Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

pafnucy sie przechwalal do placka  ze tyle zarobil ..tysiace kulek i dziesiatki ha kartofli wykopane itp .... ponad 500 godzin rocznie ..do mnie tyz pisal ze tyle zarobił ze by mnie kupil 🤣

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Haha 1
Opublikowano
Teraz, Bogdan_ja napisał(a):

pafnucy sie przechwalal do placka  ze tyle zarobil ..tysiace kulek i dziesiatki ha kartofli wykopane itp .... ponad 500 godzin rocznie 

A to jest nielegalne...?

Zwłaszcza jak się pieniędzy za to nie bierze?

Się zastanawiam czy i w sklepie ...samo zbiorów nie ogłosić...🤭

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, Ajeto napisał(a):

Trzeba sobie pomagać. Bogdan.. znaczy jego syn też nie wypisuje faktur, nie dlatego, żeby nie płacić vatu, tylko żeby zleceniodawca miał taniej😋

takiej pomocy akurat nie uznaje us bo ot tego tyz jest podatek do zaplacenia ...ale skad takie golebie moga to wiedzec 🤣

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

najwiekszy len i obiokna af  udaje ze placi podatki i fika do  ciezko pracujacych ludzi i sie z nich nabija ...😲

Nie odwracaj kota ogonem...

Powtórzę jeszcze raz...czytaj...płacimy duże podatki, prowadząc działalność gospodarczą....większe niż ty...

Zapisz sobie, byś znowu nie przekręcał...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Człowiek uczciwy nie szuka kruczków prawnych by oszukać...

Temu ty tak znasz dokładnie prawo, a inni nie...🤭

Taki uczciwy jak te 60 ha jego fonfla jacusia z których nagle ubyło 40😂

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Człowiek uczciwy nie szuka kruczków prawnych by oszukać...

Temu ty tak znasz dokładnie prawo, a inni nie...🤭

no ty nie wiesz ze pomoc w tym kraju jest opodatkowana i pier**lisz głupoty ...🤣 

• Like 1
Opublikowano
45 minut temu, slavvek napisał(a):

Ty masz większy problem... bo mi nie odpowiedziałaś na pytanie... A ja się czuję się semittą. i sąd uzna to jako antysemityzm>

Ja nie widzę żadnego problemu w tym że ci nie odpisuje 

Opublikowano
Teraz, Bogdan_ja napisał(a):

no ty nie wiesz ze pomoc w tym kraju jest opodatkowana i pier**lisz głupoty ...🤣 

Podpierdziel mnie...

Dalej będę pomagał...bezinteresownie...bo lubię ludziom pomagać...

Jeszcze raz....

Bym się bał takich jak ty, to bym z domu nie wychodził...

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie odwracaj kota ogonem...

Powtórzę jeszcze raz...czytaj...płacimy duże podatki, prowadząc działalność gospodarczą....większe niż ty...

Zapisz sobie, byś znowu nie przekręcał...

ty nie masz  zielonego pojecia o dzialalnosci gospodarczej i podatkach czlowieku ....ale może kto sie zlituje i sie osrasz po uszy ...

Opublikowano
3 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Nie mam podgrzewanej podłogi. 

A duże płytki?

Opublikowano
48 minut temu, konteno napisał(a):

w straży miejskiej pracujesz 🤔

A idź mi z tymi lachudrami którzy uważają że są ważni na tym świecie z powodu tego że noszą mundur a tak naprawdę są tylko zwykłymi klaunami nawet nie znają przepisów.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

nie masz  zielonego pojecia o dzialalnosci gospodarczej

Jesteś jakiś....

Mało fotek miałeś?

Dobrze się czujesz?

Wmawiasz sam sobie...żeby nie płakać.

A co do pomagania....od dzieciaka ludziom pomagam...i tak zostanie , dopóki będę miał siłę...

Póki co...dużo potrzebujących...

Wydrukuj se i wyślij...organom ścigania...☺️

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
6 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Nie mam podgrzewanej podłogi. 

To zrób :ph34r:.

3 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Ja nie widzę żadnego problemu w tym że ci nie odpisuje 

Boisz się ? Dawaj, pokaż swoje argumenty.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v