Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

Mi nie potrzebna żadna pomoc.

Sama sobie poradzę.

Wczoraj tylko informacja była mi potrzebna i tyle w temacie.

Żadnej wdzięczności z Twojej strony. Człowiek się stara, staje na głowie żeby miała lżej a tu proszę. Sama se poradzi 😁. Masz informacje i jak widać jeszcze więcej niewiadomych jak wcześniej :P.

@slavvek z czego byś robił ścianę. Murował z cegieł czy gk 🤔 ?

Opublikowano (edytowane)

Po obejrzeniu Furiozy 1 i drugiej części uważam że to jest film który pokazuje jakie mamy głupie polskie filmy. Nigdy nie widziałam czegoś gorszego. Rozumiem handel narkotyków bójki ale wszystko całkowicie w sztucznym wydaniu ukazane. 

Kiedyś to były Polskie filmy i seriale ale to było kiedyś teraz wszystko jest kopiowane u nas aż się nie chce tego oglądać. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
4 godziny temu, slawek74 napisał(a):

Zamówiłeś zgrabiarkę? Czy dalej na stoperanie 🤔🤭

Teraz go kciukiem 🤢🤦🤣

A myszy piechotą 🤣🤭

Taka prawda,ale jak koty się chowają to i bydło dobrze się wiedzie.

Opublikowano
15 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Po obejrzeniu Furiozy 1 i drugiej części uważam że to jest film który pokazuje jakie mamy głupie polskie filmy. Nigdy nie widziałam czegoś gorszego. Rozumiem handel narkotyków bójki ale wszystko całkowicie w sztucznym wydaniu ukazane. 

Kiedyś to były Polskie filmy i seriale ale to było kiedyś teraz wszystko jest kopiowane u nas aż się nie chce tego oglądać. 

A które polskie produkcje są dobre ? Mowa o tych z ostatnich lat, wszystkie te filmy komediowe typu  kogel kogel i nie tylko komedie to jest po prostu żenada i kicz dla widzów bezrozumnych. Dno i wodorosty. 

• Like 4
Opublikowano
54 minuty temu, Kallina86 napisał(a):

Kryminał, akcja, sensacja. Lubię miniseriale na podstawie Harlana Cobena. Czasami obejrzę coś innego jak chociażby 1670. Ale SF albo fantasy no to nie. 

Spoko, np "nie mów nikomu"

Ale ten 1670 zacząłem kiedyś oglądać jakoś mi się nie spodobał. Wolałem już - idź przodem bracie.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Uziu92 napisał(a):

A które polskie produkcje są dobre ? 

Kiedyś filmy Polskie miały sens można było usiąść przed telewizorem i oglądać bez końca był w nich coś co przyciągało widzą. 

Tak jak jest np z Szybkimi i Wściekłymi każda z części jest inna choć łączy się ze sobą może dlatego że lubię szybką jazdę i świetne efekty specjalne ale to ma smaczek. 

Czy nawet Top Gun dawno była pierwsza część ale kontynuacja jego była taka że można na spokojnie obejrzeć

Czy każda z części Władcy Pierścieni to bardziej oglądałam z powodu grafiki 

Chociaż Polska się stara ale nie do równa nikomu w robieniu filmów z tym trzeba już pogodzić. Chociaż Ksiądz Mateusz im się udał. 

Opublikowano

Szybcy i wściekli to też zrobił się SF mniej więcej od 4 części, no może 5. Ostatnie produkcje to nie wiele mają wspólnego z tym co było na początku. Robią już z tego  tasiemca na siłę. 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Uziu92 napisał(a):

Szybcy i wściekli to też zrobił się SF mniej więcej od 4 części, no może 5. Ostatnie produkcje to nie wiele mają wspólnego z tym co było na początku. Robią już z tego  tasiemca na siłę. 

Niedługo ma wyjść następna część kontynuacja części 10 I to prawdopodobnie będzie koniec serii. 

Najgorsze w Polsce jest to w serialach że próbują na siłę papugować amerykańskie produkcję na podstawie książek 

Seriale na podstawie Mroza wyszedł im ostatnio kicz z Chyłki czy z Detektywem Frosta

Książki są jednak lepsze od serialu 

Chociaż Behawioryta im się udał i nawet z przyjemnością się oglądało lub Cobena W głebi lasu. Od czasu do czasu coś tam im się uda 

Opublikowano
Teraz, Bezduszna napisał(a):

Niedługo na wyjść następna część kontynuacja części 10 I to prawdopodobnie będzie koniec serii. 

Najgorsze w Polsce jest to w serialach że próbują na siłę posługiwać amerykańskie produkcję na podstawie książek 

Za każdym razem wychodzi im kicz tak jak z Chyłka czy z Detektywem Frostem

Chociaż Behawioryta im się udał i nawet z przyjemnością się oglądało lub Cobena W głebi lasu. Od czasu do czasu coś tam im się uda 

Ja tam seriali nie oglądam.  Czasem się do kina skoczy z żoną, ale to ona wybiera repertuar. Byliśmy na kilku polskich filmach to po prostu szkoda czasu i pieniędzy, za to niektóre zagraniczne to dopiero były filmy. Aż dreszcze szły na trihlerach. 

Może w ostatniej części szybkich wysadza całą ziemię atomówka i skończy się ten cyrk 😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v