst-CID628-ID17BpHR.html

https://www.olx.pl/d/oferta/myjka-cisnieniowa-kranzle-2160tst-CID628-ID17axVT.html

2 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Kup HD1050 i będziesz mył jak gość. Podstawa to sprawdzić przy zakupie i tyle. Druga sprawa równie ważna kupić od razu filtr do wody na wejściu. Trzecia sprawa nie używać tego wężyka do dozowania środków chemicznych tylko kupić pianownice.

Jak kupiłem swoją też myślałem że jest za duża ale teraz wiem że mycie jakimiś marketowymi gównami to była strata czasu i męczarnia. Gównomiot trzeba było myć cały dzień a teraz 2 godziny i jakby z fabryki wyjechał a nawet lepiej bo zdarta farba :).

to leciwa stara myjka i jak taką miałby brać to też jakąś ładną zadbaną kompletną  z serwisu choć jak patrze to różne ceny w zależności od wieku/stanu i włożonych części i roboty 

a nowsze karchery nie sa nijak do niej podobne ale po parametrach widać że jest solidna i chłodzona wodą oraz wolnoobrotowy silnik dlatego jak chce na 230V to w takich kategoriach jakości podsuwam kranzle choć oni chłodzonych wodą raczej nie robią 

mógłby jeszcze celować w to co jest u @Grabos1981 ale u Marcina nie byłoby co nią myc

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jacor73 napisał(a):

Kolejny raz napiszę, żądania możesz kierować ale do innych. A grać z tobą nie zamierzam, graj sobie z resztą.

Chyba, że poprawisz swoją interpunkcję🤭

Widać że unikasz odpowiedzi za wszelką cenę.

Czyli jednym słowem jesteś dobrze zorganizowany w swoich atakach tylko pamiętaj stoisz nad przepaścią i upadek z tej przepaści może być szybki. 

Dalej rządam  odpowiedzi. 

Opublikowano
15 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

To z używanych jaki model mam brać? 

Dałem Ci wcześniej link do sklepu olx właściciela serwisu w Sandomierzu gdzie brałem swoją na goracą wode i zamiatarke oraz uszczelki i zawory do karcherów . Ma pare myjek używanych na handel które nowe ponad 5k chodzą . W karcherze próżno szukać jakości w tej cenie bo myjka za tą samą kase bedzie delikatniejsza , słabsza i lżejsza bo księgowych w karcherze mają więcej niż konstruktorów i technologów, przy okazji z tą swoją na pizze zajedziesz tam gdzie kiedyś porzecza bywał.

https://www.olx.pl/d/oferta/kranzle-profi-160-tst-140bar-660l-myjka-profesjonalna-zimnowodna-CID628-IDGarBo.html

https://www.olx.pl/d/oferta/kranzle-2160-tst-myjka-zimnowodna-140-bar-i-660l-h-CID628-ID16BRpl.html

wolnoobrotowe pompy i w pełni mosiężne głowice

Opublikowano
4 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Widać że unikasz odpowiedzi za wszelką cenę.

Czyli jednym słowem jesteś dobrze zorganizowany w swoich atakach tylko pamiętaj stoisz nad przepaścią i upadek z tej przepaści może być szybki. 

Dalej rządam  odpowiedzi. 

Pa, pozdrów patrycję, michała, kowalskiego, ajeto i innych

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

To jakieś akty desperacji, by nie przyznać się do pomyłki.....atak to efekt uboczny ...złości na samego siebie....😆

Widać że nie ma umiejętności w tym aby mnie wyprowadzić z równowagi to on próbuje coś udowodnić. Nawet nie jest w stanie obalić tego co pokazaliśmy z Kwasim.

3 minuty temu, jacor73 napisał(a):

Pa, pozdrów patrycję, michała, kowalskiego, ajeto i innych

Marny jesteś w tym co sobą reprezentujesz 

Jeśli nie potrafisz odpowiedzieć na proste pytanie to znaczy że jesteś przez kogoś kierowany tylko że nie jesteś w tym dobry tak jak ja aby mieć ten pazur w możliwości atakowania i wygrywania z przeciwnikiem. 

Opublikowano

Widać że nie ma umiejętności w tym aby mnie wyprowadzić z równowagi to on próbuje coś udowodnić. Nawet nie jest w stanie obalić tego co pokazaliśmy z Kwasim.

Niektórzy boją się prawdy...

Wali im się wtedy świat....

Opublikowano
2 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Marny jesteś w tym co sobą reprezentujesz 

Jeśli nie potrafisz odpowiedzieć na proste pytanie to znaczy że jesteś przez kogoś kierowany tylko że nie jesteś w tym dobry tak jak ja. 

Tak, jestem marny, nie znam takich technik operacyjnych jak ty.🤭

Może potrafię, a może nie chcę. Aaaa i jestem przez kogoś kierowany, ale ty ze swoimi technikami operacyjnymi pewnie wiesz kto to jest😁

Popracuj nad interpunkcją.

W dniu 4.03.2025 o 21:10, Patrycja2 napisał(a):

Pafnucy trzeba wiedzieć co w trawie piszczy aby wiedzieć że niestety moje techniki operacyjne są inne niż wasze ale to cicho sza bo spostrzegawczość to tylko jedna z nich a reszta jest moja słodka tajemnicą. 

3 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Ktoś tu ma zły dzień 🤔🤦

O sobie myślisz🤔

Ja miałem wspaniały dzień

• Confused 1
Opublikowano
25 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

To jak Kowalski/łorowiok wynajął kobietę żeby przyszła na spotkanie z dzielnicowym 🤔 🙆 🤭 

Owca jakby przyszła na spotkanie to bym uwierzył że łorawian wynajął, ale jak była kobita, czy coś na wzór, to wierzę @Qwazi bo to gościu na poziomie.

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, jacor73 napisał(a):

Tak, jestem marny, nie znam takich technik operacyjnych jak ty.🤭

Może potrafię, a może nie chcę. Aaaa i jestem przez kogoś kierowany, ale ty ze swoimi technikami operacyjnymi pewnie wiesz kto to jest😁

Ja nikogo nie udaje od początku jestem tą samo osoba to ty udajesz kogoś kim nie jesteś ale marnie ci to wychodzi. 

Tym bardziej że cały czas popełniasz błąd za błędem. 

Opublikowano

Ja nikogo nie udaje od początku jestem tą samo osoba to ty udajesz kogoś kim nie jesteś ale marnie ci to wychodzi. 

Tym bardziej że cały czas popełniasz błąd za błędem. 

Niestety znaczy to jedno kopiuj wklej. 

Ale ty jako bezduszna, czy jako patrycja?

Opublikowano
Godzinę temu, jarecki napisał(a):

Rozmawiałem z serwisantem myjek robi każda myjkę i polecił właśnie tego nilfisk ten model 190 bo to jedyny z mosiężna pompa tej firmy z tej firmy .  Napisałem 170 bar choć firma podaje 190 max w co niewieże ,

hvja prawda , na allegro na zdjęciu widać że tylko pół glowicy mosiężne ,tamten czarny tył aluminiowy a w kranzlu jest cały monolit mosiężny 

w nilfisku pełne mosiężne zaczynaja sie chyba od 400V gdzie kranzle ma to w standardzie od najmniejszego modelu 

twój nilfisk to kompromis producenta między biedą a jakością i z zewnątrz tego nie dostrzesz wierzac na słowo producentowi  

nilf.png

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

@jacor73

Nareszcie zastosowałeś kopiuj/ wklej 

Niestety jednak zrobiłeś to po fakcie kiedy jeszcze mogłeś coś ukryć a tak wyszło jak wyszło. Słaby z ciebie przeciwnik

Znaczy to ze chcesz udawać i pisać tak jak uważasz tylko lepiej ci by wyszło jak byś robił  kopiuj / wklej wtedy może by było lepsze przedstawienie. 

Tak to jest marne i żadnego w tym pazura. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v