Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Gdzie, niemożliwe???🤷

Coś się Pani chyba fora pomyliły...🤔

...tu wszyscy mili i uprzejmi...serio, serio...🤷

Nic mi się nie pomyliło... Jeszcze irytujący do tego.

Tych miłych to coś właśnie nie widzę. Gdzie Bratrolnika i Banan? 

2 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Są grzyby? Ty chyba gdzieś z moich okolic jesteś?

Są. Dwie godziny, dwa wiadra. Teraz obierać trzeba, co by zdążyć przed meczem ugotować. 

2 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

więc jak byś szukała drugiej połówki to jakby powiedzieć -bieda🤷‍♂️😉.

Dzięki, ale nie pije ;) 

2 godziny temu, Kowalsky30 napisał(a):

Jakby co jeszcze jestem kawaler. Mogę pokazać palec serdeczny jak nie wierzysz

Wierzę wierzę... raczej bym nie uwierzyła w to, że nie jesteś kawaler 😜 Albo rozwodnik. 

Opublikowano
14 godzin temu, Rolnik1973 napisał(a):

Nie

W nocy niech śpi

Jutro cały dzień i w niedzielę P0chodzi

W P0niedziałek sianie to nie ciężkie już

Jak w niedzielę hipokryto robić 🤔😂

Opublikowano
1 godzinę temu, Michał18 napisał(a):

Kalinę to i ja bym wziął. Tylko nie wiem czy ona wolna. 

Zajęta. 

Godzinę temu, Qwazi napisał(a):

Widzę, że tu od rana sam takt, subtelność, uczciwość... męskość w najlepszym wydaniu.

Chyba się pośpieszyłeś z tym stwierdzeniem 🤣

20 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

O chłopie. Ty archiwum AF prowadzisz?

Gorzej. Każdy ma swoją teczkę 😆

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, Kowalsky30 napisał(a):

To czytaj😂

IMG_20250920_095302.jpg

IMG_20250920_095239.jpg

to nie sa posty tylko prywatna rozmowa i moje prywatne zdanie ....jest jakie jest bo tak to oceniam ...nie masz zadnych szans bo jestes zerem  i nic nie da dokuczanie ....

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
17 minut temu, Kallina86 napisał(a):

Chyba się pośpieszyłeś z tym stwierdzeniem 🤣

Bardziej spóźniłem...te męskie cechy tu chulają od dawna...a Łorawiok to wprost ich uosobienie 

Opublikowano
Teraz, Bogdan_ja napisał(a):

on jest nie grozny ,nigdy nie bedzie mial kobiety i zadnej krzywdy nie zrobi bo jest zerem z malym fiutkiem 🤪 

To widać po tym co wypisuje 🤷 

Chyba że to zj** jeszcze większy niż myślę bo udaje idiotę tylko 🤷

Opublikowano
16 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

...żeby sprzedać, to trzeba coś posiadać..

Póki co za marzenia nie płacą...🤭

No 2 ha ma bo płacił KRUS czyli to 2 mln zł :ph34r:.

16 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Zrobi się mixa z pelletem co został z zeszłego sezonu ... Wyjdzie o wiele taniej niż sam pellet którego ceny są chore ...

Ile pelet ? 

15 godzin temu, Rolnik1973 napisał(a):

Nie

W nocy niech śpi

Jutro cały dzień i w niedzielę P0chodzi

W P0niedziałek sianie to nie ciężkie już

W agregacie z siewnikiem nie będzie ciężko ? 50 mth zrobiłem na dotarciu po różnych drogach zanim poszedł w pole.

15 godzin temu, malaczarna napisał(a):

Udają angusy? Wymienię na takie cudo. Mąż dziś znalazł w stodole. @Kowalsky30 lubisz małe kotki?

IMG_20250919_115710.jpg

Gdyby tak mąż zrobił kolację żonie.... Wtedy warto byłoby mieć męża 

Fajny. Za daleko mieszkasz bo bym wziął. 

2 godziny temu, 6465 napisał(a):

Owoce na śniadanie. Czeba dbać o linię 🫣

IMG_20250920_095525.jpg

Co to jest ?

1 godzinę temu, 6465 napisał(a):

Winetu to dziadzia desperat?

Winetou to inaczej Kowalski a Desperado kiedyś to Sean i ktoś tam jeszcze.

Opublikowano
2 minuty temu, dsbh napisał(a):

Co to jest ?

To żółte to kaki a czerwone granaty.  Wiozę jeszcze winogrona białe i ciemne ale tam nie częstowali .

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie wiem ile dokładnie, ale sporo więcej niż owies ;) 

U nas w okolicy owsa poniżej 600 się nie kupi. Ja kupiłem ekogroszek po 1200 jakoś w lipcu. To niema sensu owsa nosić do kotłowni i wynosić popiół. 

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Belaruss820 napisał(a):

@Qwazi @Wiesio80 aktualizacja sytuacji z 4011. Wziąłem dźwignie na opuszczenie,podniosłem ramiona do góry i tak jakby się coś odblokowało i zaczęły opadać. Nie sprawdzałem jeszcze czy podnosi bo nie chciało mi się odpalać ale obstawiam że będzie podnosić

A miałeś przy tej operacji WOM załączony? To by wyglądało na zacięty suwak albo dźwigienkę sterującą. W takim przypadku plecak do rwania. Chyba, że się odblokowało i więcej zacinać nie będzie, co chyba jest mało prawdopodobne

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v