Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Feee...psy nie lubieją takich...frykasów 😡

...i wiem, co gadam😁🤭

I co ty na to🤔 Zostawiła kukurydzę ale zapewnie później zje całość 

IMG_20251026_140838160_HDR (1).jpg

Edytowane przez Bezduszna
  • Confused 1
Opublikowano

Warto próbować 

50 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Myślałam że to na odwrót jest aż ja głupia 🤣

Tylko że ja przyjmuje tylko takich z dobrym fachem a nie jakiś takich nie wiadomo skąd się wzięli. 🤣 

Jak dobry fachowiec to trzeba czekać grzecznie 😛🤭

Opublikowano
10 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Ta płyta z tym mi się kojarzy tak po prostu. 

Rozumiem że ty jesteś jej zwolennikiem bo jest prosto i szybko. 

Poważnie sama będę robić chce spróbować co mi tam na błędach człowiek się uczy. 

Czemu się źle kojarzy? Teraz bardzo dużo ludzi robi wszystko w gips kartonie, nie wspomnę o Norwegii gdzie pracowałem tam też wszystko jest robione gips kartonowo tylko na stelażach drewnianych. 

Dla mnie jeden ciort czy umurować czy postawić gips karton. Ale w twoim przypadku proście by było to postawić z gotowych elementów typu GK niż wszystko ręcznie murować jeszcze taka cienka ścianka zaraz zacznie ci sie to przewracać, pasowałoby dać przed tynkowaniem jakąś siatkę lub na każdą szychtę po jakimś drucie żeby to mocno się trzymało.

Opublikowano
28 minut temu, Bezduszna napisał(a):

To co w takim razie źle chce zrobić😔. Jak dla mnie to właśnie z GK szybciej zrobię dziurę w ścianie niż w cegle. 

Poza tym czuje że chcesz mnie w maliny wpuścić 

Tam nie ma samej kukurydzy jest jeszcze cukinia, brokuł, fasolka zielona, papryka, kabanos i Berlinki. Jeszcze do tego przyprawy jak majeranek, oregano, czosnek, trochę soli i pieprzu. 

🤢🤢🤢 mój Misiek napewno by nie ruszył 🤭

Opublikowano
12 minut temu, Bezduszna napisał(a):

No co ja na to🤔🤔🤔... ano...ja żem tam...pyska nie wsadzał🤷🤭...

Opublikowano

Tak ci powiem pi razy drzwi 15 swojego i 15 dzierżawy 

14 minut temu, slawek74 napisał(a):

Czemu uważasz że za mało 🤔

Opublikowano
5 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Na RMG? Zwierzęca też u ciebie jest nie ?

Co to?

Opublikowano
4 godziny temu, Bogdan_ja napisał(a):

zobacz jaki ja samotny siadamy zaraz do stolu  ...😜  u mnie to normalna samotna niedziela ktora sam spedzam🤣🤣🤣🤣🤣trza cos spożywać😜 

20240804_132724.jpg

20240331_105415.jpg

Bogdan. Ciasnawo na tyle osób. Po drugie Bocian w barku 🙆‍♂️ ? Finlandia to takie minimum na bambra. Tam powinny stać na przykład Absolut, Dębowa czy Belvedere.  Z whisky przykładowo.

https://www.forfiterexclusive.pl/macallan-30yo-double-cask-release-2021-whisky-0-7l-43.html

23 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Otruła Teodora 🙆‍♂️. Teraz wiadomo dlaczego był taki smutny.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał(a):

O bykach pisał...

Mam 3 jałówki 2hf i jedna angus×sim🙋

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Wpaw napisał(a):

Czemu się źle kojarzy? Teraz bardzo dużo ludzi robi wszystko w gips kartonie, nie wspomnę o Norwegii gdzie pracowałem tam też wszystko jest robione gips kartonowo tylko na stelażach drewnianych. 

Dla mnie jeden ciort czy umurować czy postawić gips karton. Ale w twoim przypadku proście by było to postawić z gotowych elementów typu GK niż wszystko ręcznie murować jeszcze taka cienka ścianka zaraz zacznie ci sie to przewracać, pasowałoby dać przed tynkowaniem jakąś siatkę lub na każdą szychtę po jakimś drucie żeby to mocno się trzymało.

Nie wiem czy jest różnica KG kupowane na platformach budowlanych czy w sklepach budowanych ale u mnie ciągle jakieś uszkodzone są może po prostu za dużo widzę nie uszkodzonych 

Ja tam lubię wyzwania poza tym czytałam że najlepiej robić ścianę z cegieł powoli nie spiesząc się aby dobrze się " zwiazało" ale może ja to źle czytam. Zobaczę jak będzie mi to szło. 

Jeśli chodzi o ten pręt to żebrowany czy gładki i jakiej grubości. 

Dobrze że mi mówisz o siatce będę musiała kupić jak mi się uda postawić ścianę 

33 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Warto próbować 

Jak dobry fachowiec to trzeba czekać grzecznie 😛🤭

To zależy od tego czy warto czekać nawet na tego dobrego. 

Nieraz lepiej samej się wziąć niż czekać na jakiegoś pyskola nie wiadomo z jakim ego jeszcze na dodatek 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, dsbh napisał(a):

Ma 5 lat jeszcze żyje. Ja szybciej się wykończe niż ona. 

Opublikowano

Na taką ściankę to fi 4-6 może być, żebrowany 

3 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Nie wiem czy jest różnica KG kupowane na platformach budowlanych czy w sklepach budowanych ale u mnie ciągle jakieś uszkodzone są może po prostu za dużo widzę nie uszkodzonych 

Ja tam lubię wyzwania poza tym czytałam że najlepiej robić ścianę z cegieł powoli nie spiesząc się aby dobrze się " zwiazało" ale może ja to źle czytam. Zobaczę jak będzie mi to szło. 

Jeśli chodzi o ten pręt to żebrowany czy gładki i jakiej grubości. 

Dobrze że mi mówisz o siatce będę musiała kupić jak mi się uda postawić ścianę 

Opublikowano
6 minut temu, dsbh napisał(a):

Bogdan. Ciasnawo na tyle osób. Po drugie Bocian w barku 🙆‍♂️ ? Finlandia to takie minimum na bambra. Tam powinny stać na przykład Absolut, Dębowa czy Belvedere.  Z whisky przykładowo.

https://www.forfiterexclusive.pl/macallan-30yo-double-cask-release-2021-whisky-0-7l-43.html

Myślisz że tam będą %pite. Chyba w tych płaskich talerzach 😆😆😆 zdjęcie w szafce zrobił żeby się pochwalić jak dzieciok. 

• Haha 3
Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał(a):

Restrukturyzacjia małych gospodarstw 120tys można wyrwać są tematy jak to zrobić

Wiem, i co za to kupie przyczepę 2tony i opryskiwacz🤕

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v