Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie będzie problemem jak poprawnie wszystko podłączył. One mają chorą hydraulikę i trzeba wiedzieć co i jak. Może pompa cały czas pracuje na ciśnieniu i przez to gotuje olej ...

Mocną mają, ale te starsze mają nie pomyślaną za dobrze do końca ...

Dobra panowie przekażę To co się dowiedziałem 🙋

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Rolnik1973 napisał(a):

@12Pafnucy

P0fnucy

Czy rozsiewacz co P0lecasz

Tą Abrą krede będzie ciężko wysiać. Ma tu w okolicy jeden, mieszadło robi mąkę jak w lejku. Władek będzie miał problem bo on wysunięty jest do tyłu. Siuntka z tym chodzi, tyle że jeszcze dokładają coś na przód, bo z BB nawozu przód ogląda niebo

Edytowane przez Buszmen11
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie dziwię się, miała dość przytyków od Baraniego Poganiacza ...

Ty naprawdę mu wierzysz aż taki jesteś inteligentny 🤣

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

za***iście działasz na kobiety.

Szczęśliwy teraz?

Naprawde myślałam że ty jesteś mądrzejszy od Tomasza 🤣

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie będzie problemem jak poprawnie wszystko podłączył. One mają chorą hydraulikę i trzeba wiedzieć co i jak. Może pompa cały czas pracuje na ciśnieniu i przez to gotuje olej ...

Mocną mają, ale te starsze mają nie pomyślaną za dobrze do końca ...

Dlatego bym pomierzył ciśnienie 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Rolnik1973 napisał(a):

No tu pisze ze wolnoobrotowa

Ale czy to prawda

hvja prawda . Jak nie pojedziesz do dealera na plac i kręcąc wałkiem nie pokręcisz licząc obroty WOM i mieszadła to sie nie dowiesz . 

Edytowane przez konteno
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

🤣🤣🤣🤣 Miałam cię uprzedzić ale nawet nie zdążyłam tego zrobić zaczytałam się. Trudno stało się 🤣🤣🤣

Opublikowano
3 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Ty naprawdę mu wierzysz aż taki jesteś inteligentny 🤣

Naprawde myślałam że ty jesteś mądrzejszy od Tomasza 🤣

Nie psuj zabawy😂 Chciałem postraszyć śliniaczy😗

Opublikowano
1 minutę temu, Kowalsky30 napisał(a):

Ślinisz to się Ty, jak łowieckę widzisz xD American Pie oglądałeś ?? Tam też taki jeden od łowiecek był xD 

• Haha 2
Opublikowano
7 minut temu, Bezduszna napisał(a):

🤣🤣🤣🤣 Miałam cię uprzedzić ale nawet nie zdążyłem tego zrobić zaczynałem się. Trudno stało się 🤣🤣🤣

A co tu uprzedzać. Sprawdzenie Marcinowej rewelacji trwało kilka sekund🤷

Opublikowano (edytowane)

A ja powiedziałam kiedyś że będę grzeczna i chodzić tak jak ktoś mi zagra. 

Tym bardziej mężczyzna.

Tych tym bardziej nie słucham mają pstro w głowie nie warto nawet z nimi zacząć gatki wiadomo jak się zachowa. Czym prędzej czy później wychodzi szydło z worka 

Godzinę temu, Kowalsky30 napisał(a):

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

A co tu uprzedzać. Sprawdzenie Marcinowej rewelacji trwało kilka sekund🤷

No tak, ale najpierw powiedziałem ci myślę...później sprawdziłem.

...co ludźmi kieruje że tak kłamią....

Opublikowano

Wcale nie robisz tego. Nieee chciałabym aby było inaczej ale nie jest. Ile już razy chciałeś mnie sprzedać nie kupując mnie wcześniej. 

4 minuty temu, Kowalsky30 napisał(a):

Czy ja ingeruję w twoje staropanieństwo? 😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v