Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał(a):
12 minut temu, Bezduszna napisał(a):

To po pierwsze  chrzanisz jak potłuczona tak powinno być. 

Po drugie szybko poszło abym odkryła kim jesteś jako rolnik. I tak naprawdę jak gospodarzysz. Chociaż dobrze się bawiłam tym razem. Cienki jesteś było trzeba trzymać się swoich głupich tekstów dalej i nie wychylać się zbytnio do przodu z swoim sposobem prowadzenia gospodarstwa 🫢

guglaj dokładniej...

nie wie o czym pisze 🤦

O czym ja źle pisze teraz to mi wytlumacz tak w skrócie 

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał(a):

jesli naprawde glodny czlowiek ukradnie jedzenie to  ma grzech ??

Nie wiem czy grzech.

Ale kradziez, to zawsze kradzież...

Można każdy zły czyn wyjaśnić siła wyższą...naprzykad zabijanie w imię wiary...

Opublikowano
Bezduszna napisał:

3 minuty temu, slawek74 napisał(a):
12 minut temu, Bezduszna napisał(a):

To po pierwsze  chrzanisz jak potłuczona tak powinno być. 

Po drugie szybko poszło abym odkryła kim jesteś jako rolnik. I tak naprawdę jak gospodarzysz. Chociaż dobrze się bawiłam tym razem. Cienki jesteś było trzeba trzymać się swoich głupich tekstów dalej i nie wychylać się zbytnio do przodu z swoim sposobem prowadzenia gospodarstwa 🫢

guglaj dokładniej...

nie wie o czym pisze 🤦

O czym ja źle pisze teraz to mi wytlumacz tak w skrócie 

o dopłatach i dofinansowaniach... wogóle nie kumasz 🤦 žle guglasz 🤔 czy jak 🤔🤦

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

A słyszałaś że pieniądze lubi ciszę?

Biedaki lubią się przechwalac drobnymi osiągnięciami...

Dzisiaj już to slyszałam ale wiem że to tak do końca nie prosperuje. Kto tak myśli to tylko jest w błędzie pieniądz zawsze lubił pieniądz. 

Jak by on by był biedny to ja bym była królową. Jest tak w połowie między dobrze prosperującym a tym co bez dopłat sobie poradzi. 

Opublikowano
7 minut temu, konteno napisał(a):

@Karol6130 to prawda ? bardziej z trawami czy QQ to prawdopodobne ? 

Odwapnienie spowodowane wysokim potasem

Zalecane dawki soli gorzkich nie działały 

Gdyby nie żywieniowiec z STW było by po mnie

Teraz mam tak że każda krowa przed porodem musi być badana, przynajmniej raz, poźniej kontrola

Choroby płuc to kovid plus ludzka zachłanność na zwiększanie 

Zachłanność jest kosztowna, ale połączeniu z tym wirusem jest bardzo bardzo drogo

I nie tylko ja miałem przez to straty

W okolicy gospodarz mało co nie upadł 

Tam było o tyle gorzej że musiał być rozliczony młody rolnik

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał(a):

o dopłatach i dofinansowaniach... wogóle nie kumasz 🤦 žle guglasz 🤔 czy jak 🤔🤦

Dobrze mówię to ty chcesz tylko mnie wyprowadzić na manowce 

Opublikowano
32 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Dla mnie złodziej, to złodziej, a kłamca, to kłamca...

A żołnierz napadniętego państwa, który zastrzelił wroga to kim jest zabójcą, mordercą czy bohaterem?

Opublikowano (edytowane)

Wszystkimi trzema na raz słowami bohaterem dla państwa swojego , zabójcą I morderca  dla przeciętnego państwa któremu zabito obywatela i dla rodziny zabitego  🫢

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
29 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Głównie pod górkę, 

Staram się nad sobą nie użalać, wylewny nie jestem też, ale nie ma nic gorszego niż usłyszeć, przestań się mazać, inni mają gorzej. 

Inni widzą że ty masz 

Ile to kosztuje to już nie wiedzą 

" BOGACTWO KOSZTUJE, A BIEDA JEST JESZCZE DROŻSZA "

3 minuty temu, witejus napisał(a):

A żołnierz napadniętego państwa, który zastrzelił wroga to kim jest zabójcą, mordercą czy bohaterem?

Jest dalej żołnierzem

To jest tylko jego praca 

A jak ktoś myśli inaczej to później ma problem

• Like 3
Opublikowano
3 godziny temu, Bezduszna napisał(a):

Kobietę można sponiewierać, zniszczyć jednak zawsze podniesie się z popiołów i w taki sposób zwycięży każda napodkana przeszkodę. Nie ważne ile będzie dostawać ciosów od życia to i tak nie będzie przegrana z powodu tego że podniesie garde i powie jestem tu nie zginelam ani mnie nie zabili. 

Czym prędzej czym później każda z kobiet wstaje się silniejsza i mądrzejsza tylko że mężczyźni tego nie zauważają. 

A feeee, jak można kobietę sponiewierać, to chyba nie do mnie, przecież ja ma takie gołębie serce.

Opublikowano
22 minuty temu, slawek74 napisał(a):

nudny jesteś ... idź do lekarza bo žle skończysz...

a poza tym, w domu wszyscy  zdrowi ??

18 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie wiem czy grzech.

Ale kradziez, to zawsze kradzież...

Można każdy zły czyn wyjaśnić siła wyższą...naprzykad zabijanie w imię wiary...

kazda ?? chyba nie ..

Opublikowano
8 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Wszystkimi trzema na raz słowami bohaterem dla państwa swojego , zabójcą I morderca  dla przeciętnego państwa któremu zabito obywatela i dla rodziny zabitego  🫢

No jak tak będziem podchodzić to jak cię ktoś zgwałci to czym jest? gwałcicielem, zwyrodnialcem, czy ci dobrze przy okazji zrobił?

Opublikowano
6 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Jest dalej żołnierzem

To jest tylko jego praca 

A jak ktoś myśli inaczej to później ma problem

Oczywiście jest dalej żolmierzem ale też jest człowiekiem a to co o nim myślą też przekłada się na jego prace. Wszystko to jest ze sobą w jakiś sposób powiązanie jedno od drugie zbytnio nie odleciało.

Żolnierz zabija żolnierza to jak to nazwiesz?

Żolnierz zabija obywatela jak nazwiesz? 

Żołnierza zaatakowanego po slużbie po obronie swojego życia  jak nazwiesz? 

6 minut temu, Desperado napisał(a):

A feeee, jak można kobietę sponiewierać, to chyba nie do mnie, przecież ja ma takie gołębie serce.

Doskonale wiem kim jesteś i do czego potrafiłeś się posunąć do kobiet. Nie oszukuj się Lucyferze i nie wybielaj się teraz tym bardziej że każdy wie z kim ma tutaj doczynienia 

2 minuty temu, Desperado napisał(a):

No jak tak będziem podchodzić to jak cię ktoś zgwałci to czym jest? gwałcicielem, zwyrodnialcem, czy ci dobrze przy okazji zrobił?

Wszystko jest zależne od tego co kto uzna za gwałt. Jedni gwałcą i są winni. Drudzy są oskarżeni o gwałt chociaż go nie popełnili. 

Nie wrzucajmy wszystkich do jednego worka Lucyferze tak to nie idzie jak myślisz 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Doskonale wiem kim jesteś i do czego potrafiłeś się posunąć do kobiet. 

No chyba ty masz coś do mnie, bo żadna inna jakoś nie ma takiego problemu, tak to jest jak stara panna coś sobie ubzdura.  xD

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
3 minuty temu, Desperado napisał(a):

No chyba ty masz coś do mnie, bo żadna inna jakoś nie ma takiego problemu, tak to jest jak stara panna coś sobie ubzdura.  xD

Dalej idziesz jak widzę w zapartę rób tak dalej a szybko będę mogła powalić twój pionek w szachach które od pewnego czasu ze mną rozgrywasz. Tylko pamiętaj ten co mieczem wojuje od miecza też ginie. Tym bardziej że nie wiesz z kim masz do czynienia 

• Haha 1
Opublikowano

Oj bardzo się myślisz. Żadnego szczepienia nie miałam tym bardziej o tym o czym myślisz. Dziadek daj sobie spokój i tak nie ogarniesz tego co sam próbujesz ustalić za słaby jesteś aby coś z tego zrozumieć 

• Haha 1
Opublikowano

To powiedz kto to. Wszyscy tu umieramy z ciekawości..

A nie Kala Srala😂

3 minuty temu, Desperado napisał(a):

No niestety bardzo dobrze wiem z kim mam do czynienia, pamięć wróciła po szczepieniu? grasz w szachy, czy raczej w tysiąca?   :P

Opublikowano

Oj i tu się mylisz. Ja nie jestem upadłym aniołem tym bardziej aniołem.

Tym bardziej nie mężczyzna tylko kobietą

Przede wszystkim człowiekiem z krwi i kości i kobieta niezależna od nikogo .

Opublikowano (edytowane)

Tak tak, baju baj, proszę pana, ładnie robisz w uja wszystkich.   xD tak durnej kobiety to tu nie było żeby z takim baranim bobkiem się zadawała.  xD

Edytowane przez Desperado
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v