Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Nie dogryzaj jej🙏...

Kasia, nie ma wierteł z bakelitu

Wiem o tym że ich nie ma. 

Wiertła jednak są różne i to trzeba mu przyznać rację. 

Niech mi dogryza ale sam na tym źle wyjdzie 🤣

Edytowane przez Bezduszna
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Ajeto napisał(a):

Brałeś od Kwasia?

Może sam byś się skusił🤔 

Towar masz już sprawdzony tak jak by. 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Narazie mam dość w okolicy

Ale mam tam jednego za 500 zł zamówionego 😉

Kurde Marcin...on już... się pasie na niebieskich łąkach 😱🤭

9 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Może sam byś się skusił🤔 

Towar masz już sprawdzony tak jak by. 

Nie figuruje na liście... kontrahentów 🤷

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Qwazi napisał(a):

To jej rzeczowo wytłumacz. To jest dziewczyna z miasta. I tak dużo chwyta z tego co tutaj klepiemy  

Staram się jak mogę trochę się podpieram lektura fachową abym tu nie wyszła na wariatkę 🤣

Rozumiem że takim malutkim to się nie opłaci niczego sprzedać. Nawet szpilki nie wart jest zachodu aby mu pożyczyć a co dopiero zacząć z nim interesy. 

1 godzinę temu, Qwazi napisał(a):

Nie figuruje na liście... kontrahentów 🤷

Opublikowano
22 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Staram się jak mogę trochę się podpieram lektura fachową abym tu nie wyszła na wariatkę 🤣

Gwarantuje ci że zapłaciłby ci 3 razy więcej niż cena wywoławcza 🫢

ty pracujesz w życiu? nie szkoda ci czasu tyle pisać tu?

Opublikowano

sie zdecydujcie czy pytacie bezduszna inteligencj o wiertla z bakelitu czy do bakelitu ..

chyba przymrozek bedzie a na cmentarzu pelno zywych chryzanten juz ludzie  nawiezli..

4 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

No jak czytam...to tanieje...

Matko....ty ze wszystkie m taki..niedoroboiony...

?

To kobieta...mowi co myśli...inne poziomu macie...ale zrozum wreszcie ...wolniobo...to kobieta... po szafa po swojemu...

Udajesz znawcę świata....ale żeś tłuk...jak nikt...

Nie dziwię się już że twoja kobieta tak sp***rza od ciebie ...na wycieczki ,🤭

jest tu paru innych ,ktorzy tez twierdza ze cos tu smierdzi z ta bezduszna inteligencja  .akurat w swieci bywalych .

a twoja z toba jezdzi na motorze na wycieczki..

4 godziny temu, Bezduszna napisał(a):

Eksperymentem społecznym to ty jesteś. Nigdzie na rzadnym z forum nie widziałam takiego pajaca jak ty. 

Każdy z użytkowników forum jasno ci mówi nie kłam nie sprzedawaj bajek a ty dalej brniesz w swoje. Zaczynasz mylić się we wszystkim co mówisz aż się nie chce wierzyć. 

Tu każdy jest sobą oprócz ciebie. 

przetrzyj sobie obwody bo zaczynaja bredzic od przegrzania..

ile tych forow masz do obskoczenai dziennie ? 

w innych strefach czasowych tez piszesz ?? 

same fora w tematach o ktorych nie masz zielonego pojecia ??

4 godziny temu, jacor73 napisał(a):

A mnie zastanawia jedno: co,niby kobieta z miasta, niemająca nic wspólnego z rolnictwem, robi na forum rolniczym?

Ktoś tu chyba nieźle robi innych w bambuko🤔🤫🤭

ale oni to lykaja jak  pelikany.

3 godziny temu, Bezduszna napisał(a):

Wnioski zaczęli wyciągać tylko nie takie jak by każdy chciał.

Człowiek jest istotą rozumna ale tylko do pewnego momentu. W momencie strat dużych zaczyna obwiniać wszystkich nie siebie. Jeśli straty mają małe to jakoś to będzie 

Reasumując ludzie wyciągają wnioski z danej sytuacji ale wtedy kiedy już jest za późno i będzie trzeba zwijać interes. Wtedy będziemy mówić o tym że wyciągnęli lekcje jak nie postępować na przyszłość. Tylko że ta przyszłość dla nich już nie będzie w rolnictwie tylko na etacie. 

Co do wniosków żadnych to tak do końca nie jest oni wiedzą że coś może się stać ale nie myśleli że to się stanie. Tak szybko i nie odkładali na później później pieniędzy bo przecież nie trzeba.

eeeeeeee ???

zwarcie w obwodach ??

3 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Hmm...

Docenia..

Byl gość, bardzo miły i oki, który też nie był rolnikiem...i dużo się udzielał ..

Znudziło mu się...konto jest ..

Moze to w ramach...nowych doznań...

o kogo chodzi ?

1 godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

Już kiedyś o tym pisałam ale wtedy oczywiście mnie nikt nie słuchał a ktoś mówił że ja głupia bywa i tak 

Jednak wydajność to nie tylko zdrowie zwierzecia. Trzeba też wziąć pod uwagę że wydajność może być w ilość litrów mleka oddana przez jedną krowe więc masz dwa w jednym. 

pier**licie hipolicie ...

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, donweter1989 napisał(a):

Nowe życie z wczorajszej nocy 

IMG_20251031_171616143_HDR.jpg

Qra jego mać, moja córka co ma 10 lat nigdy w życiu nie widziała na żywo świni, prosiaka i tak dalej ot super czasy nastały, wschód PolskiPolski asf i tak dalej

I Jeszcze te pier**lone kraińce i żymianie 

Edytowane przez marulekk
  • Sad 1
Opublikowano
7 minut temu, jacus napisał(a):

sie zdecydujcie czy pytacie bezduszna inteligencj o wiertla z bakelitu czy do bakelitu ..

chyba przymrozek bedzie a na cmentarzu pelno zywych chryzanten juz ludzie  nawiezli..

jest tu paru innych ,ktorzy tez twierdza ze cos tu smierdzi z ta bezduszna inteligencja  .akurat w swieci bywalych .

a twoja z toba jezdzi na motorze na wycieczki..

przetrzyj sobie obwody bo zaczynaja bredzic od przegrzania..

ile tych forow masz do obskoczenai dziennie ? 

w innych strefach czasowych tez piszesz ?? 

same fora w tematach o ktorych nie masz zielonego pojecia ??

ale oni to lykaja jak  pelikany.

eeeeeeee ???

zwarcie w obwodach ??

o kogo chodzi ?

pier**licie hipolicie ...

Jak mnie zaszczyt kąpnął ja nie mogę w to uwierzyć

😱 Pomyśleć co będzie dalej 

Jednak pamiętaj że kto zaczyna z kimś w tany iść sam może się potknąć i upaść szybciej niż zakładał on sam 

Wiem zaraz mi powiesz " dziecko ja tu jestem od zarania dziejów" a mnie to tyle obchodzi że hej. Tak jak  mnie nie obchodzi co o mnie piszesz.

Zapamiętaj to sobie raz na zawsze jesteś klaunem tutaj i tyle nikim ważnym. 

43 minuty temu, Mateusz1q napisał(a):

ty pracujesz w życiu? nie szkoda ci czasu tyle pisać tu?

Jeśli weźmiemy pod uwagę to że można tu porozmawiać z ludźmi którzy mają coś do powiedzenia to znaczy że warto to robić co robię nawet jeśli sama muszę się dokształcić jeszcze w tematach które są tu poruszane. 

Opublikowano

ruskie onuce wolalyby zeby polskie, trzeba bylo leczyc . wasi przodkowie z radoscia armie czerwona witali ??

31 minut temu, marulekk napisał(a):

Qra jego mać, moja córka co ma 10 lat nigdy w życiu nie widziała na żywo świni, prosiaka i tak dalej ot super czasy nastały, wschód PolskiPolski asf i tak dalej

I Jeszcze te pier**lone kraińce i żymianie 

w czym widzisz problem kosciol z powrotem w cerkiew zamienicie  i bedziesz jak dziadowie w druga strone sie zegnal .

30 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Jak mnie zaszczyt kąpnął ja nie mogę w to uwierzyć

😱 Pomyśleć co będzie dalej 

Jednak pamiętaj że kto zaczyna z kimś w tany iść sam może się potknąć i upaść szybciej niż zakładał on sam 

Wiem zaraz mi powiesz " dziecko ja tu jestem od zarania dziejów" a mnie to tyle obchodzi że hej. Tak jak  mnie nie obchodzi co o mnie piszesz.

Zapamiętaj to sobie raz na zawsze jesteś klaunem tutaj i tyle nikim ważnym. 

Jeśli weźmiemy pod uwagę to że można tu porozmawiać z ludźmi którzy mają coś do powiedzenia to znaczy że warto to robić co robię nawet jeśli sama muszę się dokształcić jeszcze w tematach które są tu poruszane. 

jesi cie nie obchodzi co ja pisze, to po co komentujesz ??

nauczylas sie juz to czytac ??image.png.3f7cb4e616876076d8b7feff4a516c52.png

Opublikowano
43 minuty temu, jacus napisał(a):

ruskie onuce wolalyby zeby polskie, trzeba bylo leczyc . wasi przodkowie z radoscia armie czerwona witali ??

w czym widzisz problem kosciol z powrotem w cerkiew zamienicie  i bedziesz jak dziadowie w druga strone sie zegnal .

jesi cie nie obchodzi co ja pisze, to po co komentujesz ??

nauczylas sie juz to czytac ??

Aby cię bardziej nakręcić. 

Jak zawsze niestety wychodzisz na idiotę. Myślałam że jesteś mądrzejszy ale się pomylilam. 

Opublikowano
8 godzin temu, Qwazi napisał(a):

Karol kto może wygrać, jak się przerzut po 1,3 utrzyma do sianokosów...przecież magnatów nie będzie stać na nożyki do kosiarek...a jeśli Argentyna pcha, to ta cena taka będzie, o ile nie niższa 

Najgłupsze co można zrobić 🤦...tylko problem w tym, że chłop nie stanowi jedności i nigdy nie stanowił. Jeden zmniejszy, a 20 zwiększy...

Pogłowie i produkcja też są analizowane...i w jakimś celu się te analizy prowadzi...dalej se sami dopowiedzta lub dodumajta🤷

Pantofel żeś i tyle...jak i ja🤭

Że u was w województwie jakiś ręce zaciera bo jałówki sprzedaje po 13 tys

Dobrze że teraz mleko tanieje, bo dopłaty spływają, wkład własny by był, promocje i kredyty 0% są, ile ludzi by przez to wdepło

Opublikowano

Siwo kwiaty na grobach pewnie przemarzły 😒😒😒

Nie lubię tego święta.... ciągłe jeżdżenie...groby bliskich w pięciu miejscowościach....

• Sad 1