Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

A nie piniendze?🤔

Jedno i drugie jest ważne. Jednak zdrowie jest najważniejsze bo bez niego nie masz pieniędzy takich jak byś chciał będąc chorym. 

Edytowane przez Bezduszna
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

Zbyszku nie przewiało cię? Martwiłem się. Na drugi raz ubierz się ciepło jesień jest

Daj spokój.

Ciepło, a po za tym nadal lato mamy🤷

Mnóstwo motocykli dziś na drogach...

Ja niecałe 100 kilometrów tylko zrobiłem...

...ale miło że tak się troszczysz o mnie...jednak na spadek...nie licz...☺️

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Haha 2
Opublikowano
8 minut temu, 6465 napisał(a):

Bal bym się tego spożyć. Jak wątroba ma siąść to lepiej niech zrobi to od wina. 

Jak nie wiem czy jadalne to nie zbieram. 

5 minut temu, Baks00 napisał(a):

Ale mu żałujesz,ani mięsa ani panierki 

Podzieliliśmy się we dwoje

Opublikowano
Godzinę temu, Rolnik1973 napisał(a):

Zestawy P0 380

Panewki kpl 90

Uszczelka głowicy 60

Uszczelka misy i klawiatury 45

Uszczelka tłumika 5

Płyn 3x P0 26

Olej i filtr miałem

To się uzbierało parę PLN ów. Dałbym głowice do sprawdzenia. Wyczyścił by zawory z nagaru, sprawdził wtryski. Pośpiech jest złym doradcą.

Godzinę temu, Elon napisał(a):

Krowy chcą jeść.

Pastwiska nie masz ? Gdzie dobrostan ?

48 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Jeśli nawet się pomylił to przy ostatecznym rozliczeniu spłaty długu jest możliwość że wyjdzie pomyłka która wcześniej zaistniała. 

Tak tylko gdybam. 

Poszukaj historii jak komornik zabrał ciągnik rolnikowi.

42 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Lepiej pij bez cukru z twoim nadciśnieniem. 

Zdrowie jest najważniejsze. 

To nie o sól chodzi przypadkiem ?

4 minuty temu, Baks00 napisał(a):

Ale mu żałujesz,ani mięsa ani panierki 

Może na diecie jest 🤔 ?

Opublikowano
43 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Być może, ale już nie jestem, Besiekiery, powinieneś poznać ;)

No właśnie pytałem czy to nie jest przypadkiem mój powiat. Poznałem. To jest 12 km ode mnie. Sąsiednią gmina

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v