Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, malaczarna napisał(a):

Niska jestem to przyciągam te owady

A to przez to🙆

8 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Kosiarke

...Ty to sie..w tańcu nie opindalasz...

Potrzeba, to jedziesz i kupujesz....

...dla mnie się to podoba ..

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał(a):

A w szczałbie byłeś 🤔

20250907_153640.jpg

Byłeś ty dzisiaj czy z neta fotki wstawiasz? Ta słynna Pani Ania co to z rok temu było o niej głośno w telewizji i w internetach to tak ładnie o te kwiaty dba przy tym źródełku 😁

Opublikowano
1 minutę temu, ZetorMisio napisał(a):

Byłeś ty dzisiaj czy z neta fotki wstawiasz? Ta słynna Pani Ania co to z rok temu było o niej głośno w telewizji i w internetach to tak ładnie o te kwiaty dba przy tym źródełku 😁

O czym mowa?

...tylko z ciekawości..

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

O czym mowa?

...tylko z ciekawości..

Wygogluj sobie, na super ekspresie było. Długi temat.W skrócie to ona jest żoną oj🫢gospodynią księdza,i  kościelnym,różaniec odmawia przed pogrzebem, z dziećmi śpiewa....  I za usługę zachrystianki ( kościelnej,) pobiera opłatę od nas. Kiedyś było 160 zł na rok, teraz chyba więcej. 

Opublikowano
57 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Niby miałem po takim, no ale od krowy jakiejś typu mleko...

Normalnie to rosło...

A raz miałem ...na oko Jersey...kurna dwa lata i mało 600 przekroczył....a wredne to było....łoj....

Teraz jak widzę limuze z czarnym paskiem....to omijam...🤭

4 dni jeść mu się chce....a wredne.....

Opublikowano
4 minuty temu, ZetorMisio napisał(a):

Wygogluj sobie, na super ekspresie było. Długi temat.W skrócie to ona jest żoną oj🫢gospodynią księdza,i  kościelnym,różaniec odmawia przed pogrzebem, z dziećmi śpiewa....  I za usługę zachrystianki ( kościelnej,) pobiera opłatę od nas. Kiedyś było 160 zł na rok, teraz chyba więcej. 

A że tak...

No ogólnie ceny usług w górę idą ..🤭

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

A że tak...

No ogólnie ceny usług w górę idą ..🤭

Tam się zaczęło od tego że komuś jak opłatek przed świętami roznosiła i go nie było to zostawiła w drzwiach kartkę że ma do uregulowania tą jej opłatę....czy tak było cholera wie... 

• Confused 1
Opublikowano
3 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Narazie za biedny jestem

Znowu?🙆

Tam się zaczęło od tego że komuś jak opłatek przed świętami roznosiła i go nie było to zostawiła w drzwiach kartkę że ma do uregulowania tą jej opłatę....czy tak było cholera wie... 

Eee, niemożliwe...

Tak nikt nie robi....bym znalazł gościa co potwierdzi....ale wziąłem go do ignorowanych....🤭

6 minut temu, malaczarna napisał(a):

@Rolnik1973 znowu dron niedaleko spadł Polatycze

Dzie?.

Jakaś epidemia musi...🙆

Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Znowu?🙆

Eee, niemożliwe...

Tak nikt nie robi....bym znalazł gościa co potwierdzi....ale wziąłem go do ignorowanych....🤭

No właśnie jest taka możliwość że tak było....🤦🤦🤦 Ogólnie z nią to jest fajnie, dziecko do komuni idzie pani Ania wyciągnie zeszyt i jak masz debet to płacisz, pogrzeb-zeszyt-płacz i płać.... Oj są z nią jaja 🫢

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał(a):

Miejscowość Szczałb

A to tu...

Wcześniej co inne mi wyskoczyło...

I już się pojedzie...👍

Oj są z nią jaja

Oj no dobrze...jak smutno nie jest...

Dopiero załapałem gdzie ta Wasza miejscowość...

Pafnucy tam wkrótce 🏍️...🙋

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

A to tu...

Wcześniej co inne mi wyskoczyło...

I już się pojedzie...👍

Oj no dobrze...jak smutno nie jest...

Dopiero załapałem gdzie ta Wasza miejscowość...

Pafnucy tam wkrótce 🏍️...🙋

Odemnie to bliziutko, od Sławka to ze 40 km pewnie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v